Szczerze powiem, że po przesiadce z 5D szału nie było jeśli chodzi o jakośc obrazu, miałem również wcześniej 1D MK III więc do dobrego AF-u również zdążyłem sie przyzwyczaić![]()
Na ładne 2 tygodnie dostałem od kumpla N D3 z 24-70/2.8 - 70-200vr - 85/1.4 - 35/2.0 oraz 85PC micro( podziękowania dla pigiego), męczyłem ten sprzet w pracy, czyli codzienna fotografia produktów, fotki w domu itp....no i z każdym dniem miałem dośc tego sprzętu...a szkoda bo aparat ma z pozoru wszystko czego można oczekiwać, ale mi coś nie leżało i coś nie grało
więc nie było wyjścia 1D MK III to półśrodek crop 1.3 to było utrapienie, ni cholery nie mogłem się przyzwyczaić...50 to nie to 85 to nie to 135 to nie to...
Dla mnie Ds to aparat idealny, swietna jakosc, zero cropa, kapitalny AF, pancernosć, mankamentem może być jedynie cenapo przesiadce z 5d wreszcie czuję że mam to co chciałem i nie muszę się już za niczym rozglądać, nie musze sam siebie przekonywac że 5D ma służyc do zadan x tam gdzie wymagana jest jakosc zdjęc i 16mm a 1d mk III do zadań gdzie potrzebuje lepszej jakości AF, teraz mam to wszystko w 1 korpusie i o to właśnie chodziło.