Strona 13 z 79 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    w kwestii braku FW w nowym marku : po moich przebojach z kablami i gniazdami FW w mkII ( pasuja tylko kable made by canon, niestety maja to do siebie ze przestaja dzialac po kilku ostrych akcjach w studio a zamienniki maja za waska wtyczke i nie pasuja do tego specjalnego kolnierza ktory ma usztywniac gniazdo) z ulga przyjalem info o tym ze w mkIII zobacze tylko USB...
    Fakt z gniazdami FW są ustawiczne problemy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Czy ktos juz porownywał szumy nikona d3 z 1ds mark III?
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    Czy ktos juz porownywał szumy nikona d3 z 1ds mark III?
    Nic dotąd wiarygodnego się nie pojawiło ale z dostepnych sampli wynika, że w D3 będzie dużo lepiej. Większe piksele mają swoje zalety .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No to ladnie... trzeba bedzie stajnie zmieniac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nic dotąd wiarygodnego się nie pojawiło ale z dostepnych sampli wynika, że w D3 będzie dużo lepiej. Większe piksele mają swoje zalety .
    z dostępnych sampli wynika, że D3 szumi bardziej niż 1DMkIII, może nie te same sample widzieliśmy
    wrzucajcie linki, jak piszecie o samplach
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    z dostępnych sampli wynika, że D3 szumi bardziej niż 1DMkIII, może nie te same sample widzieliśmy
    Było pytanie o 1Ds mkIII .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Było pytanie o 1Ds mkIII .
    1DsMkIII przypuszczam, że będzie szumiał niewiele więcej niż 1DMkIII, dlatego o tym napisałem
    Canon w Markach III zmniejszył obszar pixela pomiędzy mikrosoczewkami, dlatego udało się wcisnąć więcej pixeli zachowując tę samą wielkość fotodiody. Nie wiem, jaka jest technologia w Nikonie, nie wiem, czy na tyle zaawansowana.
    też chciałbym, żeby D3 miał super obraz, najlepiej przy 25600ISO, kupiłbym od razu, ale obawiam się, że tak nie będzie
    w każdym razie ja chciałbym obejrzeć w końcu te sample z D3, bo zbyt dużo już niepotrzebnych rozmów na ten temat
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    za drogi
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

1DsMkIII przypuszczam, że będzie szumiał niewiele więcej niż 1DMkIII, dlatego o tym napisałem
    Canon w Markach III zmniejszył obszar pixela pomiędzy mikrosoczewkami, dlatego udało się wcisnąć więcej pixeli zachowując tę samą wielkość fotodiody. Nie wiem, jaka jest technologia w Nikonie, nie wiem, czy na tyle zaawansowana.
    też chciałbym, żeby D3 miał super obraz, najlepiej przy 25600ISO, kupiłbym od razu, ale obawiam się, że tak nie będzie
    w każdym razie ja chciałbym obejrzeć w końcu te sample z D3, bo zbyt dużo już niepotrzebnych rozmów na ten temat
    (....)
    W 1Ds są mniejsze fotodiody niż w 1D mkIII także cudów nie ma.
    Co do D3 i sampli jak masz cierpliwość to prześledź sobie ten wątek: http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=35335

Bahrd - i jeszcze oszczędzasz 8$ .
    Kapitan Wagner

Domyślnie

z dostępnych sampli D3 jest absolutnie najmniej szumiącym body jakiekolwiek do tej pory wypuszczono (wg mnie)
    Co mnie zresztą abslutnie nie obchodzi, bo wolałbym więcej MPx kosztem szumów. W dodatku natywne jest ISO 200 i programowe ISO 100 mnie martwi. Z mojego punktu widzenia moge więc napisać dziwny tekst: D3 jest najmniej szumiącym body.
    CO do konstrukcji matrycy nikona. To nie jest pierwsza matryca CMOS nikona, ta firma od dawna poszukuje swoich kierunków. LBCAST to też odmiana CMOS, a nie CCD. Nie martwcie się o zacofanie nikona - bo go nie ma.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 13 z 79 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów