Strona 58 z 79 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja mam jednak problemy z pojęciem takiej popeliny w body za ponad 10k. O ile w 40d za niecałe 3k można się zżymać i tyle na fatalny LCD to już w mkIII taka kicha to przegięcie.
    z tego co kojarze to http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/93385 ma lepszy LCD niż 40D, 5D, marków nie używałem...
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Marek 20d - moglbym prosić o jakieś fotki na iso 1600 i 3200? Jakimś szumofobem nie jestem ale chciałbym zobaczyć jakie możliwości ma ta matryca
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    A mi się ekraniki 3 calowe Canona podobają - po prostu nie patrzę na nie z odległości 30 cm tylko z większej
    Że też wszędzie się trafi taki, co to węzeł rozetnie, zamiast go pospołu z innymi mozolnie rozwiązywać

PS
    Ustawieniami Picture Style można też nieco skorygować "zafarby" jeśli ktoś je ma/widzi na ekraniku.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Marek 20d
    Guest

Domyślnie

ISO 1600 (IMG_0100) Oryginał bez dotykania
    http://www.artsgraphic.pl/Ds3/IMG_0100.jpg
    (3200 nie robiłem bo to przesada)

W CS3 można bardzo ładnie wszystko obrobić, wygładzić "inteligentnie wyostrzanie"
    najnowszy DNG RAW conwenter 4,4 ma bardzo dobre narzędzia do tego.

Przy takich szumach 1600-3200 rozmiar matrycy Ds3 ma bardzo duże znaczenie, jak pomniejszymy zdjęcie do publikacji to wtedy tych szumów nie widać, to jest właśnie przewaga Ds3 nad pozostałymi matrycami FF.

Generalnie, z praktyką kilkunastu lat w DTP długo się nie zastanawiałem nad zakupem M-trójki, prawdę mówiąc kupiłem go przypadkiem bo pojechalem obejrzeć 50mm a wróciłem z trochę większym pudełkiem. Co prawda dostałem go do przetestowania bezpłatnie na weekend i dopiero po testach zapłaciłem za niego przelewem. To się nazywa zaufanie do klienta.
    Ostatnio edytowane przez Marek 20d ; 18-03-2008 o 13:42

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Że też wszędzie się trafi taki, co to węzeł rozetnie, zamiast go pospołu z innymi mozolnie rozwiązywać
    Optymizm nie pozwala się koncentrować na jakiś tam drobiazgach

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek 20d Zobacz posta
    (...) prawdę mówiąc kupiłem go przypadkiem bo pojechalem obejrzeć 50mm a wróciłem z trochę większym pudełkiem. Co prawda dostałem go do przetestowania bezpłatnie na weekend i dopiero po testach zapłaciłem za niego przelewem. To się nazywa zaufanie do klienta.
    No i pięknie . Coraz bardziej sytuacja u nas zaczyna się upodabniać do normalności. Ja co prawda w innej branży ale też tak mam, że mogę sobie potestować w domu zanim wezmę .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-03-2008 o 18:38
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Marek 20d
    Guest

Domyślnie

Sprzedawca mówi do mnie:

...Pan?? to chyba już dojrzał do tego raczej??

i wyciąga czarne pudełko ze złotym napisem...

...Tak proszę dorzucić do tego szkiełka!...
    ....

Ale najbardziej mnie rozbawiło kiedyś...
    Ogląda klient w sklepie FK kitowe szkło, ogląda z pół godziny ze wszystkich stron......... podchodzi do sprzedawcy i mówi:
    ...poproszę do niego jeszcze jakiś UV żeby zabezpieczyć ten obiektyw...

normalnie usiadłem...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek 20d Zobacz posta

Ale najbardziej mnie rozbawiło kiedyś...
    Ogląda klient w sklepie FK kitowe szkło, ogląda z pół godziny ze wszystkich stron......... podchodzi do sprzedawcy i mówi:
    ...poproszę do niego jeszcze jakiś UV żeby zabezpieczyć ten obiektyw...

normalnie usiadłem...
    a co w tym takiego zabawnego? kitowy obiektyw to czasem dla ludzi tydzien pracy.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    a co w tym takiego zabawnego? kitowy obiektyw to czasem dla ludzi tydzien pracy.
    tzw sukces finansowy potrafi skrzywić niektórym optykę. Niestety.

Marek 20d
    Guest

Domyślnie

tak tylko to szkło kosztowało 70zł

Sory jesli kogoś uraziłem... ale kupić droższe zabezpieczenie od samego obiektywu to naprawdę jest super rozwiązanie. ... zwłaszcza dla tych co tydzień muszą na to pracować...

Tym bardziej że nawet jak im starasz się podać lepsze rozwiązanie to i tak murem stoją przy swoim.
    Ostatnio edytowane przez Marek 20d ; 19-03-2008 o 17:20

Strona 58 z 79 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów