Pokaż wyniki od 1 do 10 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Sorry, ale to jest akurat kompletna bzdura. Nie kupuje sie 1DsIII
    po to, by zmnijeszac zdjecia. Poza tym nie wiem na ktore zdjecia patrzysz,
    ale ISO3200 z D3 mozna porownac z ISO800 z 1DsIII, tekst ze roznica
    jest niewielka jest mocnym naciaganiem. Spojrz np na cien na prawo
    od prawej butelki z biala nalepka.
    A jesli juz porownujemy ISO, to wyswietl side by side zdjecie
    z 1DIII i D3. Wtedy porownanie ma sens. I napisz znowu, ze roznica
    przy ISO 3200 jest niewielka....
    (.....)
    "Słuchać hatko" takich truizmów jak to mawiał nieodżałowany Podbięta . A Ty myślisz że jak ja to zrobiłem? No oczywiście że oglądałem i to kilka razy i zdania nie zmieniam. Mało tego cały czas widzę przewagę Ds-a w ostrości o ilości szczegółów litościwie nie wspominając. Cały czas widzę też przewagę D3 w szumach co napisałem więc nie wiem czemu to negujesz :rolleyes Tyle że w mojej ocenie ta przewaga nie jest tak druzgocąca jak niektórzy próbują sugerować. Być może gdyby zdjęcie z D3 było ostre jak należy to i w ilości szczegółów nie byłoby tak widocznej różnicy.
    Ach i jak rozumiem według Ciebie Ds-a kupuje się wyłącznie tam gdzie potrzeba dużej rozdzielczości - bez pomniejszania. Z tego wypływa logiczny wniosek, że porównywanie tych puszek jest w ogóle bez sensu. Bo tu D3 jest od razu na straconej pozycji. Co zresztą akurat te zdjęcia pokazują bardzo dobrze.

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    (...)
    Kolejny test 1DsIII i porownanie z 5D i 1DsII...

http://www.outbackphoto.com/CONTENT_...oSessions.html

wnioski znowu te same - znacznie silniejszy filtr AA niz 1DsII...
    No cóż mam wrażenie że cokolwiek będzie pokazane i powiedziane to Ty zawsze stwierdzisz, że jest źle i basta. Ubzdurałeś sobie że nowy Ds to będzie jakiś milowy krok, a jest tylko ledwie trochę lepiej. Mniej więcej tak jak to wynika z matematyki. Oczywiście to też pewnie zanegujesz mimo, że link który podałeś doskonale to obrazuje.

BTW ten link który podałeś jest świetny na prawdę warto pooglądać. Widać wszystko jak trzeba, zresztą komentarz dokładnie potwierdza to co widać i tylko kwestią dyskusji jest to czy komuś taka poprawa jest potrzebna czy nie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-12-2007 o 19:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów