Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
Ja tam sie nie znam, ja jestem zwyklym amatorem.
Ale jesli tak wielkie wydruki robisz rzadko, to nie lepiej wydac pieniadze na duzy format ale analogowy?? Znacznie bedzie zakup tanszy niz cyfrowy, na dobre skanowanie raz do ruskiego roku wydasz znacznie mniej niz na dupke cyfrowa.
IMHO.
Choc generlanie z Twoich wypowiedzi wynika, ze bardzo chcesz sobie kupic nowa zabawke ;-)

Marcin
Nową zabawkę już mam od pół roku i radość mam ciągle dużą, 1DsMkIII nie będzie nową zabawką, bo to w zasadzie prawie to samo co 1DMkIII. Z zabawek to hasselblada H3D II.
Co do dużego formatu, to mógłbym go wykorzystać do niewielu rzeczy. Duże wydruki robię też z teatralnych rzeczy i w zasadzie często nie wiem, z jakiego zdjęcia w przyszłości będę chciał skorzystać, dlatego najlepiej, żebym wszystkie miał w jak najlepszej rozdzielczości.
Myślę o dużym formacie do części zdjęć i to jest naprawdę sensowny pomysł, bo tutaj dopiero będzie ten spory skok w jakości (gorzej będzie z możliwością realnego wykorzystania, bo to już spore pudełko, ale Witkacy chodził z jeszcze większymi po górach, więc czemu nie?), ale nie wiem, co kupić, bo też nie chciałbym na to wydać 20tys. Może ktoś coś doradzi. Znalazłem takie cudo na allegro. Można ewentualnie do tego podpiąć jakieś ścianki z dobrym szkłem? Zna ktoś z Was to cudo?
http://www.allegro.pl/item257949949_...mportera_.html