No narescie mam swojego Dsa wrazenia z pierwszego dotkniecia w porownaniu z 5D cięzszy wiekszy , celownik optyczny wiekszy i jaśniejszy , dopiero teraz widać na matowce i dokladnie można ocenic czy jest coś ostre czy nie , niesamowita szybkość i czułość focusa ,w słabym oświetleniu rewelacja , wykonanie idealne . Wyświetlacz gorszy od 5D nie da rady ocenic, u mnie obraz jest lekko purpurowy -zasada ''jak widac ,to napewno OK'' bo w 5D bylo odwrotnie , na wyswietlaczu ok a zdjecia kaszanka a 1dsie na wyswitleczu kaszanka a zdjecie powala. Powiem wam teraz dokladnie wiem za czym tęskniłem tylko majac 5D jeszcze o tym nie wiedziałem , żylem w blogiej nieswiadomosci .Jakośc obrazu dla mnie powala , sa bardziej dopracowane tonalnie , wiecej przejsc i szczegulow , obraz bardziej klarowny , mniejsze ziarno i gdzie 5D zwalił zdjecie np. niedoswietlił to dla 1ds te zdjecie wyciagnac z rawu to bułka z masłem a ta fota wyciagnieta maxymalnie jest na tyle dobra, ze mozna sie zachwycać jakością noi tyle w telegraficznym skrocie