"Słuchać hatko" takich truizmów jak to mawiał nieodżałowany Podbięta. A Ty myślisz że jak ja to zrobiłem? No oczywiście że oglądałem i to kilka razy i zdania nie zmieniam. Mało tego cały czas widzę przewagę Ds-a w ostrości o ilości szczegółów litościwie nie wspominając. Cały czas widzę też przewagę D3 w szumach co napisałem więc nie wiem czemu to negujesz :rolleyes
Tyle że w mojej ocenie ta przewaga nie jest tak druzgocąca jak niektórzy próbują sugerować. Być może gdyby zdjęcie z D3 było ostre jak należy to i w ilości szczegółów nie byłoby tak widocznej różnicy.
Ach i jak rozumiem według Ciebie Ds-a kupuje się wyłącznie tam gdzie potrzeba dużej rozdzielczości - bez pomniejszania. Z tego wypływa logiczny wniosek, że porównywanie tych puszek jest w ogóle bez sensu. Bo tu D3 jest od razu na straconej pozycji. Co zresztą akurat te zdjęcia pokazują bardzo dobrze.
No cóż mam wrażenie że cokolwiek będzie pokazane i powiedziane to Ty zawsze stwierdzisz, że jest źle i basta. Ubzdurałeś sobie że nowy Ds to będzie jakiś milowy krok, a jest tylko ledwie trochę lepiej. Mniej więcej tak jak to wynika z matematyki. Oczywiście to też pewnie zanegujesz mimo, że link który podałeś doskonale to obrazuje.
BTW ten link który podałeś jest świetny na prawdę warto pooglądać. Widać wszystko jak trzeba, zresztą komentarz dokładnie potwierdza to co widać i tylko kwestią dyskusji jest to czy komuś taka poprawa jest potrzebna czy nie.