Snowboarder jeczysz tak i narzekasz na tego DSa juz przez kilkadziesiat stronSkoro jest taki zly i niedobry to po prostu zostan przy swoim 5D, ktory chyba nie zaczal nagle robic zlych zdjec
![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Jesteś pewien, że na tych samych ustawieniach parametrów: saturacja np.?
Nikonowskie jakby podciągnięte.
Popatrz w exify, to jakiś krzywy numer.
W canonie EF 50/2.5 ma ogniskową 70mm, a w D3 świetny 105/2.8 macro ma maksymalny f/1.1.
Ktoś tam grzebał, pytanie po co.
I nie wierzę, że to makro nikona daje tak nieostre obrazki. Znam to szkło i wiem, że jest świetne.
No i samo robienie podobnych zestawień na różnych ogniskowych to trochę brzydki numer.
Jarek
Niestety ja się już kilka razy przekonałem, że zdjęcia z tej strony są średnio wiarygodne. Szczególnie jeśli chodzi o dobór optyki.
Co tu dużo pisać żeby wycisnąć max. z danego body trzeba je bardzo dobrze poznać i znać swietnie możliwości optyki. Inaczej to to jest trochę takie woodoo.
BTW: sniper88 - pomyślałem to samo. Dodałbym jeszcze albo zmień na D3 będziesz szczęśliwszy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ta sama strona jako przyklad z 5D ma to full zdjecie:
http://www.imaging-resource.com/PROD...E5DDBI0100.HTM
Jak by moje pliki z 5D tak wygladaly, to bym go oddal do sklepu
2 lata temu... Podobnie z D3... W linku, ktory podalem ktos wzial
5D i 1Ds MkIII i zrobil ta sama scene. "Jekow" w moim poscie nie widze.
Jest w temacie watku. Wiec o co chodzi???
Rozumiem, ze "jeczenie" jest dozwolone tylko na wybrane tematy,
mozna latami pierniczyc o Zytniej, BF, FF, nie wolno podawac za to
linkow do testow 1Ds MkIII w watku o 1Ds MkIII....
Na serio myslisz, ze zmniejszenie zmniejszy ilosc szczegolow
do tego stopnia? Mi sie wydaje, ze zdjecie moze byc soft, ale ze nadal
widzialbym choc potencjal wiekszej ilosci szczegolow...
Nie wiem, ale o wiele latwiej naprawic/zmienic kolory jesli wolisz te
z 1Ds-a niz dodac nieistniejace szczegoly...
Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 10-02-2008 o 18:35 Powód: Automerged Doublepost
Testy wymagają naprawdę profesjonalnego podejścia. Inaczej, to wychodzi właśnie takie coś, jak na tych zdjęciach. Żenada. (Dlaczego resamplował te fotki?, o zachodzie słońca swiatło zmienia się z minuty na minutę, czy skalibrował obiektyw- back,front focus, itp. itd...) Nie miałem nigdy 5D w rękach, ale wydaje mi się z tego co widziałem (fotki), że to konkretny aparat i gdybym go dzisiaj używał nie rzucał bym się chyba na nic innego. Pozdro.
P.S. 1Ds też jest nie zły tylko trochę cięższy (-;
rany, dalszy ciąg jęków
poczytajcie sobie gościa, który robi testy, ale przede wszystkim zdjęcia
http://www.juzaphoto.com/eng/article...rk3_review.htm
i to generalnie genialne zdjęcia
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i jeszcze dla tych co lubią oglądać zdjęcia taka ciekawostka
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=26727908
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 10-02-2008 o 21:44 Powód: Automerged Doublepost
Ale my też nie wiemy, jak zdjęcia robił gość, jak je później obrabiał (bo, że obrabiał wątpliwości nie ulega - w końcu oba mają te same rozmiary u niego; czy wyostrzał prawidłowo, etc.). Snowboarder - jak już pisałem - trochę rozumiem Twoje rozterki, trochę nie rozumiem natomiast Twojej konkluzji. Ktoś już zresztą pisał, że D3 nie rozwiąże Twoich problemów z brakiem szczegółów.
Nie myślałeś, żeby wypożyczyć Ds-a na dzień, dwa i sam się z nim rozprawić? Myślę, że większość z nas z chęcią poznałaby Twoją późniejszą relację.
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 10-02-2008 o 22:10
EOS - conditio sine Kwanon...