Strona 17 z 79 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Ja tam sie nie znam, ja jestem zwyklym amatorem.
    Ale jesli tak wielkie wydruki robisz rzadko, to nie lepiej wydac pieniadze na duzy format ale analogowy?? Znacznie bedzie zakup tanszy niz cyfrowy, na dobre skanowanie raz do ruskiego roku wydasz znacznie mniej niz na dupke cyfrowa.
    IMHO.
    Choc generlanie z Twoich wypowiedzi wynika, ze bardzo chcesz sobie kupic nowa zabawke ;-)

Marcin
    Nową zabawkę już mam od pół roku i radość mam ciągle dużą, 1DsMkIII nie będzie nową zabawką, bo to w zasadzie prawie to samo co 1DMkIII. Z zabawek to hasselblada H3D II.
    Co do dużego formatu, to mógłbym go wykorzystać do niewielu rzeczy. Duże wydruki robię też z teatralnych rzeczy i w zasadzie często nie wiem, z jakiego zdjęcia w przyszłości będę chciał skorzystać, dlatego najlepiej, żebym wszystkie miał w jak najlepszej rozdzielczości.
    Myślę o dużym formacie do części zdjęć i to jest naprawdę sensowny pomysł, bo tutaj dopiero będzie ten spory skok w jakości (gorzej będzie z możliwością realnego wykorzystania, bo to już spore pudełko, ale Witkacy chodził z jeszcze większymi po górach, więc czemu nie?), ale nie wiem, co kupić, bo też nie chciałbym na to wydać 20tys. Może ktoś coś doradzi. Znalazłem takie cudo na allegro. Można ewentualnie do tego podpiąć jakieś ścianki z dobrym szkłem? Zna ktoś z Was to cudo?
    http://www.allegro.pl/item257949949_...mportera_.html
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a nie wystarczy jakość z 6x7cm? Bo 6x7 jest jeszcze mobilne i dużo łatwiejsze w obsłudze.

Co do dużego formatu - w zasadzie można podpiąć do niego każde szkło - byle z migawką.
    No i pytanie - czy wolisz aparat na łąwie, czy skrzynkwy. Aparat na ławie daje większe możliwości... ale jest zdecydowanie mniej poręczny.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Mam pytanko.
    Czy naprawdę warto sprzedawać cały swój doskonale rozpracowany sprzęt Canona za powiedzmy ~25 tys zł, tracąc na tym grube tysiące zł i zamieniac go na nowość z innej stajni dlatego tylko, że trochę mniej szumi, albo robi 1 kl/sek więcej ??

Bez sensu ...

BTW, www.eoloperfido.com te foty były robione 20D
    Jeśli ja mam odpowiedzieć na to pytanie, to miałem taki pomysł, jak zobaczyłem newsa z D3, gdzie przy szumiącym już sporo 6400ISO w moim 1DMkIII nikon daje aparat z maksymalnym 25600ISO. Potrzebuję do teatrów jak największego nieszumiącego ISO, więc wtedy byłbym w stanie może nie wymienić wszystko, ale np. kupic coś gorszego w canonie, np. 40D, a dodatkowo kupić D3 z jednym szkłem o najczęściej używanym zakresie, czyli 70-200, ewentualnie jakąś 50tką. To miałoby sens. Wymiana całości nie. Ale jak się okazało, że 6400ISO tam niewiele mniej szumi od canonowskiego, a 12800 i 25600 to ściema, kupno D3 straciło dla mnie sens.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    a nie wystarczy jakość z 6x7cm? Bo 6x7 jest jeszcze mobilne i dużo łatwiejsze w obsłudze.

Co do dużego formatu - w zasadzie można podpiąć do niego każde szkło - byle z migawką.
    No i pytanie - czy wolisz aparat na łąwie, czy skrzynkwy. Aparat na ławie daje większe możliwości... ale jest zdecydowanie mniej poręczny.
    chyba raczej na ławie, chodzi mi o jak największe możliwości zmiany płaszczyzn ostrości
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Mam pytanko.
    Czy naprawdę warto sprzedawać cały swój doskonale rozpracowany sprzęt Canona za powiedzmy ~25 tys zł, tracąc na tym grube tysiące zł i zamieniac go na nowość z innej stajni dlatego tylko, że trochę mniej szumi, albo robi 1 kl/sek więcej ??

Bez sensu ...

BTW, www.eoloperfido.com te foty były robione 20D
    nie warto, jeśli tylko trochę mniej szumi, jeśli dużo mniej i ma powiedzmy 3EV więcej w górę, warto. Mi wystarczy spokojnie 4-5 klatek/s a nawet 3 będzie w porządku, sportu nie fotografuję.

Z tej strony najbardziej mi się podobają naturalne zdjęcia z kolejnych galerii, w zasadzie z ostatniej najbardziej. Bardzo dobre. Ja swoje najlepsze zrobiłem 10D, jedynka daje więcej możliwości, ale nie zacznie nagle za kogoś robić zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 30-10-2007 o 15:45 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeśli chodzi o D3 to nie ma on trybów silent (przynajmniej nigdzie tego nie wyczytałem - jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić). Także w teatrze może być kłopot.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak ława, to na allegro wisi horseman 4x5 na ławie.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli chodzi o D3 to nie ma on trybów silent (przynajmniej nigdzie tego nie wyczytałem - jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić). Także w teatrze może być kłopot.
    Z tego, co wyczytałem, to dziwna jest też opcja LV, bo po zrobieniu zdjęcia lustro opada. Mnie też proszę poprawić, jeśli tak nie jest. Lepiej, żeby nie było, bo podnosić lustro dla jednego zdjęcia to porażka.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Z tego, co wyczytałem, to dziwna jest też opcja LV, bo po zrobieniu zdjęcia lustro opada. Mnie też proszę poprawić, jeśli tak nie jest. Lepiej, żeby nie było, bo podnosić lustro dla jednego zdjęcia to porażka.
    Też mnie to zdziwiło.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    a co to za tryb
    ?
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

To taki tryb, co daje Ci mozliwosc zrobienia foty podczas koncertu Mozart'a w Kongresowej, gdzie migawka nie obudzi spiacych widzow :wink:

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    a co to za tryb
    ?
    Pikczer obrazowo to opisał . Aparat nie klapie w ogóle lustrem albo bardzo cicho .
    Kapitan Wagner

Strona 17 z 79 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów