Strona 71 z 79 PierwszyPierwszy ... 21616970717273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Bo nie ma czegoś takiego w C. Nawet 1ds3, którego rozważałem, nie jest niestety w stanie konkurować w części spraw z d700. Bolesne, acz prawdziwe.
    A konkretniej? :rolleyes:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Właśnie tyle, że w D700 nie pasuje mi bagnet,
    Moze kiedys dojdzie do tego, do czego doszlo w komputerach. Mozesz kupic peceta i zainstalowac OSX Apple'a albo Maca i zainstalowac Winde
    Byloby fajnie, nie?
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 04-12-2009 o 12:22 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tyle, że OSX na pececie jest nielegalny ;-)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Tyle, że OSX na pececie jest nielegalny ;-)
    Tak chciałoby Apple, ale niekoniecznie jest to prawda.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany

Domyślnie

Konkretniej? LCD, iso, AF (d700 pewniejszy), waga, sterowanie lampami, autoiso (dla wielu ważne). Wystrarczy? Tym wszystkim moim zdaniem d700 góruje nad 1dsIII. Chciałem kupić trójkę, ale zrezygnowałem.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Konkretniej? LCD, iso, AF (d700 pewniejszy), waga, sterowanie lampami, autoiso (dla wielu ważne). Wystrarczy? Tym wszystkim moim zdaniem d700 góruje nad 1dsIII. Chciałem kupić trójkę, ale zrezygnowałem.
    A jesteś pewien, że AF jest lepszy?
    Widziałem kilka sesji robionych d700 i d3. Mylą się tak samo jak wszystkie inne. Ten rewelacyjny AF to legenda, 1ki niczym im nie ustępują.

O co chodzi ze sterowaniem lampami? Chodzi o systemowe, czy mają jakiś inny cudowny patent? Jak próbowałem fotografować D3 kolegi, to akurat praca lampą była dla mnie nieakceptowalna. Może to kwestia braku wiedzy, może przyzwyczajenia, ale każdy system ma plusy i minusy.

O ISO nie będę pisał, bo będzie wojna (ja tam wolę detale na zdjęciach, jak będę chciał mieć gładkie mydło, to sobie katalog NI przejadę).
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jak próbowałem fotografować D3 kolegi, to akurat praca lampą była dla mnie nieakceptowalna.
    Jarku, czy mógłbyś tu czy na PW rozwinąć?
    Bo ja w zasadzie byłem/jestem w szoku jak tam (D3, D200, D40, D90, 2xD80; więc chyba powtarzalnie) flash pracuje_nie_ustawiając_nic.
    Konkretnie zachwycił mnie balans pomiędzy zastanym a błyskiem (żadnych korekt, wszystkie szkła Nikona)
    the silence is deafening

Zablokowany

Domyślnie

Jarek, jedynkami (różnymi) jechałem dwa sezony. Wiem jak pracuje ten AF. Nikonowski jest pewniejszy. Lepiej ostrzy w słabym świetle, trafia w cieniach, gdzie jedynka się gubi. Wada - sterowanie wybierakiem. W jednynkach jest lepsze,ale to kwestia wprawy.

To, że systemowe pracują bezprzewodowo to wada? Chyba się czepiasz Ja mam teraz sb900 i jestem mocno w szoku jak ta lampa pracuje. Duuużo lepiej od mojej 580 EX. Doświetla doskonale. Nie lubię lamp,ale ta ma naprawdę taki system ustawień, że na zdjęciach pomaga, a nie przeszkadza. Gietrzy mnie uprzedził z opisem pracy lampy. Mam te same odczucia.

O iso się nie kłóćmy. Detal w iso 3200 z 1ds3 Ja tylko powiem tak - d700 na 6400 wypluwa takie coś ( w jpg!) -pokaż mi taki wyniki na 1dsIII (on na 3200 szumi jak ds2)

Ostatnio edytowane przez himi ; 04-12-2009 o 13:50

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A jesteś pewien, że AF jest lepszy?
    Widziałem kilka sesji robionych d700 i d3. Mylą się tak samo jak wszystkie inne. Ten rewelacyjny AF to legenda, 1ki niczym im nie ustępują.
    Potwierdzam: D700+Nikkor 70-200/2,8VR + światło z hali sportowej (przeciętne) - pomyłki jak najbardziej się zdarzają.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jarku, czy mógłbyś tu czy na PW rozwinąć?
    Bo ja w zasadzie byłem/jestem w szoku jak tam (D3, D200, D40, D90, 2xD80; więc chyba powtarzalnie) flash pracuje_nie_ustawiając_nic.
    Konkretnie zachwycił mnie balans pomiędzy zastanym a błyskiem (żadnych korekt, wszystkie szkła Nikona)
    Balansu też nigdy nie przestawiam, w rawach poprawia się to tak samo w jednym, jak i drugim systemie.
    Kontakty z lampami nikona miałem niewielkie, od razu zaznaczam, że mogłem coś robić nie tak. W zasadzie potwierdzam Twoje spostrzeżenia, gdy walisz lampą na wprost. Ciężko się przyczepić do czegokolwiek poza cieniami. Jak probowałem ze stofenem pod kątem (nakładka chyba nikona, nie stofen), to miałem niedoświetlenia. Podkręcenie na plus dawało mi zbyt ostre światła. Ciężko to opisać, warunki podłe, aula polibudy podczas jakiegoś balu. Do tego dochodzą własne przyzwyczajenia a tam jest inaczej. Ja bez prób wiem, jaką korekcję mam ustawić do tego co widzę, żeby było dobrze; nikoniarze na pewno mają takie same doświadczenia.

Jarek, jedynkami (różnymi) jechałem dwa sezony. Wiem jak pracuje ten AF. Nikonowski jest pewniejszy. Lepiej ostrzy w słabym świetle, trafia w cieniach, gdzie jedynka się gubi. Wada - sterowanie wybierakiem. W jednynkach jest lepsze,ale to kwestia wprawy.
    Kiedyś już opisywałem różnice w AF między 1dIII i D3. Sprawdzaliśmy naraz z nikoniarzem, na przemian, żeby ściem nie było. Wywalały się dokładnie w tych samych warunkach. Tyle, że Ty porównujesz AF 1Ds2, to jednak inna kategoria AF.

To, że systemowe pracują bezprzewodowo to wada? Chyba się czepiasz
    Nie pisałem niczego takiego. Może się przejęzyczyłeś. O innych detalach napisałem już wyżej.

O iso się nie kłóćmy. Detal w iso 3200 z 1ds3 Ja tylko powiem tak - d700 na 6400 wypluwa takie coś ( w jpg!) -pokaż mi taki wyniki na 1dsIII (on na 3200 szumi jak ds2)
    Mogę Ci pokazać na 5DII, chcesz? Kolega nikoniarz teraz już nie chce...
    1ds3 nigdy nie miałem, nie specjalnie wiem, jak naświetla ta matryca.
    BTW, porównywanie możliwości aparatów przez pokazywanie jpg z puszki, to jakiś absurd.
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Ja nie mówię, że się nie zdarzą. Ale moim zdaniem trafia celniej niż jedynkowy w słabym świetle. Takie mam odczucia. Ja nie używam 70-200 i nie planuję.

W sprawie iso 5d2 to Trampka poproszę, pokaże ci mały test 5d1 vs 5d2 - iso 6400. Sztucznie wyciągane 5d1 dało lepszy rezultat od 5d2....

Strona 71 z 79 PierwszyPierwszy ... 21616970717273 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów