Strona 51 z 79 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atelier Zobacz posta
    Dzieki za informacje, przynajmniej wiem ze nie jestem osamotniony, widze ze masz 24-105 i 16-35, czy masz tam wyrazne sciemnienie na rogach kadru ?
    Nie przejmujesz się tym za bardzo? Przecież jeśli pracujesz w studio, to winieta ginie Ci w zoomach daleko przed przysłoną, na której pracujesz. A w stałkach jeszcze szybciej.

Z drugiej strony patrząc, to czasem łapię się na tym, jak często dodaję winietę do obrabianych zdjęć. Ładniejsze są.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

24-70 na 1Ds to zbrodnia. Tam to tylko stalki dobrze chodza. Sa w rogach oczywiscie takie efekty, jak je opisujesz, im mniejsza ogniskowa, tym wiekszy efekt Na 35L mi sie sprawuje przyzwoicie juz zupelnie. Na 50L i 85L za to to super wypas. Zadnych takich przestojow nie zauwazylem co do wyswietlania obrazu, tyle tylko ze to mnie malo interesuje.

Zdrowko

Domyślnie

szkoda, że do Ds'a nie pasuje 18-55 3,5-5,6 IS to dopiero byłby zestaw....

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie przejmujesz się tym za bardzo? Przecież jeśli pracujesz w studio, to winieta ginie Ci w zoomach daleko przed przysłoną, na której pracujesz. A w stałkach jeszcze szybciej.

Z drugiej strony patrząc, to czasem łapię się na tym, jak często dodaję winietę do obrabianych zdjęć. Ładniejsze są.
    Prawda to dlatego lubie tak 35L i 85L bo robia to za mnie...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Gdy testowałem EF28/1.8 na cropie w sklepie, to zachwyciłem się winietą, a pan w sklepie w panice mi szybko tłumaczył, że spoko można ją usunąć w szopie. W szoku był, gdy powiedziałem mu, że mi się podoba ;-) Sorki za cropowy OT

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dzieki za informacje, przynajmniej wiem ze nie jestem osamotniony, widze ze masz 24-105 i 16-35, czy masz tam wyrazne sciemnienie na rogach kadru ?
    Moze powinienem zmienic szklo wiec potrzebuje pomocy w postaci info., jak jest przy innych szerokich w 1Ds III. (ja mam 24-70/2,8L)

No winietka jest, przy stałkach też, ale to już było na 5D, więc żadna nowość na fullframe. Mnie się tam podoba

Coś już napisał
    Miasto
    wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

24-70 na 1Ds to zbrodnia. Tam to tylko stalki dobrze chodza. Sa w rogach oczywiscie takie efekty, jak je opisujesz, im mniejsza ogniskowa, tym wiekszy efekt Na 35L mi sie sprawuje przyzwoicie juz zupelnie. Na 50L i 85L za to to super wypas. Zadnych takich przestojow nie zauwazylem co do wyswietlania obrazu, tyle tylko ze to mnie malo interesuje.

Zdrowko
    Wielu fotografow np. modowych,uzywa 24-70 do ds-a,a czesc z nich to swiatowa czołowka, tym zestawem np. focono kalendarz pirelli 2007.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

24-70 na 1Ds to zbrodnia.

ale pierdoły wypisujesz

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

macie jakies sample 24-70 na ids???
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Jaya
    Guest

Domyślnie

Witam po raz pierwszy na forum, mam pytanie czy ktos z was obecnych ma 1dsIII ? ja jestem posiadaczem ale oprocz "ach i och" mam jedno pytanie czy inni posiadacze tez maja "tak samo", czyli po zrobieniu fotki trzeba z 1-2 s czekac na wyswietlenie fotki? (oczywiscie karta szybka), moje poprzednie canonki od razu pokazywaly obraz.
    U mnie ok. 1,5 s. full raw+s Extreme III, czyli to chyba norma. Z 24-70 różki są lekko ciemniejsze na 24 ale program canona idealnie to wyrównuje. Dla mnie to idealny obj. do tego body. Byłem bliski zakupu 35/1,4L. Ale cena do różnicy w jakości na Ds1 nie skłania do tego. Nawet ten test to potwierdza... http://www.wlcastleman.com/equip/reviews/35mm/index.htm

Strona 51 z 79 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów