Strona 63 z 79 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Coś już napisał
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Witam. Nie przypuszczalem ze tyle emocji wywola moja fotka, ot jakies tam zdjecie ze spaceru niedzielnego z rodzinka. Tak jak napisal mor_feus testowalem jego 100 macro a konkretnie AL Servo, bo po klopotach jakie mial 1D Mark III (w moim modelu nie mialem z tym problemu) chcialem sie przekonac czy Ds dziala poprawnie.
    Kilka uwag na temat Dsa.
    1. Nie ocenialbym jakosci aparatu po zamieszczonych fotkach w internecie.
    2. 1Ds Mark III kupuje sie za jego funkcjonalnosc i morzliwosci techniczne, zdjecie ktore wstawilem mozna tez zrobic Zenitem.
    3. Dsa potrzebowalem jako 2 body (czasami brak czasu na zmiane szkla).
    4. Jedynym minusem jak na razie jest to ze jest zdecydowanie wolniejszy od 1D Mark III i tego mi brakuje.
    Przymierzam sie do mini testu 1D Mark III vs 1Ds Mark III ale to dopiero na wakacje.
    Jezeli kogos interesuja fotki z innymi szkielkami to napiszcie z jakimi.
    Osobiscie wole czas poswiecac na robienie fotek a nie na rozpisywanie sie na forum. Fotki niech same mowia za siebie.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pol Zobacz posta
    Jezeli kogos interesuja fotki z innymi szkielkami to napiszcie z jakimi.
    Osobiscie wole czas poswiecac na robienie fotek a nie na rozpisywanie sie na forum. Fotki niech same mowia za siebie.
    eee, szkła.. dawaj wysokie iso

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Walilem z Pol'em Ds'em i 1D zdjecia w kosciele (robilismy razem bierzmowanie) i max iso jakie uzywalem to 800 - powiem tak - ladniej wygladalo niz 400 w 350D (cos pomiedzy 200-400) nie mam zdjec - ale Pol moze wam zapodac (doswietlane 580 EX II). U mnmie w chacie perzy zastanym swietle 80/1.2 na iso 400 bez lampy robil mi Pol portreciki (tak chcialem zobaczyc jaki szum) i padlem z wrazenia (zdjecia wywalone - test to byl). Mamy zamiar zrobic porownanie 1D i 1Ds z perdpektywy "standard usera" (narazie myslimy co ma byc przetestowane - ja tam wim o czym bede chcial napisac). Jedyne zastrzerzenie co mam to Auto WB - am pomalowant na "zoltawo - kremowy" kolor sciany i zdjecia powychodily nie tak jak mialo by byc - poza tym tester ze mnie zaden (opcji za duzo w 1D i 1Ds) ale mnie ot zdiwilo poniewaz myslalem ze sobie lepiej poradzi. Wszystko bedzie opisanen w niedlugiej przyszlosci - ja juz mam Auto WB jako nienajdoskonalsze

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    poniewaz myslalem ze sobie lepiej poradzi. Wszystko bedzie opisanen w niedlugiej przyszlosci - ja juz mam Auto WB jako nienajdoskonalsze
    Nie napisałeś, czy robiłeś rawy, czy jpgi. Jeśli rawy, to daj znać czym wołałeś. W przypadku szumów ma to jednak ogromne znaczenie.
    Jarek

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ee, bez jaj - iso 400, 800. jakie szumy? 1600, 3200 - to mnie interesuje ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie napisałeś, czy robiłeś rawy, czy jpgi. Jeśli rawy, to daj znać czym wołałeś. W przypadku szumów ma to jednak ogromne znaczenie.
    Tylko RAWy (Jpgi mnie nie intrersuja) - Lightroom & DPP - Pol uzywa Camera RAW.
    Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    ee, bez jaj - iso 400, 800. jakie szumy? 1600, 3200 - to mnie interesuje ;-)
    Bedzie. Na to mozesz liczyc. Chwilowo brak czasu Pol ostatnio zapracowany no i ja tez (o dziwo )

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Polska instrukcja gdzieś w sieci biega do 1DMIII?

Bywalec

Domyślnie

Czy ktoś używa tego aparatu z 85 1,2 II? Czy mógłbym prosić o subiektywną ocenę szybkości AF w trudnych sytuacjach? Ewentualnie porównanie względem mkII (którego zachowanie z tym szkłem jest imho nieakceptowalne do reporterki).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moge powiedziec tak Na pelnym otworze to za szybko nie jest, to znaczy jest chwilunia - bzyt i ok. 24-105 dzialal mi szybciej (w ta sobote sie bawilem tym Ds'sm 135L, 85L, Sigma 12-24 oraz 24-105L) (a sie troche napykalem). 24-205 najszybciej - potem 135 - potem 85 - tyko tylwe ze walilem troche zdjec na pelniej dziurze - po przymknieciu (niewielkim ok 2.2) predkosc wzrasta ale 24-105 wyczywalnie byl szybszy. Oczywiscie nie znaczy to ze wolne. Mozesz trzymac palec na spuscie i bedzie dobrze. Do czego chcesz poworwanc? Jest to Lka z USMem - szybko jest ale sa szybsze (oczywiscie moze to zalezalo od tego co fotografowalem - a "walilem" w "jednolite" powierzchnie)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Moge powiedziec tak Na pelnym otworze to za szybko nie jest, to znaczy jest chwilunia - bzyt i ok. 24-105 dzialal mi szybciej (w ta sobote sie bawilem tym Ds'sm 135L, 85L, Sigma 12-24 oraz 24-105L) (a sie troche napykalem). 24-205 najszybciej - potem 135 - potem 85 - tyko tylwe ze walilem troche zdjec na pelniej dziurze - po przymknieciu (niewielkim ok 2.2) predkosc wzrasta ale 24-105 wyczywalnie byl szybszy. Oczywiscie nie znaczy to ze wolne. Mozesz trzymac palec na spuscie i bedzie dobrze. Do czego chcesz poworwanc? Jest to Lka z USMem - szybko jest ale sa szybsze (oczywiscie moze to zalezalo od tego co fotografowalem - a "walilem" w "jednolite" powierzchnie)
    Porównanie mam do 24-105 i do 85f/1,8, ale oba na 5D i oba uważam za szybkie. W dobrym świetle jest tak jak piszesz, ale jak jest ciemniej, mniej kontrastowo, to ustawianie AF trwa tak długo, że ludzie mi z kadru uciekają.

Strona 63 z 79 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów