Strona 8 z 79 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

sv
    Guest

Domyślnie

To nie jedyne takie kwiatki z d3:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=25195563

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wg. mnie jedyną mądrą rzeczą jaką można zrobić to poczekać z wnioskami na finalną wersję puszki i jakieś bardziej wiarygodne testy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wg. mnie jedyną mądrą rzeczą jaką można zrobić to poczekać z wnioskami na finalną wersję puszki i jakieś bardziej wiarygodne testy.
    Jasne, zastanawiam się tylko jaki cel mają producenci oddając nieskończone produkty w rece neptyków?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Jasne, zastanawiam się tylko jaki cel mają producenci oddając nieskończone produkty w rece neptyków?
    Ja myślę że to jest tak, że Nikon troche nie miał wyjścia. Presja użytkowników była tak duża, że musieli coś pokazać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    na tym samplu, który pokazałeś widać po lewej stronie niezłą morę (okno). mam nadzieję, że to tylko oznaka słabszego filtra AA.
    Chodzi ci o to okno w polkolistym ksztalcie? To moze byc jakies
    dziwne odbicie, bo nigdzie indziej na zdjeciu moire nie widac
    jak rowniez na innych nie znalazlem. Ale zawsze bedzie zle -
    silny filtr AA - nieostro, slaby - moire :-)
    Jak tu zadowolic dzisiejszych, przepraszam za wyrazenie "fotografow"?

Sven, mozesz cos napisac o codziennych wrazeniach z uzytkowania
    LCD w twoim 1D MkIII? Jakos sie obawiam po prostu stalego
    uczucia zniesmaczenia, gdy bede musial z niego korzystac we "flagowym"
    aparacie Canona Na serio, po wakacjach z 40D i jego LCD,
    troche mam to uczucie wzgledem Canonowych inzynierow...

Choc z drugiej strony mozna w cholere to przelknac, zakleic
    LCD nalepka z biedronka i cieszyc sie ze wspanialych plikow jakie
    ten aparat generuje...

Domyślnie

wlasnie mam gazete z nowymi firmware-updates dla 1D Mark III ver. 1.10,gdzie cytuje "zdjecia beda oddane w lepszej rozdzielczosci ,gdy sie je na lcd powieksza"....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i AI Servo bedzie polepszone
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 14-10-2007 o 18:07 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

ta wersja jest dostępna od 31-07-2007: http://web.canon.jp/imaging/eos1dm3/firmware.html
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Domyślnie

to ja powiem, jak jest z tym obrazem na LCD, jest świetny, po wrzuceniu tego firmware poprawiła się znacznie ostrość przy wyświetlaniu, na początku obraz był trochę rozmyty, ale nowy firmware pojawił się w zasadzie chwilę po tym, jak były te pierwsze Marki w Polsce, więc za długo nie borykałem się z tym problemem
    ponadto LV na tym ekranie to naprawdę dobra opcja, nawet do fotografowania znad głowy, można bez problemu ustawić kadr (kąty widzenia są dobre), z brakiem af w tej opcji radzę sobie tak, że najpierw ustawiam AF, włączam lv, ustawiam kadr, robię zdjęcia, do wykorzystania w sytuacjach, kiedy obiekty nie poruszają się w przód tył, w innych sytuacjach rozszerzam głębię ostrości tak, żeby nikt z niej nie wyjechał w każdym razie liczę na nowy firmware z AFem w opcji LV.
    jasność LCD jest bardzo dobra i można swobodnie korzystać z ekranu nawet przy słonecznym dniu

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 14-10-2007 o 19:12
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Domyślnie

a wiec wnioski do innego watku(sorry) wlasciciele 40d musza sie uzbroic tylko w cierpliwosc...
    CANON

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    to ja powiem, jak jest z tym obrazem na LCD, jest świetny, po wrzuceniu tego firmware poprawiła się znacznie ostrość przy wyświetlaniu, na początku obraz był trochę rozmyty, ale nowy firmware pojawił się w zasadzie chwilę po tym, jak były te pierwsze Marki w Polsce, więc za długo nie borykałem się z tym problemem
    Krzysiek, dzieki za pozytywny post, z tego by wynikalo,
    ze na 1D MkIII jest znacznie lepiej niz na 40D.
    No nic, poczekamy, zobaczymy...

Strona 8 z 79 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów