Strona 16 z 79 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie ma. Jest 24-70 bez VR tak samo jak u Canona.
    no to masz racjie szala przechylila sie na strone Canona
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    Niestety jest i to nowo opracowany z powłokami nano coś tam
    ja potrzebuje szkielek 24-70 i 70-200
    Nie jestem nanoekspertem, ale zdaje się, że powłoki zawsze miały gdzieś w granicach nanometrów grubości, także przy całej mojej sympatii dla Nikona (m.in. za po(d)ręczny D40x+18-200VR), pozwolę sobie tę złotą "eNkę" traktować jak marketingowy buzzword - nieumniejszający zapewne skuteczności owych powłok
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 29-10-2007 o 22:31
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    No właśnie - z tego co widze to teatr i śluby robisz. IMO nie ma sensu.
    Przy zdjęciach grupowych wyciągam 30d 16mpixeli. Po prostu robie 2 zdjęcia części osób i łącze oszczędzając wartość samochodu :P
    na śluby już dawno nie brakuje mi rozdzielczości, do teatru przy 1DMkIII też już raczej nie, bo nie kadruję ze zrobionych wcześniej zdjęć. Chyba, że chcę mieć całą scenę w operze, gdzie mogę spokojnie wyczytać wyraz twarzy każdej z osób, ale to już są zapędy maniaka.
    Najbardziej brakuje przy zdjęciach reklamowych, z których robione są duże wydruki w 300dpi (rzadko, ale jednak czasem ktoś chce). Tego akurat nie mam na żadnej ze stron, może niedługo taką stronę zrobię. W zasadzie nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mi powiedział, że jest coś nie tak, ale ja sam czuję niedosyt. Tylko, czy warto kupować Dsa? Może lepiej przeznaczyć różnicę w cenie na leczenie...
    Można w sumie wynająć średni format, ale to upierdliwe i męczące. W sumie chyba dlatego się nad tym zastanawiam (nad kupnem średniego formatu z przystawką się już nie zastanawiam )
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 29-10-2007 o 22:14
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Najbardziej brakuje przy zdjęciach reklamowych, z których robione są duże wydruki w 300dpi (rzadko, ale jednak czasem ktoś chce). Tego akurat nie mam na żadnej ze stron, może niedługo taką stronę zrobię. W zasadzie nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mi powiedział, że jest coś nie tak, ale ja sam czuję niedosyt. Tylko, czy warto kupować Dsa? Może lepiej przeznaczyć różnicę w cenie na leczenie...
    jak duże? ostatnio robiłem dla klienta 9 wydruków moich fotek na okna wystawowe ; dłuższy bok 340 cm. Wyszły super; z ds'a były by jeszcze lepsze, ale klient jest zadowolony z tego co jest i za wyższą rozdzielczość by nie zapłacił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jak duże? ostatnio robiłem dla klienta 9 wydruków moich fotek na okna wystawowe ; dłuższy bok 340 cm. Wyszły super; z ds'a były by jeszcze lepsze, ale klient jest zadowolony z tego co jest i za wyższą rozdzielczość by nie zapłacił.
    największe miałem ok.300cm (nie w 300dpi oczywiście ), też było ok, tylko tak, jak mówiłem, jest to wyłącznie mój perfekcjonizm, gryzie mnie, jak wiem, że może być lepiej. Leczyć!
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Domyślnie

Najbardziej brakuje przy zdjęciach reklamowych, z których robione są duże wydruki w 300dpi (rzadko, ale jednak czasem ktoś chce). ...
    .... W zasadzie nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mi powiedział, że jest coś nie tak, ale ja sam czuję niedosyt. Tylko, czy warto kupować Dsa? Może lepiej przeznaczyć różnicę w cenie na leczenie...
    Można w sumie wynająć średni format, ale to upierdliwe i męczące. W sumie chyba dlatego się nad tym zastanawiam (nad kupnem średniego formatu z przystawką się już nie zastanawiam )
    tak się sprzeczamy, a mamy podobne problemy :smile:
    ja sie zastanawiam, czy kupić nie 1ds, a przystawkę własnie, bo mam 6x7 i dużo optyki do tego.
    co do reszty pełna zgoda. Może nie kupowac nic, a sobie zrobić extra wakacje?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    tak się sprzeczamy, a mamy podobne problemy :smile:
    ja sie zastanawiam, czy kupić nie 1ds, a przystawkę własnie, bo mam 6x7 i dużo optyki do tego.
    co do reszty pełna zgoda. Może nie kupowac nic, a sobie zrobić extra wakacje?
    Myślę, że aż tak bardzo się nie sprzeczamy.
    Chyba naprawdę najlepiej będzie z przystawką. Nawet 16mln. Z tego, co wyczytałem w Twoich ostatnich postach tu i tam to ISO 50-200 to Twój ulubiony zakres, więc nie ma się nad czym zastanawiać (może poza ceną )

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

największe miałem ok.300cm (nie w 300dpi oczywiście ), też było ok, tylko tak, jak mówiłem, jest to wyłącznie mój perfekcjonizm, gryzie mnie, jak wiem, że może być lepiej. Leczyć!
    Ja tam sie nie znam, ja jestem zwyklym amatorem.
    Ale jesli tak wielkie wydruki robisz rzadko, to nie lepiej wydac pieniadze na duzy format ale analogowy?? Znacznie bedzie zakup tanszy niz cyfrowy, na dobre skanowanie raz do ruskiego roku wydasz znacznie mniej niz na dupke cyfrowa.
    IMHO.
    Choc generlanie z Twoich wypowiedzi wynika, ze bardzo chcesz sobie kupic nowa zabawke ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Mam pytanko.
    Czy naprawdę warto sprzedawać cały swój doskonale rozpracowany sprzęt Canona za powiedzmy ~25 tys zł, tracąc na tym grube tysiące zł i zamieniac go na nowość z innej stajni dlatego tylko, że trochę mniej szumi, albo robi 1 kl/sek więcej ??

Bez sensu ...

BTW, www.eoloperfido.com te foty były robione 20D
    Ostatnio edytowane przez MateuszZ. ; 30-10-2007 o 10:23

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Mam pytanko.
    Czy naprawdę warto sprzedawać cały swój doskonale rozpracowany sprzęt Canona za powiedzmy ~25 tys zł, tracąc na tym grube tysiące zł i zamieniac go na nowość z innej stajni dlatego tylko, że trochę mniej szumi, albo robi 1 kl/sek więcej ??

Bez sensu ...

BTW, www.eoloperfido.com te foty były robione 20D
    niezla technika chetnie bym ja poznał
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Strona 16 z 79 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów