to ja idę sobie poczytać Dicka :rolleyes:
to wszystko brzmi jak science-fiction, ja nie jestem specjalistą, nawet nieprzesadnie mnie to kręci, ale wierzę, że może tak być
ojciec mojej znajomej pracował dla NASA, trochę mi opowiadała, ale być może jej się pomyliło z tym, co przeczytała w brukowcach
jeśli wiesz, co jest instalowane i czy zeiss jest w użyciu, czy nie, etc., to powiedz i nie twórzmy dziwnych sytuacji, ok?
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
ripek - nie wiem jak w PL, ja będę płacił w ojro :razz:
na zajęciach z fizyki było dlaczego w mikroskopie optycznym nie da się dojść do jakiś gigantycznych powiększeń. To to samo. W dodatku tu dochodzi sprawa klarowności (a raczej jej braku) ośrodka jakim jest powietrze. Rozproszenie na cząsteczkach wody (chmury, mgła), róznice temperatur itd.
Sorry za OT, juz nie będę.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 21-09-2007 o 15:47
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Troszke z tematu zeszliscie, s-f to bardziej w hydeparku pasuje...
Ceny 1d/s spadaja mocno np po roku od premiery czy dopiero wyjscie nowej wersji obniza wartosc? Duzo sie ich raczej w Polsce nie sprzedaje, jak bylo z poprzednikami i ich cena?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tylko ten link co do możliwośći Hubble'a:
http://hubblesite.org/newscenter/arc...eases/2006/10/![]()
350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,