Pokaż wyniki od 1 do 10 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Mieszany widok

Domyślnie

A ja mam dylemat....
    nowy 5dmkII czy uzywany 1dsmkIII
    Smarka szczerze powiedziawszy nie przemacalem porzadnie ale mialem okazje zrobic kilka zdjec 5d2....aparat jak aparat lezy w lapie dobrze AF pracuje szybko i pewnie...ot zagwozdka...co oprocz oczywistych spraw typu jasniejsza matowka, lepszy rozklad punktow AF na matowce, szybkosc, grip, multispot, uszczelnienia, przemawia za wydaniem wiekszych pieniedzy za smarkiem?

Na codzien studio i teatr od czasu do czasu podroze (czasem bardziej ekstremalne)
    Do tej pory byly canony w tym 5d1 i D700 ktorego sie wlasnie pozbywam.
    Help...obiwan kenobi

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Conik jak masz ochote to zapraszam na spotkanie. Mam 5dmkII i 1dsmkII moze to choc troche pomoze...

pozdrawiam

Domyślnie

Dla mnie olbrzymią i decydującą przewagę ma 5Dmk2 ze względu na LCD na którym mogę ocenić np trafienie z ostrością. Ale ja dziwny jestem
    Nie mam żadnego z tych body, nie mam nawet systemu canon, ale robiłem zdjęcia canonami o których mówię. 1Ds ma fatalny LCD. A w dodatku jest droższy. Odpada.
    W nikonie chwytam zdecydowanie chętniej po D700 z dużym LCD, choc powinienem pierw "wykończyć" body D200.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Dla mnie olbrzymią i decydującą przewagę ma 5Dmk2 ze względu na LCD na którym mogę ocenić np trafienie z ostrością. Ale ja dziwny jestem
    w 1Ds II nie musisz sprawdzac czy trafiles z ostroscia, bo na pewno trafiles ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    w 1Ds II nie musisz sprawdzac czy trafiles z ostroscia, bo na pewno trafiles ;-)
    Taty sraty..
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Taty sraty..
    no tak, przez wiele lat fotoreporterzy i studyjni pracujacy na 1D/1Ds II nie mogli robic ostrych zdjec bo nie mogli zobaczyc czy AF trafil na LCD, zenada po prostu
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    no tak, przez wiele lat fotoreporterzy i studyjni pracujacy na 1D/1Ds II nie mogli robic ostrych zdjec bo nie mogli zobaczyc czy AF trafil na LCD, zenada po prostu
    Ale ja się odnosiłem do tego, że "na pewno trafia".. Miałem ten aparat przez rok, tak samo "na pewno trafia" jak wszystkie inne.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Conik Zobacz posta
    A ja mam dylemat....
    nowy 5dmkII czy uzywany 1dsmkIII
    PIATKA I JEDYNKA TO DWA ROZNE SWIATY.
    W deesie na prime'ach bedzie Ci sie przy jego AF'ie wreszcie pracowalo pewnie i celnie. 5D II to nadal ten sam AF co w starych MKI - zupelnie inny komfort codziennej pracy. Poza tym to co widzisz przez wizjer deesa i piatki to dla mnie przepasc - tego nie zastapia nawet filmy HD. Cala reszta rowniez na korzysc jedynki. Ja sie przesiadlem i juz nigdy nie wroce do innych modeli - chyba, ze jako dodatkowe. Gdyby mnie nie bylo stac na nowy, to tak jak w Twoim przypadku - wolalbym uzywanego deesa niz nowa piatke.
    Sa tylko dwie wady (wg mnie) 1DS Mark III w porownaniu do 5D MKII - gabaryty (w piatce zawsze mozesz odpiac gripa) oraz ISO tylko 3200. Poza tym - cala reszta na deesa (choc i z jednym i drugim nie mam zadnych problemow)
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 19-12-2009 o 09:03

Uprawnienia umieszczania postów