To nie jedyne takie kwiatki z d3:
http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=25195563
To nie jedyne takie kwiatki z d3:
http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=25195563
Wg. mnie jedyną mądrą rzeczą jaką można zrobić to poczekać z wnioskami na finalną wersję puszki i jakieś bardziej wiarygodne testy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Chodzi ci o to okno w polkolistym ksztalcie? To moze byc jakies
dziwne odbicie, bo nigdzie indziej na zdjeciu moire nie widac
jak rowniez na innych nie znalazlem. Ale zawsze bedzie zle -
silny filtr AA - nieostro, slaby - moire :-)
Jak tu zadowolic dzisiejszych, przepraszam za wyrazenie "fotografow"?
Sven, mozesz cos napisac o codziennych wrazeniach z uzytkowania
LCD w twoim 1D MkIII? Jakos sie obawiam po prostu stalego
uczucia zniesmaczenia, gdy bede musial z niego korzystac we "flagowym"
aparacie CanonaNa serio, po wakacjach z 40D i jego LCD,
troche mam to uczucie wzgledem Canonowych inzynierow...
Choc z drugiej strony mozna w cholere to przelknac, zakleic
LCD nalepka z biedronka i cieszyc sie ze wspanialych plikow jakie
ten aparat generuje...
wlasnie mam gazete z nowymi firmware-updates dla 1D Mark III ver. 1.10,gdzie cytuje "zdjecia beda oddane w lepszej rozdzielczosci ,gdy sie je na lcd powieksza"....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i AI Servo bedzie polepszone
Ostatnio edytowane przez Paulx ; 14-10-2007 o 18:07 Powód: Automerged Doublepost
CANON
ta wersja jest dostępna od 31-07-2007: http://web.canon.jp/imaging/eos1dm3/firmware.html
pozdrawiam
Jacek
nie karmię troli...
to ja powiem, jak jest z tym obrazem na LCD, jest świetny, po wrzuceniu tego firmware poprawiła się znacznie ostrość przy wyświetlaniu, na początku obraz był trochę rozmyty, ale nowy firmware pojawił się w zasadzie chwilę po tym, jak były te pierwsze Marki w Polsce, więc za długo nie borykałem się z tym problemem
ponadto LV na tym ekranie to naprawdę dobra opcja, nawet do fotografowania znad głowy, można bez problemu ustawić kadr (kąty widzenia są dobre), z brakiem af w tej opcji radzę sobie tak, że najpierw ustawiam AF, włączam lv, ustawiam kadr, robię zdjęcia, do wykorzystania w sytuacjach, kiedy obiekty nie poruszają się w przód tył, w innych sytuacjach rozszerzam głębię ostrości tak, żeby nikt z niej nie wyjechałw każdym razie liczę na nowy firmware z AFem w opcji LV.
jasność LCD jest bardzo dobra i można swobodnie korzystać z ekranu nawet przy słonecznym dniu
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 14-10-2007 o 19:12
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
a wiec wnioski do innego watku(sorry) wlasciciele 40d musza sie uzbroic tylko w cierpliwosc...
CANON