Pokaż wyniki od 281 do 290 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Widac sa rozne modele tego Dsa.

W tym tescie nie widac jakiegos koszmarnego filtrowania AA.
    http://www.artbyphil.com/phfx/photog...iew/index.html
    nareszcie jakiś sensowny mini-test DsIII - Highlight Tone Priority robi wrażenie - porównanie z DsII wypadło całkiem sensownie - w oparciu o materiały z tej strony można spokojnie stwierdzić, że jest lepiej - ale nie rewolucyjnie lecz ewolucyjnie - jak to już wcześniej zauważył bodajże Kolekcjoner.
    Mnie osobiście ten materiał uspokoił - po nieco histerycznych (bez obrazy snowboarder reakcjach niektórych forumowiczów - można było odnieść wrażenie, że teraz "jedynie słuszną linią" jest D3 ... wiara w sensownego następcę 5D powoli zdawała się gasnąć ... może jednak niektórzy powinni wziąć na wstrzymanie ? trochę cierpliwości - 5D mkII już niedługo, DsIII "zaowocuje" wkrótce jeszcze większą ilością zdjęć w sieci - Panowie - spokojnie...

EDIT: Jeden "drobiazg" bardzo przypadł mi do gustu - nie robiłem co prawda szczegółowych testów na 5D - ale nie zauważyłem żadnej różnicy w zakresie tonalnym pomiędzy ISO 100 a 50 ---> 50 praktycznie nie używam;
    W tym teście - jeśli uznać go za rzetelny - różnica jest zauważalna: [/CENTER]
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 04-12-2007 o 13:18

Uprawnienia umieszczania postów