Nadzieja umiera ostatnia .
Większe lusterko.
Nadzieja umiera ostatnia .
Większe lusterko.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Recenzja (tekst + zdjęcia) Mk III w wersji z niebieską kropką:
http://www.lawrenceripsher.com/blog/...1d-mark-9.html
EOS - conditio sine Kwanon...
Canon EOS-1Ds Mark III Review (by William Castleman) - porównanie 1ds - mkIII z mkII.
Zamieszczam cytat z podsumowania:
[The performance review is still in progress.
Preliminary conclusions from tests and use to date of the 1Ds Mark III:
1. Image quality
* The 26% increase in pixel density of the Mark III over the Mark II yields only a minimal increase in image sharpness and detail in large prints
* Images from the Mark III at high ISO settings (e.g., 800 and 1600) yield better color quality.
* Shadow detail does not appear to be as well recorded with the Mark III camera as with the Mark II camera.
* "Jaggies" in diagonal lines persist with the Mark III even with updated firmware (v 1.0.6)
2. Autofocus speed and accuracy are significantly improved in the Mark III camera. I expect to be getting more keepers in action photography.
3. Speed of image processing and file writing to CF card is blazingly fast with the Mark III.
I debated purchasing an EOS-1Ds Mark III since I have been very happy with the Mark II. However, since I also shoot with an EOS-1D Mark III to get the 10 fps shooting capacity, it is very convenient to only travel with one battery system and charger rather than two. The lighter lithium ion batteries in the Mark III system are a major improvement over the older metal halide system.
Revisions to this review will follow as I gain more experience with the Mark III.
Ostatnio edytowane przez adalbert ; 10-01-2008 o 01:39
My dzielimy piksle na czworo, a gość kupi nową jedynkę, bo dzięki temu będzie mógł wozić jedną ładowarkę...![]()
Bo te róznice sa przede wszystkim na poziomie testowym. Potem w akcji licza sie kadry, motywy i umiejetnisci fotografa .....
Nagrode World Press Photo - dla Akintunde Akinleye - z Nigerii
Nagrodzone zdjecie zrobil 30D. I ma tylko 17-40 i 70-200/4.
http://cpn.canon-europe.com/content/btl.do
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Rzeczywiście: http://cpn.canon-europe.com/content/btl/akintunde.do - robią wrażenie...
Witam.
Kupiłem go kilka dni temu za granicą. Orgazm murowany. (portwel pusty)
Jest kilka małych rozczarowań, ale bardziej wynikały one z mojej niewiedzy niż z tego że coś jest nie tak. Np. w trybie Live View jest tylko MF. W wizjerze nie wyświetla trybu pracy (jest na wyśw. zew) ale to naprawdę szczegóły. To co jest rewelacyjne to pełna klatka i brak paproków na matrycy. No i 21mp oczywiście. Niewiem jeszcze dlaczego ale robi tylko 2klatki w serii RAW+L. Może karta słaba??? Aaaa gumowa muszla wizjera nie wypada !!! Jak w 20D (-: No i to niebieskie podświetlenie LCD jak w moim ukochanym eos 600.
Ostatnio edytowane przez Jaya ; 13-01-2008 o 16:28 Powód: Automerged Doublepost