Strona 74 z 79 PierwszyPierwszy ... 24647273747576 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Toś mnie kompletnie zaskoczył. Grip, ok - wiedzialem o zwiększeniu fps, ale aku mający wpływ na AF? O so chozi? Napisz coś więcej.
    Ale ja nie wiem o co chodzi. Wiem, że wszystko działa szybciej.
    Pewną wskazówką może być to, że małe EN-EL3e mają 7.4 V natomiast EN-EL4a mają aż 11.1 V. Silnik w body napędzający śrubokręt chodzi szybciej. Silnik AF-S też chyba lepiej.
    Przy pojedyńczym zdjęciu wszystko też sie dzieje inaczej, tzn lustro kłapie krócej.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    no ja np nie raz spotkałem się z opinią fotoreporterów, że poziom naładowania akku w 1D III wplywa na prace AF

ile w tym prawdy, nie mam pojecia
    ludzie muszą czymś tłumaczyć swoje porażki - dobry i akumulator

Zablokowany

Domyślnie

Toś mnie zainteresował mocno tym aspektem akuAle musimy chyba przeskoczyć do innego wątku, bo tu OT robimy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ale ja nie wiem o co chodzi. Wiem, że wszystko działa szybciej.
    Pewną wskazówką może być to, że małe EN-EL3e mają 7.4 V natomiast EN-EL4a mają aż 11.1 V. Silnik w body napędzający śrubokręt chodzi szybciej. Silnik AF-S też chyba lepiej.
    Przy pojedyńczym zdjęciu wszystko też sie dzieje inaczej, tzn lustro kłapie krócej.
    Podoba mi się takie podejście - mocniejsza bateria i można z aparatu wydobyć prawdziwe, skrywane dotąd, oblicze
    Domyślam się, że D3/x/s mają od razu tę mocniejszą? Poza tym, mając D700 z gripem można sobie leczyć wszelkie kompleksy:
    Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    ludzie muszą czymś tłumaczyć swoje porażki - dobry i akumulator
    Może - jak uczył trener Kazimierz Górski - "należy uwzględnić czynnik zmęczenia", który (jak raz) u fotoreportera zbiega się w czasie ze zużyciem baterii?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany

Domyślnie

Pomijam fakt, że w canonie dopinając gripa nie zaleczysz skutecznie żadnego kompleksu* - no chyba, że ktoś z 7d z gripem poczuje się jak z 1d4

*mam na myśli skompensowanie sobie różnic technicznych w puszkach, a nie łechtanie ego wizualnym trikiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Domyślam się, że D3/x/s mają od razu tę mocniejszą?
    Tak, ma tylko tą.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wyłączenie! wspomagania pomaga w celności AF, nie ma FF/BF, choc spowalnia nastawianie.
    Bardzo zalecam pracę z D700 z gripem i EN-EL4a.
    Zastanawiam sie czy podczerwien nie jest problemem BF/FF przy wspomaganiu lampa. Czytalem ze z SB900 sa najwieksze problemy, moze jej wspomagacz emituje duzo podczerwieni, AF tez na IR moze jest czuly i mamy przyczyne.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Toś mnie kompletnie zaskoczył. Grip, ok - wiedzialem o zwiększeniu fps, ale aku mający wpływ na AF? O so chozi? Napisz coś więcej.
    Chodzi pewnie o to, że lepiej doładowana dusza w Nikonie chodzi jak po redbullu.

Ktoś kiedyś pewnie usłyszał, że w miejscu gripa był motor, coś namieszał, połączył i mamy kolejny urban legend o rewelacyjnym AF.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Zastanawiam sie czy podczerwien nie jest problemem BF/FF przy wspomaganiu lampa. Czytalem ze z SB900 sa najwieksze problemy, moze jej wspomagacz emituje duzo podczerwieni, AF tez na IR moze jest czuly i mamy przyczyne.
    To nie to. Ja tez podejrzewałem czerwone wspomaganie jako przyczynę, ale inne argumenty to wykluczyły.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Chodzi pewnie o to, że lepiej doładowana dusza w Nikonie chodzi jak po redbullu.

Ktoś kiedyś pewnie usłyszał, że w miejscu gripa był motor, coś namieszał, połączył i mamy kolejny urban legend o rewelacyjnym AF.
    To bardzo łatwo mozna sprawdzić. Po prostu odpiąć grip z en-el4a i da się poczuć różnicę. Ja baterię kupiłem po ponad pół roku normalnego używania puszki i po prostu nie poznaję teraz swojego body.

Zmieńmy miejsce rozmów o nikonie, himi rozmawia o tym gdzie indziej. Tu nas moderator zaraz pogoni i będzie miał rację.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-12-2009 o 23:15

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Strona 74 z 79 PierwszyPierwszy ... 24647273747576 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów