Strona 67 z 79 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Myślę, że ważna może być kwestia wyboru aktywnych punktów AF. Ja w mkII (przepraszam, że nie mkIII) mam C.Fn-13-3, czyli aktywne tylko 9 punktów AF.

Coś już napisał

Domyślnie

hmm spróbuje zmniejszyć liczbę pół AF z 19 na 9 i porównam efekty... ciekawią mnie jdnak szczególnie funkcje C. Fn III -2 ( czułość śledzenia w AI Servo) oraz C.Fn III -3 (priorytet 1-2 obrazu w AI Servo) ...
    i don' leave my home without my Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    hmm spróbuje zmniejszyć liczbę pół AF z 19 na 9 i porównam efekty... ciekawią mnie jdnak szczególnie funkcje C. Fn III -2 ( czułość śledzenia w AI Servo) oraz C.Fn III -3 (priorytet 1-2 obrazu w AI Servo) ...
    C.Fn III-3 priorytet 1-2 przydaje się, np. przy poruszających się postaciach (trafiasz w oko przy portrecie). Kiedy coś przemyka w kadrze to ta opcja chyba nie ma wielkiego znaczenia.
    Zmniejszenie ilości pól aktywnych do 9? ... hmmm - muszę spróbować.

Zablokowany

Domyślnie

Przecież to nie wpływa na ich precyzję, jedynie szybkość wyboru, ale ja się wyrabiam na wszystkich.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Wcześniej kiedy pracowałęm na 5D po takim reportażu z wesela miałem z trudem okolo 800 do 1000 zdjęć które nadawaly sie do puszczenia w obiega dla klienta , potem kiedy z jedynka wybralem sie pierwszy raz na reportaż i kiedy wgralem foty w kompa i po przesortowaniu odzuceni zdjec nieudanych okazalo sie ze jakims cudem mam ponad 2000 zdjec normalnie masakra zastanawialem sie jak to mozliwe !! gdyz do zdjec przykladalem sie podobnie dobrze jak z poprzednim sprzetem, okazalo sie że przyzyczajony w fotografowaniu 5D robiłem sporo powtórzeń gdyż zdarzało sie , że trafiały sie zdjecia nie ostre lub nie "trafione światłem"-źle naświetlone. Byłem naprawde zaskoczony 1ds-em III jego szybkim i precyzyjnym AF oraz pomiarem światła , jego reakcja ostrości i pomiaru na parę tańczącą w skąpym oświetleniu jest natychmiastowa .Musiałem ponownie zmienić swoje przyzwyczajenia i poprostu mniej powtarzać co sie przekładało na mniejsza ilość klapnięć migawką oraz zużycie aku w lampie
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

właśnie dlatego mam plan... tylko dolar skubany na razie mi go pokrzyżował. Jakie to musi być fajne uczucie , kiedy wszystko (prawie) wychodzi jak chciałeś (Szukam w dobrej cenie)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    Wcześniej kiedy pracowałęm na 5D po takim reportażu z wesela miałem z trudem okolo 800 do 1000 zdjęć które nadawaly sie do puszczenia w obiega dla klienta...
    Coz - gratuluje 2 rzeczy:
    1. udanego zakupu w postaci deesa trojki
    2. podejscia do tematu w postaci tysiaca zdjec dla klienta...

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Coz - gratuluje 2 rzeczy:
    1. udanego zakupu w postaci deesa trojki
    2. podejscia do tematu w postaci tysiaca zdjec dla klienta...
    A to juz dodałeś kolego , jesli robi się album "ksiażka" to chyba dobrze jest miec z czego wybrac prawda?
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wcześniej kiedy pracowałęm na 5D po takim reportażu z wesela miałem z trudem okolo 800 do 1000 zdjęć które nadawaly sie do puszczenia w obiega dla klienta
    Jak dla mnie to sporo za dużo .... mam zazwyczaj 300, robie do 800 w zaleznosci od zlecenia.

Ale Desa gratuluje, jak tylko kieszeń pozwoli to tez będzie u mnie jako podstawowy aparat.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    A to juz dodałeś kolego , jesli robi się album "ksiażka" to chyba dobrze jest miec z czego wybrac prawda?
    Zgadzam sie - przeciez tego nie neguje. Jednak z 5000 jest jeszcze lepiej z czego wybierac ech.... :-|

EOT

Strona 67 z 79 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów