Strona 52 z 79 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Atelier
    Guest

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za info., okazalo sie ze sa egz. ktore wyswietlaja od razu (widzialem na wlasne oczy) i tez takie co posiadaja ta wade. Zeby bylo smieszniej nie ma tu logiki w numerach seryjnych. Ot kaprys. Jesli chodzi o sciemnianie to mi sie podoba wiele rzeczy ale niestety czasem cos trzeba sprzedac i szkoda czasu na prace przy komp. dla glupich zdjec. Poprzednio uzywalem 5D i 1d mII i wszystkim negatywnie nastawionym do wydania tylu pieniadzy powiem ze roznica jakosci dla fot.reklamowego jest na tyle duza ze o cofnieciu sie z 1ds3 nie ma mowy.(moze to tylko subiektywna ocena)
    Jeszcze raz dzieki.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atelier Zobacz posta
    Dziekuje wszystkim za info., okazalo sie ze sa egz. ktore wyswietlaja od razu (widzialem na wlasne oczy) i tez takie co posiadaja ta wade. Zeby bylo smieszniej nie ma tu logiki w numerach seryjnych. Ot kaprys. Jesli chodzi o sciemnianie to mi sie podoba wiele rzeczy ale niestety czasem cos trzeba sprzedac i szkoda czasu na prace przy komp. dla glupich zdjec. Poprzednio uzywalem 5D i 1d mII i wszystkim negatywnie nastawionym do wydania tylu pieniadzy powiem ze roznica jakosci dla fot.reklamowego jest na tyle duza ze o cofnieciu sie z 1ds3 nie ma mowy.(moze to tylko subiektywna ocena)
    Jeszcze raz dzieki.
    Jakich obiektywow uzywasz?
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Jesli chodzi o zapis i wyświetlanie podglądu foty, polecam karte Extreme IV u mnie jest zauważalnie szybciej aniżeli z załadowanym Extreme III.

Pzdr.
    tow

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Jesli chodzi o zapis i wyświetlanie podglądu foty, polecam karte Extreme IV u mnie jest zauważalnie szybciej aniżeli z załadowanym Extreme III.

Pzdr.
    tow
    To tak a propos - widać, że z UDMA jednak warto mieć IV
    O ile wiem to UDMA dotyczy kart CF, zauważyłeś, żeby SD miała wpływ na "ogólną sprawność"?

PS
    I może tak mniej zdawkowo o nowym aparacie?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    I może tak mniej zdawkowo o nowym aparacie?
    Szczerze powiem, że po przesiadce z 5D szału nie było jeśli chodzi o jakośc obrazu, miałem również wcześniej 1D MK III więc do dobrego AF-u również zdążyłem sie przyzwyczaić
    Na ładne 2 tygodnie dostałem od kumpla N D3 z 24-70/2.8 - 70-200vr - 85/1.4 - 35/2.0 oraz 85PC micro( podziękowania dla pigiego ), męczyłem ten sprzet w pracy, czyli codzienna fotografia produktów, fotki w domu itp....no i z każdym dniem miałem dośc tego sprzętu...a szkoda bo aparat ma z pozoru wszystko czego można oczekiwać, ale mi coś nie leżało i coś nie grało więc nie było wyjścia 1D MK III to półśrodek crop 1.3 to było utrapienie, ni cholery nie mogłem się przyzwyczaić...50 to nie to 85 to nie to 135 to nie to...

Dla mnie Ds to aparat idealny, swietna jakosc, zero cropa, kapitalny AF, pancernosć, mankamentem może być jedynie cena po przesiadce z 5d wreszcie czuję że mam to co chciałem i nie muszę się już za niczym rozglądać, nie musze sam siebie przekonywac że 5D ma służyc do zadan x tam gdzie wymagana jest jakosc zdjęc i 16mm a 1d mk III do zadań gdzie potrzebuje lepszej jakości AF, teraz mam to wszystko w 1 korpusie i o to właśnie chodziło.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 11-03-2008 o 18:39

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

towers, dobrze prawisz, mam takie same odczucia. Ds to aparat kompletny, wreszcie nie mam poczucia, że czegoś mi brakuje, że idę na jakieś kompromisy. Fakt, obawy trochę były, szczególnie jak sie człowiek naoglądał sampli w necie że to niby mydło - powidło i naczytał postów na forum. Pierwsze kilkanaście zdjęć rozwiało wszelkie wątpliwości.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    więc nie było wyjścia 1D MK III to półśrodek crop 1.3 to było utrapienie, ni cholery nie mogłem się przyzwyczaić...50 to nie to 85 to nie to 135 to nie to...
    Nie musiałeś mi tego pisać...
    Nie, żebym się przejął! Co to, to nie! Wcale, w ogóle!
    W końcu wybrałem świadomie, w końcu za różnicę w cenie mam do dyspozycji porządne szkła, w końcu nie potrzebuję FF, no i w końcu...

Cytat Zamieszczone przez merciful Zobacz posta
    towers, dobrze prawisz, mam takie same odczucia. Ds to aparat kompletny, wreszcie nie mam poczucia, że czegoś mi brakuje, że idę na jakieś kompromisy.
    Myślicie o dokupieniu do nich WFT?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 11-03-2008 o 19:50 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful Zobacz posta
    towers, dobrze prawisz, mam takie same odczucia. Ds to aparat kompletny, wreszcie nie mam poczucia, że czegoś mi brakuje, że idę na jakieś kompromisy. Fakt, obawy trochę były, szczególnie jak sie człowiek naoglądał sampli w necie że to niby mydło - powidło i naczytał postów na forum. Pierwsze kilkanaście zdjęć rozwiało wszelkie wątpliwości.
    jesli mozesz zapodaj jakies sampelka ze szkła 85 1,2L
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    jesli mozesz zapodaj jakies sampelka ze szkła 85 1,2L
    Krakers, ty chyba tymi samplami łazienke tapetujesz :-)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Krakers, ty chyba tymi samplami łazienke tapetujesz :-)
    Miałem napisać, że z nich zupę gotuje. Ale uznałem, ze pewnie przesadzam
    Jarek

Strona 52 z 79 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów