Strona 47 z 79 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale my też nie wiemy, jak zdjęcia robił gość, jak je później obrabiał (bo, że obrabiał wątpliwości nie ulega - w końcu oba mają te same rozmiary u niego; czy wyostrzał prawidłowo, etc.). Snowboarder - jak już pisałem - trochę rozumiem Twoje rozterki, trochę nie rozumiem natomiast Twojej konkluzji. Ktoś już zresztą pisał, że D3 nie rozwiąże Twoich problemów z brakiem szczegółów.
    Nie myślałeś, żeby wypożyczyć Ds-a na dzień, dwa i sam się z nim rozprawić? Myślę, że większość z nas z chęcią poznałaby Twoją późniejszą relację.
    Nie bardzo bym już teraz dał wiarę takim relacjom. Snow już wydał wyrok i ma bardzo negatywistyczne nastawienie. I choćby ten Ds (nie powiem co robił - dzieci też czytają ) to będzie i tak źle i niewystarczająco .
    Tak to widzę obecnie .

Co do moich konkluzji to są one takie, że nie opłaca się inwestowac w Ds-a jeśli ma się 5D tylko po to żeby poprawić jakość zdjęć. Różnica jest niewielka (tak zresztą było też w przypadku "starego" Ds-a).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie bardzo bym już teraz dał wiarę takim relacjom. Snow już wydał wyrok i ma bardzo negatywistyczne nastawienie. I choćby ten Ds (nie powiem co robił - dzieci też czytają ) to będzie i tak źle i niewystarczająco .
    Tak to widzę obecnie .
    No to "na dzień dzisiejszy" pozostaje poczekać, aż któryś lokalny ziom zdobędzie się na takie porównanie...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do moich konkluzji to są one takie, że nie opłaca się inwestowac w Ds-a jeśli ma się 5D tylko po to żeby poprawić jakość zdjęć. Różnica jest niewielka (tak zresztą było też w przypadku "starego" Ds-a).
    W rzeczy samej. Róznica jakości niewielka, za to 2 razy większa powierzchnia.
    Jeśli wynikowa fotka z jednego ujęcia ma być rzucona na format A2 lub większy i ma to być conajmniej 200dpi, no to chyba nie ma alternatywy dla 1Ds3.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    W rzeczy samej. Róznica jakości niewielka, za to 2 razy większa powierzchnia.
    Jeśli wynikowa fotka z jednego ujęcia ma być rzucona na format A2 lub większy i ma to być conajmniej 200dpi, no to chyba nie ma alternatywy dla 1Ds3.
    No dokladnie 1ds ma 2x wieksza powierzchnie matrycy wiec aby uzyskac ten sam rozmiar to i 2 razy wieksza kompresja proste co , wiem bo pracuje na labie i robilem sobie testy bo sie zastanawialem dla czego z malpy 4 milionowej prosto z aparatu wychodzily ostrzejsze fotki w 10x15 niz mojego 5D , ale juz na A4 bylo zupełnie odwrotnie, bo w analogu jest tak ,ze czym mniejsza fota na papierze tym ostrzejsze jest zdjecie, w duzej matrycy jest tak, ze czym wieksze papierer uzyjesz tym lepiej bo kompresja jest mniejsza. Wierze, ze z 1Dsa sa ludzie ktorzy pewnie doswiadczyli tego , ze ich zdjecia po wydruku w formacie 10x15 w labie przy uzyciu tych kaszaniastych programow ktore sila rzeczy musialy skompresowac by polknął je LAB nie roznily sie od zdjec 10x15 z malpek a nawet byly bardziej mydlane ale zrobcie tylko format A3 to MASAKRA kladzie na kolana najwybredniejsze oko , taka jest prawda cyfrowej fotografii
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Domyślnie

dzis przegapilem powtorke z rozrywki na trojce, cale szczescie krakers pisze wcale niezle skecze i masaz brzucha mnie jednak nie ominal.
    pozdrawiam,
    zby

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

ja odnioslem sie do ostatniego testu ktory pokazywal ze zdjecia z 1Dsa sa mniej ostrzejsze od 5D
    Ostatnio edytowane przez Krakers ; 13-02-2008 o 21:02

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Krakers, niezależnie do czego się odnosiłeś, to śmiechu jednak można było zaznać. Przy wydruku generalnie dobrze jest przygotowywać zdjęcia pod konkretny format i maszynę. Odbijanie zdjęć w formacie który wynika z ilości MPx to faktycznie niezły żart. O ładowaniu 12 Mpx plików na automat w labie do odbitek 10x15 nie wspomnę.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    O ładowaniu 12 Mpx plików na automat w labie do odbitek 10x15 nie wspomnę.
    Nie wiem, czy dobrze pytam, ale jaką rozdzielczość?/liczbę pikseli?/rozmiar? ma taka maszyna, która robi papierową odbitkę z pliku?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to zależy od maszyny, o ile wiem każda ma specyficzne
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Krakers, niezależnie do czego się odnosiłeś, to śmiechu jednak można było zaznać. Przy wydruku generalnie dobrze jest przygotowywać zdjęcia pod konkretny format i maszynę. Odbijanie zdjęć w formacie który wynika z ilości MPx to faktycznie niezły żart. O ładowaniu 12 Mpx plików na automat w labie do odbitek 10x15 nie wspomnę.
    Qrna jakis ty mądry , normalnie gdyby nie ty to bym nie doszedl blysnąłes normalnie

Strona 47 z 79 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów