Strona 10 z 79 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Coś już napisał

Domyślnie

no OK ! ale ile ta nowa puszka D3 ma w Polsce kosztować ??? jakiś miesiąc temu jakiś gość organizował na Allegro zapisy:-D na sumę 17 tys zł pro body D3, ale nie zauważyłem chętnych, bo to chyba był jakiś cwaniaczek...
    Oficjalnie jak widzę najtaniej 1750 zł- tanio to nie jest
    Ostatnio edytowane przez wakeford ; 15-10-2007 o 00:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Klikam pod FF i IE i dostaję, niestety, za każdym razem to samo zdjęcie z ładną brunetką (w skórzanej kurtce) - z 1Ds@ISO800
    to pierwszy z plików. Sprawdziłem teraz i następne też mi się ładują. To tez Klaudia, ale inne ujęcie i inne ISO, potem inne miejce, ja itd.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Krótka relacja Reichmann'a z pierwszego kontaktu z 1Ds mkIII.
    http://luminous-landscape.com/forum/...9?entry145629# - 12 post.
    wygląda na to, że jakość plików podobna do tej z 1d mk III; jeżeli tak jest to lepszej rekomendacji nie potrzebuję, bo to co dostaję z mareczka jest super; czasem brakuje tylko rozdzielczości.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    wygląda na to, że jakość plików podobna do tej z 1d mk III; jeżeli tak jest to lepszej rekomendacji nie potrzebuję, bo to co dostaję z mareczka jest super; czasem brakuje tylko rozdzielczości.
    Cytat Zamieszczone przez Michael Reichmann
    But having said that, my quick summery is that the 1Ds MKIII is Canon's best camera yet.
    Myślę że to jest najlepsze podumowanie wrażenia jakie odniósł .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że to jest najlepsze podumowanie wrażenia jakie odniósł .
    Mysle, ze to prawda bez dwoch zdan. Pytanie, czy "mogli" zrobic
    cos lepszego na koniec 2007. Odpowiedz jest dosc prosta - who cares!
    Jest co jest. Warto chyba zobaczyc co PMA przyniesie, gdyby nie bylo
    w srodku Stycznia, to bym pojechal (snowboard! ) - ale 5D MkII
    moze byc naprawde fajnym aparatem.
    Za 100 punktow - co bys wzial?

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    no i znowu kategoryczna ocena. Zapewniam cie, że Nikonami idzie zrobic nie tylko przyzwoite, ale świetne (jakościowo) zdjęcia. Mam wydrukowane banery wysokości 2m z D200 (na niskich ISO).

Wstawiłem tu sample z 1Ds i 1D - może zejdziemy na ten temat? Bo o nikonie jest inny wątek.
    po banerach drukowanych w paredziesiat dpi to chyba nie za bardzo ocenisz jakosc obrazu fakt jest taki ze matryce to najlepsze na canon.
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez speed555 Zobacz posta
    po banerach drukowanych w paredziesiat dpi to chyba nie za bardzo ocenisz jakosc obrazu fakt jest taki ze matryce to najlepsze na canon.
    a z 5D idzie coś takiego zrobic juz pęknie? To sobie policz. 2 MP róznicy na całej powierzchni to jaka to wg ciebie róznica? Z o ile wiekszą rozdzielczością można robić mając 12 zamiast 10 MPx? Po boku zyskuje się zadziwiająco mało.
    Zapraszam do siebie, poglądasz i inne wydruki - offsetowe.

Domyślnie

jeśli chodzi o jakość obrazu z matryc canona, to zawsze raczej mówi się o niskich szumach. i nie sama ilość pixeli, ale ich jakość gra rolę, bardzo dużą rolę. Chociaż przyznam rację, przy takiej różnicy w rozdzielczości nie zobaczy się różnicy w druku. Można zobaczyć natomiast w szumach przy wyższych ISO
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Domyślnie

Zdjęcia reklamowe (wysoka jakość) raczej robi się na niskich czułościach i Nikon nie ma tu problemów z szumami. Canon miał przewagę na wysokich ISO, ale od kiedy wysokie ISO super jakość? To raczej reporterka. Sam tu generalizuje i można się do tych paru zdań przyczepić, ale pisanie, że nikonami nie można zrobic dobrych jakościowo zdjęć jest ... jakimś systemowym zaślepieniem albo zbytnim generalizowaniem - co najmniej. Nie wszyscy potrzebują wysokie ISO, a już tym bardziej z tych wysokich ISO nie ciągną gigantycznych powiększeń. A jeśli tak, to jest to mały % całej fotografii. Jeśli w jakiejś niszy nikon nie wypadał najlepiej - no cóż, cyfrowym canonem też nie wszystko się zrobi, czasami trzeba sięgną po slajd w średnim formacie. Ale nie napiszę przez to, że canonem się nie da zrobić dobrych jakościowo zdjęć, prawda?
    Aparat to narzędzie pracy, do różych celów dobiera sie różne sprzęty. W wielu zastosowaniach nikon nie ma żadnych powodów by mieć kompleksy. Po wprowadzeniu D3 zdaje się, że specjaliści z C nie zapatrzeni w system woleli by robić tym body. I to też nie oznacza rozwiązania dobrego dla wszystkich.
    Nie dajmy się zwariowac, a już najmniej ze względu na etykietki i stereotypy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Jacek, te przyklady, ktore pokazales sa z oryginalnego 1Ds,
    tego z 2002 roku, czy czegos nie lapie?
    Nie bardzo tez ma chyba sens tutaj dyskusja o Nikonie D3, chocby nie
    wiem jaki super ten aparat byl, jesli juz to raczej o jego
    odpowiedniku wysokiej rozdzielczosci - D3x czy jak to ma sie zwac...
    Sa jakies nowe info na ten temat?

Swoja droga cena nowego Nikona 24-70 jest troche z kosmosu,
    prawie dwa razy wiecej niz Canon 24-70L...

Strona 10 z 79 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów