Strona 43 z 79 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Piss Pliss wiecej prosze
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Jaya
    Guest

Domyślnie

Hej. Krakers. Widzę że masz dwie lampki 580. Ja wczoraj dokupiłem drugą.Czyli 580EXII. Mam pytanko jeśli można??
    Czy "bawisz" się nimi razem głównie w E-TTL czy na innych trybach też? Jeśli masz jakieś ciekawe spostrzeżenia to proszę o szczegóły. Ja dopiero zaczynam w tym temacie. Zawsze wolałem światło zastane. Ale ostatnio coś mi się zmienia (-;
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Odnośnie 1DsIII. To znowu mnie zaskoczył. Robił tylko 2 fotki w serii i nie mogłem zaskoczyć o co chodzi? Co go blokuje? Dopiero po totalnym resecie poszła seria 10 klatek na 21Mp RAW+Ljpg. Okazało się że musi być wyłączona opcja w ustawieniach C.Fn redukcji szumów. Bez tego idzie jak trzeba. Ja akurat nie wale seriami ale przynajmniej wiem już o co chodzi. Bałem się że to karta słaba albo jakiś feler. Dzisiaj porobiłem troszkę fotek w porannej mgle z opcją szczegółów w światłach. Zobaczymy czy warto było ... Ciężki cholernik... Ale zaczynam doceniać wagę... Pozdro...
    Ostatnio edytowane przez Jaya ; 18-01-2008 o 20:16 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaya Zobacz posta
    Hej. Krakers. Widzę że masz dwie lampki 580. Ja wczoraj dokupiłem drugą.Czyli 580EXII. Mam pytanko jeśli można??
    Czy "bawisz" się nimi razem głównie w E-TTL czy na innych trybach też? Jeśli masz jakieś ciekawe spostrzeżenia to proszę o szczegóły. Ja dopiero zaczynam w tym temacie. Zawsze wolałem światło zastane. Ale ostatnio coś mi się zmienia (-;
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Odnośnie 1DsIII. To znowu mnie zaskoczył. Robił tylko 2 fotki w serii i nie mogłem zaskoczyć o co chodzi? Co go blokuje? Dopiero po totalnym resecie poszła seria 10 klatek na 21Mp RAW+Ljpg. Okazało się że musi być wyłączona opcja w ustawieniach C.Fn redukcji szumów. Bez tego idzie jak trzeba. Ja akurat nie wale seriami ale przynajmniej wiem już o co chodzi. Bałem się że to karta słaba albo jakiś feler. Dzisiaj porobiłem troszkę fotek w porannej mgle z opcją szczegółów w światłach. Zobaczymy czy warto było ... Ciężki cholernik... Ale zaczynam doceniać wagę... Pozdro...
    Pracuje tylko na E TTL z regulacja proporcji , asystent lata gdzies z "kontry" robi niewielkie podświatło a druga lampa na wprost , lampy musza sie widziec bo pracuja w pod czerwieni i to jest denerwujace, oraz to ze nie mozna przekroczyc pewnej odleglosci poza tym jak dla mnie to jest z byt mala powtarzalnosc, mam nadzieje ze w 1 dynce jest ok bo w marcu chcem osobiscie po Dsa pojechac do USA
    zapodaj cos z Dsa moze byc cos banalnego cokolwiek bez znaczenia

Domyślnie

ten Pan

http://www.flickr.com/photos/mahonyweb/

robi od niedawna 1DsIII
    Pkt 8 regulaminu forum

Jaya
    Guest

Domyślnie

Dzięki za wszystkie informacje.
    Odnośnie pracy na 580-tkach. Widziałem na stronach canona filmik. Gość robił fotki tymi lampami w grocie skalnej - modelce. Ale co ciekawe: lampy miał na statywach z zamontowanymi dość dużymi softboxami. Skąd ma te mocowania do lampy i boxa? Jak je zdobyć? Jeżeli możecie zerknijcie na to. A jeszcze to co pisałeś i ja też wypraktykowałem że lampy muszą się widzieć. Czyli przeważnie muszą być ustawione w skręconej pozycji aby czujniki R się widziały. Albo to bajerancki film reklamowy albo to działa naprawde super. Zerknijcie na linka. A potem na Bruce Dorn - tak się nazywa.

Zaraz coś zapodam tylko obczaje jak to robicie bo jestem tu jak widać nowiutki.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jaya ja wyraźnie widzę, że to jest wątek o 1DsMk3, a nie o lampach. Proszę przenieść dyskusję we właściwe miejsce.

BTW, podaj linka do filmu, który chcesz nam pokazać.. (i wstaw go łaskawie do właściwego działu)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Jaya
    Guest

Domyślnie

Zdjęcia z 1DSIII są tutaj: http://www.photoslink.eu/1ds

kominy: 1/400, Av9 iso 640 Ex.comp. -1/3 obj. 70-200/4L
    konewka: 1/45, Av 3,5 iso 1600 Ex. comp. -1/2 obj. 24-70/2.8L

Serdecznie pozdrawiam

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaya Zobacz posta
    Zdjęcia z 1DSIII są tutaj: http://www.photoslink.eu/1ds

kominy: 1/400, Av9 iso 640 Ex.comp. -1/3 obj. 70-200/4L
    konewka: 1/45, Av 3,5 iso 1600 Ex. comp. -1/2 obj. 24-70/2.8L

Serdecznie pozdrawiam
    fajnie dzieki zapodawaj dalej

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Znalezione na dpreview:
    Porównanie - kolejne z wielu 1ds mkII z 1ds mkIII
    ale MZ - warto te ciekawsze zamieszczać właśnie tu...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Znalezione na dpreview:
    Porównanie - kolejne z wielu 1ds mkII z 1ds mkIII
    ale MZ - warto te ciekawsze zamieszczać właśnie tu...
    Mk3 ma ladniejsze kolory
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 43 z 79 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów