snowboarder masz mozliwość pojsc do sklepu i poprostu pocykac sobie z 1dsa i D3? bo w sumie ja tez mam spory dylemat a w lutym musze cos kupic , dla tego rozumiem twoje rozterki
snowboarder masz mozliwość pojsc do sklepu i poprostu pocykac sobie z 1dsa i D3? bo w sumie ja tez mam spory dylemat a w lutym musze cos kupic , dla tego rozumiem twoje rozterki
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
hehe snowboarder jestes jednak przezabawny. dees to przeciez nie jest zabawka tylko jednak najczesciej narzedzie sluzace do pracy. a pomysl zeby narzedzie pracy wybierac na podstawie opinii anonimowych kolegow z CB oraz z-****-sampli-z-netu jest albo slabym zartem albo swiadczy o tym ze starasz sie dostarczyc uzytkownikom CB rozrywkija w kazdym razie rozrywke mam niezla. w tym watku nie znalazlem ani jednej merytorycznej uwagi ktora ewentualnie pomoglaby mi w podjeciu decyzji...na ktora i tak jestm nieuchronnie skazany. o czym ostatecznie sie przekonam jak dostane dsmkIII na sesje, jak siade na spokojnie przy kompie zeby pogrzebac, co zapewne zajmie mi pare dni. i na pewno nie beda to tablice testowe ani inne porownawcze gowna, po prostu zrobie nim kawalek pracy.
bo wiesz...z narzedziem pracy to jak z wyborem zony. a na podstawie strony internetowej to sobie mozna zaplanowac zabawe w agencji. ponoc![]()
pozdrawiam,
zby
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Pewnie "oszukują bikubikami"A to trochę nie fair dla Mk II, bo - jak lubi mawiać nasz kolega od MLU, "choćby kamienie były w kupie", to taka interpolacja zawsze szkodzi. Tu myślę, koledzy od dużych powiększeń powiedzą, czy "będzie widać" różnicę przy powiększaniu oryginału do, powiedzmy, 150% (Mk III) a 156.25% (Mk II).
EOS - conditio sine Kwanon...
Jasne, że ta różnica jest niewielka i trzeba by się dobrze przyjrzeć żeby zobaczyć różnicę na wydruku 50 na 70 lub 70 na 100. Widoczna różnica pojawi się przy porównaniu wydruków ze smarka i 5d lub d3.
A widzisz, dla mnie to jest zabawka. Ja fotografia nie zarabiam,
tylko sie bawie. Cos w tym zlego?
Chce miec zabawki w najlepszym gatunku
Sorry, spodziewalem sie skoku w rozdzielczosci, dla mnie to roznica
np. miedzy liscmi na drzewach a ciemno-zielona ciapa...
Rzecz w tym, ze nie mam szans porownac 1Ds MkIII w sklepie, bo
go nigdzie lokalnie jeszcze nie ma. Wyjezdzam za dwa tygodnie
na super fotograficzna wycieczke, wiec dlatego troche mnie goni.
Ale wyglada, ze raczej napewno sie nie zdecyduje przed, a potem
bede mial czas przeczekac, uczciwie porownac i na zimno sie zastanowic...
sorry, jak sie ktos obruszyl, dzieci chyba juz spia![]()
Kolekcjoner, nic nie chcialem osiagnac poza tym co napisalem...
no wlasnie watpie, czy to prawda...
Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 03-12-2007 o 01:43 Powód: Automerged Doublepost