Strona 56 z 79 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wiele nie pomoże, ale można spróbować tak: robiąc tylko RAW/sRAW ustawiam w którymkolwiek Picture Style ostrość na 7 i wybieram ten styl jako domyślny.
    Przy podglądzie jest wtedy nieco ostrzej - przynajmniej w MkIII, ale powinno się poprawić również w DsIII.
    O widzisz, dzięki za wskazówkę. W zasadzie przy MKIII domyślnie uznaję wyświetlany obraz jako "trafiony w punkt", ale chciałbym mieć pewność, czy coś nie jest ruszone itp. A przy tym, co się wyświetla, to już nie jest za fajnie.

I jeszcze taka refleksja. Jak się przesiadałem, z 10D na 20D, to nie mogłem zrozumieć, jak ja cokolwiek widziałem w 10tce. Później, po przesiadce na 5D nie rozumiałem, jak mogłem cokolwiek widzieć w 20D. Teraz przy tym telewizorze z 1DIII ekranik z 5D jest dziwnie mały, żółty i niekontrastowy. Dokąd to zmierza?
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    I jeszcze taka refleksja. Jak się przesiadałem, z 10D na 20D, to nie mogłem zrozumieć, jak ja cokolwiek widziałem w 10tce. Później, po przesiadce na 5D nie rozumiałem, jak mogłem cokolwiek widzieć w 20D. Teraz przy tym telewizorze z 1DIII ekranik z 5D jest dziwnie mały, żółty i niekontrastowy. Dokąd to zmierza?
    A proszę Cię uprzejmie: http://www.letsgodigital.org/en/news...tory_2026.html - w jedynkach jest jeszcze trochę miejsca z tyłu
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wiele nie pomoże, ale można spróbować tak: robiąc tylko RAW/sRAW ustawiam w którymkolwiek Picture Style ostrość na 7 i wybieram ten styl jako domyślny.
    Przy podglądzie jest wtedy nieco ostrzej - przynajmniej w MkIII, ale powinno się poprawić również w DsIII.
    Używałem tego 'triku' w 30D, używam teraz w 5D. Jak widać Canon nie wyprodukował jeszcze puszki która pozwoli sensownie ocenić zrobione zdjęcie :-)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Używałem tego 'triku' w 30D, używam teraz w 5D. Jak widać Canon nie wyprodukował jeszcze puszki która pozwoli sensownie ocenić zrobione zdjęcie :-)
    Przyglądałem się temu w D3. U nich też nie jest idealnie, ale chyba jednak ciut lepiej.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Przyglądałem się temu w D3. U nich też nie jest idealnie, ale chyba jednak ciut lepiej.
    no Canon móglbym w końcu przestać te LCD za 1$ wkładać do puszek... w Sony A100 było duużo lepiej a aparat LOW END i to konkretny.

A700, D300 i D3 maja chyba ten sam Sonowy LCD, chyba w tej chwili najlepszy na rynku (Olka nie znam)
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slouON Zobacz posta
    (....)
    A700, D300 i D3 maja chyba ten sam Sonowy LCD, chyba w tej chwili najlepszy na rynku (Olka nie znam)
    To jest LCD Samsunga - jak chyba wszystkie na rynku 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To jest LCD Samsunga - jak chyba wszystkie na rynku 8).
    ar ju siur? z tego co wiem to Sony i Samsung razem matryce robią więc obydwaj możemy mieć rację
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Gdyby jednak ktoś szukał racjonalnego wytłumaczenia , to mógłby wskazać na mniejszy pobór mocy wyświetlaczy o mniejszej rozdzielczości. Tak samo z tą "ostrością", zależną od ustawień Picture Style. Myślę, że stwierdzili, że jak już raz zrobione (w JPG, czy do RAW-a), to szkoda prądu na fanaberie
    Podobnie jest też w trybie LV, w którym obraz jest - moim zdaniem - świadomie przeostrzony, żeby łatwiej było ręcznie złapać ostrość.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany

Domyślnie

Ja mam jednak problemy z pojęciem takiej popeliny w body za ponad 10k. O ile w 40d za niecałe 3k można się zżymać i tyle na fatalny LCD to już w mkIII taka kicha to przegięcie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja mam jednak problemy z pojęciem takiej popeliny w body za ponad 10k. O ile w 40d za niecałe 3k można się zżymać i tyle na fatalny LCD to już w mkIII taka kicha to przegięcie.
    No nie da się zaprzeczyć, że jest to przegięcie ale zawsze masz wybór.... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 56 z 79 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów