Strona 72 z 79 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Potwierdzam: D700+Nikkor 70-200/2,8VR + światło z hali sportowej (przeciętne) - pomyłki jak najbardziej się zdarzają.
    Wszędzie się zdarzają. Nie ma systemu i AF idealnego. Sęk w tym, że na przykład pierwszy 5D potrafił powtarzać swoje błędne ustawienia i stąd wzięła się legenda o kiepskim AF w canonach. Do tego doszła inna głębia ostrości, nie znana wtedy żadnemu nikoniarzowi i powstał mit.
    Przy trudnych warunkach każdy AF ma prawo się pomylić. Wystarczy samemu to sprawdzić i nie powielać czyichś legend.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    W sprawie iso 5d2 to Trampka poproszę, pokaże ci mały test 5d1 vs 5d2 - iso 6400. Sztucznie wyciągane 5d1 dało lepszy rezultat od 5d2....
    O rany, poddaję się na starcie. Wracam do pracy, udowadniaj sobie co tam chcesz. Wybacz, ale po prostu szkoda mi na to czasu.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 04-12-2009 o 14:34 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Że Wam się nie nudzi w koło jedno i to samo...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jarek, jedynkami (różnymi) jechałem dwa sezony. Wiem jak pracuje ten AF. Nikonowski jest pewniejszy. Lepiej ostrzy w słabym świetle, trafia w cieniach, gdzie jedynka się gubi. Wada - sterowanie wybierakiem. W jednynkach jest lepsze,ale to kwestia wprawy.
    Nie wiem o jakich jedynkach mówisz ale mój znajomy zmienił system po histerii jaka zapanowała najpierw na D700, a później z powrotem na mkIII właśnie ze względu na AF. Brak bocznych krzyżowych, szybkość AF-a (szczególnie w serii - na to najbardziej narzekał) i kłopoty w słabym świetle z bocznymi punktami - to były jego argumenty.
    D700 to świetna puszka ale nie przesadzajmy nie jest ideałem we wszystkim.

Wojkij - poniekąd masz rację .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jarku, czy mógłbyś tu czy na PW rozwinąć?
    Bo ja w zasadzie byłem/jestem w szoku jak tam (D3, D200, D40, D90, 2xD80; więc chyba powtarzalnie) flash pracuje_nie_ustawiając_nic.
    Konkretnie zachwycił mnie balans pomiędzy zastanym a błyskiem (żadnych korekt, wszystkie szkła Nikona)
    Mam takie samo wrazenie. Wszystko na matrixie i lampa odbita. wszytsko na 0 tak jak powinno

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta

Mogę Ci pokazać na 5DII, chcesz? Kolega nikoniarz teraz już nie chce...
    1ds3 nigdy nie miałem, nie specjalnie wiem, jak naświetla ta matryca.
    BTW, porównywanie możliwości aparatów przez pokazywanie jpg z puszki, to jakiś absurd.

Co do 5d2 twierdze ze jest siwetny na hi iso tak samo jak d700. nie twierdze ze nikon jest tu lepszy. natomiast twierdze po ostatnich posezonowych porownaniach ze taki sam lub lepszy obrazek daje 5d1 na 6400 sic! zeby bylo jasne wszystkei trzy puszki swietnie obrazuja...

http://terpinski.pl/6400.jpg

tutaj ful

5d6400
    5d26400

Oczywiscie sluze rawami

reszta testu juz niedlugo na moim blogu.
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 04-12-2009 o 19:58
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bez jaj z tymi zdjęciami. Max 800px.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Co do 5d2 twierdze ze jest siwetny na hi iso tak samo jak d700. nie twierdze ze nikon jest tu lepszy. natomiast twierdze po ostatnich posezonowych porownaniach ze taki sam lub lepszy obrazek daje 5d1 na 6400 sic! zeby bylo jasne wszystkei trzy puszki swietnie obrazuja...
    no i to zgadzalo by sie z tym o czym pisze w paru watkach, poziom szumow w 5D i 5Dmk2 jest prawie identyczny, o szumach decyduje tylko wielkosc matrycy, nic wiecej w zasadzie,
    wymiana 5D na 5D2 byla bezzasadna i wrecz glupia,

ja powiem nawet wiecej, moim zdaniem na niskim ISO stare 5D rejestruje wiecej szczegolow na zdjeciach niz 5Dmk2, ale to mozesz sam sprawdzic, chetnie zobacze wyniki, bo moze sie myle
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Jak to pisałem to też mi niektórzy w czoło pukali. Tak jak teraz. Jarek -czemu tyle złości? Każdy ma prawo do swoich ocen. A w sprawie servo 1d3 - kolekcjoner - to już nic nie powiem

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

JA jestem tylko bardzo ciekaw jaka matryce wstawia do deesa czworwki. Po ocenach starej i nowej piatki widac, ze wiecej megapixeli upychanych caly czas na tym samym polu daje gorszy efekt. To co zrobia dalej????

Uzależniony

Domyślnie

AF z d700 oraz cala puszka jako taka obrosla wsrod canoniarzy jako lek na kazde zlo, jestem gotowy pozegnac sie ze stalkami i kupuje idealnego D700.

D700 nie ma idealnego AF'a, krzyzowe sa tylko w centrum, a celnosc bocznych nie jest idealna. Zdarzaja sie czasami dziwne jaja ktore ciezko odtworzyc (niespodzianki) albo bledne dzialanie z lampa.

Himi, ja u Ciebie widze przekonywanie siebie i przy okazji innych do Twojego wyboru przez wyolbrzymienie roznic.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    JA jestem tylko bardzo ciekaw jaka matryce wstawia do deesa czworwki. Po ocenach starej i nowej piatki widac, ze wiecej megapixeli upychanych caly czas na tym samym polu daje gorszy efekt. To co zrobia dalej????
    Dlaczego gorszy efekt? Wg mnie matryca z mkII jest lepsza.
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 04-12-2009 o 21:19 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Jakie wyolbrzymianie różnic? Mi się powoli na CB gadać nie chce. Zawsze znajdzie się ktoś kto nie potrafiąc obronić odrębności swojego zdania ucieka w atak. Szkoda czasu zdaje się na dywagacje online.

To obroń argument za wyższością matrycy mkII, bo dla mnie obrazek 5d2 jest gorszy od jedynki. Popieram Pikczera. A ty napiszesz omnipotentnie ,,dla mnie lepsza'' basta. To właśnie mnie drażni. Ja argumentuję swoje poglądy - Ty je światu obwieszczasz na zasadzie dogmatów - j.w.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 04-12-2009 o 21:51

Strona 72 z 79 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów