Piss Pliss wiecej prosze![]()
Piss Pliss wiecej prosze![]()
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
Hej. Krakers. Widzę że masz dwie lampki 580. Ja wczoraj dokupiłem drugą.Czyli 580EXII. Mam pytanko jeśli można??
Czy "bawisz" się nimi razem głównie w E-TTL czy na innych trybach też? Jeśli masz jakieś ciekawe spostrzeżenia to proszę o szczegóły. Ja dopiero zaczynam w tym temacie. Zawsze wolałem światło zastane. Ale ostatnio coś mi się zmienia (-;
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Odnośnie 1DsIII. To znowu mnie zaskoczył. Robił tylko 2 fotki w serii i nie mogłem zaskoczyć o co chodzi? Co go blokuje? Dopiero po totalnym resecie poszła seria 10 klatek na 21Mp RAW+Ljpg. Okazało się że musi być wyłączona opcja w ustawieniach C.Fn redukcji szumów. Bez tego idzie jak trzeba. Ja akurat nie wale seriami ale przynajmniej wiem już o co chodzi. Bałem się że to karta słaba albo jakiś feler. Dzisiaj porobiłem troszkę fotek w porannej mgle z opcją szczegółów w światłach. Zobaczymy czy warto było ... Ciężki cholernik... Ale zaczynam doceniać wagę... Pozdro...
Ostatnio edytowane przez Jaya ; 18-01-2008 o 20:16 Powód: Automerged Doublepost
Pracuje tylko na E TTL z regulacja proporcji , asystent lata gdzies z "kontry" robi niewielkie podświatło a druga lampa na wprost , lampy musza sie widziec bo pracuja w pod czerwieni i to jest denerwujace, oraz to ze nie mozna przekroczyc pewnej odleglosci poza tym jak dla mnie to jest z byt mala powtarzalnosc, mam nadzieje ze w 1 dynce jest ok bo w marcu chcem osobiscie po Dsa pojechac do USA
zapodaj cos z Dsa moze byc cos banalnego cokolwiek bez znaczenia
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
ten Pan
http://www.flickr.com/photos/mahonyweb/
robi od niedawna 1DsIII
Pkt 8 regulaminu forum
Dzięki za wszystkie informacje.
Odnośnie pracy na 580-tkach. Widziałem na stronach canona filmik. Gość robił fotki tymi lampami w grocie skalnej - modelce. Ale co ciekawe: lampy miał na statywach z zamontowanymi dość dużymi softboxami. Skąd ma te mocowania do lampy i boxa? Jak je zdobyć? Jeżeli możecie zerknijcie na to. A jeszcze to co pisałeś i ja też wypraktykowałem że lampy muszą się widzieć. Czyli przeważnie muszą być ustawione w skręconej pozycji aby czujniki R się widziały. Albo to bajerancki film reklamowy albo to działa naprawde super. Zerknijcie na linka. A potem na Bruce Dorn - tak się nazywa.
Zaraz coś zapodam tylko obczaje jak to robicie bo jestem tu jak widać nowiutki.
Jaya ja wyraźnie widzę, że to jest wątek o 1DsMk3, a nie o lampach. Proszę przenieść dyskusję we właściwe miejsce.
BTW, podaj linka do filmu, który chcesz nam pokazać.. (i wstaw go łaskawie do właściwego działu)
Zdjęcia z 1DSIII są tutaj: http://www.photoslink.eu/1ds
kominy: 1/400, Av9 iso 640 Ex.comp. -1/3 obj. 70-200/4L
konewka: 1/45, Av 3,5 iso 1600 Ex. comp. -1/2 obj. 24-70/2.8L
Serdecznie pozdrawiam
Znalezione na dpreview:
Porównanie - kolejne z wielu1ds mkII z 1ds mkIII
ale MZ - warto te ciekawsze zamieszczać właśnie tu...