Strona 78 z 79 PierwszyPierwszy ... 286876777879 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Jesli ktos kupuje jedynke i zamiast pracowac na M żągluje non stop trybami, to z zalozenia to pomylka - bylo siedziec na 450D - wszystko malutkie, wygodne i pod reka a nie wypisywac *******y a propos ergonomii jedynek.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 01-01-2010 o 11:29

Domyślnie

Dosyc ryzykowna teza...oprocz M uzywam glownie Av i w zasadzie inne programy moglyby dla mnie nie istniec...Uwazam ze Av+multispot to bardzo dobre rozwiazanie...nie za bardzo rozumiem to jakis wstyd uzywanie programow? tak samo jak nieuzywanie Lek z lepszymi korpusami?
    Ostatnio edytowane przez Conik ; 01-01-2010 o 14:00

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Nie - to nie wstyd. Tylko absurdem jest wypisywanie, ze ergonomia przelaczania trybow w jedynkach jest do d...y w porownaniu z nizszymi modelami bo tam to sie robi jedna reka pokretlem. Tak - teza jest, ze uzywajac jedynek zmiana trybow jest na zupelnie innym poziomie/czestotliwosci niz w nizszych korpusach. Sam napisales, ze glownie uzywasz AV. Inni glownie TV a ja M. Chodzi o to, ze sam masz sprecyzowane zastosowanie takiego body i zabawa programami raczej nie nalezy do czestych a co za tym idzie domyslam sie, ze madrzejsci inzynierowie statystycznie sprawdzili fakt takiej a nie innej zmiany programow wynikajacej z niczego innego jak ze statystyk uzywalnosci. A nie przypisali sobie to pod dwie rece, bo popelnili gafe wypuszczajac kolejna generacje jedynek z nieergonomicznymi ustawieniami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    trzymajac 1D z zapietym 70-200 2.8 lub 300 2.8 zmieniasz tryb zdjec seryjnych i AF bez odrywania oka od wizjera? ktora reka? chcialbym to zobaczyc
    300/2.8 i cięższe to w znakomitej większości monopod !
    70-200/2.8 tutaj to nie widzę problemu.

Zawsze więc lewa ręka wolna.

Zresztą sportowy zestaw to często 1D + 400/2.8 lub 300/2.8 oraz 1D + 70-200/2.8 i wszystko się ogarnia dwiema rękami (nie powiem stołeczek się przydaje )
    Zoom or not to zoom...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Tylko absurdem jest wypisywanie, ze ergonomia przelaczania trybow w jedynkach jest do d...y w porownaniu z nizszymi modelami bo tam to sie robi jedna reka pokretlem.
    moim zdaniem jest do d..y ;-)

da sie z tym zyc, doskwiera mi tylko brak C1, C2, C3

Cytat Zamieszczone przez subleo Zobacz posta
    70-200/2.8 tutaj to nie widzę problemu.
    to Ty body z 70-200 2.8 trzymasz tylko prawa reka? gratulacje
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 01-01-2010 o 19:51 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

moim zdaniem jest do d..y ;-)

da sie z tym zyc...
    Wiesz - do **** sa rowniez zbyt male bagazniki w Porsche i Miniaczach, za twarde zawieszenie w Ferrari i zbyt wielkie gabaryty vanów czy terenowek... ech...

Domyślnie

to Ty body z 70-200 2.8 trzymasz tylko prawa reka? gratulacje
    To przychodzi z czasem od noszenia tego żelastwa i szkła.

Ale na poważnie, możliwość utrzymania w jednej ręce 1D + 70-200/2.8 (~3 kg) to przy pracy z drugim body nie jakaś specjalna ale obowiązkowa umiejętność.

Ostatnio edytowane przez subleo ; 01-01-2010 o 20:25
    Zoom or not to zoom...

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja przy 40d + grip dawałem rade ustrzymac calosc prawa reka fakt ze na dluzsza mete jest to uciazliwe ale pare strzałów jak najbardziej da się....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez subleo Zobacz posta
    Ale na poważnie, możliwość utrzymania w jednej ręce 1D + 70-200/2.8 (~3 kg) to przy pracy z drugim body nie jakaś specjalna ale obowiązkowa umiejętność.
    ja to i utrzymam przez chwile 400 2.8 w jednej rece ale na dluzsza mete to raczej niezdrowe dla bagnetu ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Wiesz - do **** sa rowniez zbyt male bagazniki w Porsche i Miniaczach, za twarde zawieszenie w Ferrari i zbyt wielkie gabaryty vanów czy terenowek... ech...
    pewnie tak, dlatego tych aut nigdy nie chcial bym miec ;-)

mnie te wciskanie przycisku przy zmianie trybu denerwuje, ale niech bedzie jak jest... tylko dlaczego w takiej puszce jak 1D nie mozna zapisac wlasnych ustawien pod szybkim dostepem... to juz jest zenada
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 01-01-2010 o 20:57 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

witam
    tylko nie strzelajcie do pianisty ale jak mam włączyć znowu ISO 3200 w 1 DS MK III? Cholerka na początku było ok później zacząłem sie bawić w CF i nie mam możliwości ponownie tego włączyć zakres jest od 200 do 1600, zaznaczę, że w Cf włączyłem możliwość rozszerzenia ISO na H i L, ale mimo to nie mogę tego przestawić podczas fotografowania. Może ktoś ma trochę cierpliwości.
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Strona 78 z 79 PierwszyPierwszy ... 286876777879 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów