Ale nieobraz sie kolega ktory pokazuje jakies fotki w zasadzie niczego nie miusi udowaniac ,nie musi ktos byc rajdowym kierowcą tylko daltego ze ma ferrari i nikt nie musi jezdzic po miescie 230km/h bo ma porshe , wlasnie testy to pokazuja ,ze dobrze naswietlone fotki z róznych puszek sa nie do odruznienia .Dla mnie miarodajne jest typowe pstrykanie przypadkowe i w przypadkowych warunkach , specjalnie nie przylozenie sie do zdjecia, dlaczego ? ano dla tego, ze wlasnie przypadkowe warunki czyli nie sprzyjające pokazuja wlasnie klase sprzetu to jak sie on zachowuje , czy daje sobie rade i w jaki sposob dobiera automatyke , walsnie byle jakie swiatlo i szybka reka wyciska z aparatu automatyki , jakosci matrycy to co potem laduje sie na karte.Dla czego wybralem canona? , poniewaz te ''zepsute'' sa lepsze od zepsutych zdjec z Nikona , Czy zawsze robie ze statywu przy przysłonie 8? z nieograniczonym czasem bo przedniot sie nie rusza? w bezwietrzna sloneczna pogode ? wlasnie ze nie 90% zdjec to niesprzyjajace warunki , dla tego poprosilem kolege aby mi pokazal te zwyczajne nie wypacykowane zjecia poniewaz wiem jak robi 1ds i wiem czego mam sie spodziewac jesli dobrze go naswietle , ja chcem wiedziec co on potrafi kiedy fotografuje czlowiek kotrego spotkala katrina,