Strona 4 z 79 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Biorąc pod uwagę, że sample ze strony Canona nigdy nie były nadzwyczajne to są spore szanse na to, że da się wyciągnąć jeszcze sporo więcej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

założyć na to jeszcze jakieś zeissowe szkło i można z takiej odległości godzinę na zegarku tych ludzi na ulicy czytać..
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    założyć na to jeszcze jakieś zeissowe szkło i można z takiej odległości godzinę na zegarku tych ludzi na ulicy czytać..
    A co jest takiego niesamowitego w zeissowych szklach? Z tego co widzialem to wiekszosc jest calkiem przecietna (oczywiscie w porowaniu do L-ek i Nikonowskich DEDow).

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    A co jest takiego niesamowitego w zeissowych szklach?
    Teraz już niewiele. Kiedyś były "najlepsze na świecie", bo jako konkurencje miały heliosy i inne. Teraz pozostała już tylko legenda, jakiej może im pozazdrościć każdy dział marketingu.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Teraz już niewiele. Kiedyś były "najlepsze na świecie", bo jako konkurencje miały heliosy i inne. Teraz pozostała już tylko legenda, jakiej może im pozazdrościć każdy dział marketingu.
    Gdyby nie to, że ostrzyć trzeba ręcznie, co dyskwalifikuje te szkła, to miałbym wszystkie zeissowe (albo dopasowane ze średniego formatu). jak znajdę w sieci, to pokażę kilka testów porównawczych zeiss/nikon/canon zapiętych do puszki canona, sam miałem, sprawdzałem, różnica jest kolosalna. Ale mówimy o starych obiektywach, takich nie wrzucają do tanich zabawek sony. I nie jena. Na przykład Distagon 21mm/2,8, ponad 5tys. za obiektyw bez AF. Ale różnica jest olbrzymia, proponuję podpiąć i nie mówić o legendach. Inna sprawa, że s.....yli wchodząc na rynek amatorski i dając gówniane szkła do cyfrówek. Zepsuli sobie markę.
    A generalnie, jeśli chodzi o czytanie z zegarków - zeiss jest szkłem używanym na satelitach (trochę większe szkiełka) i jest to na tyle wysoka jakość, że są w stanie wyczytać godzinę z zegarka. I nie jest to science-fiction w stylu Dicka.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Na przykład Distagon 21mm/2,8, ponad 5tys. za obiektyw bez AF.
    O tym szkle to chyba wszyscy wiedza, ale jak dla mnie to jest wyjatek. Poza tym jest rownie trudno dostepne co drogie (tylko skonczony frajer, albo bankrut by sie go pozbywal). Mnie wystraszyl test 85 1.4 T*, ktory wypadl conajmniej kontrowersyjnie, zwlaszcza w porownaniu do N851.4 i C851.2L.
    O pseudo-zeissowskich zoomach by Sony nie mysle, choc ten co mialem w R1 byl bardzo dobry.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zeissy to bardzo dobre obiektywy, ale akurat działka "lotniczo-szpiegowska" jest mi dość bliska i powielanie bzdetów o czytaniu z kosmosu godziny na zegarku czy (bardziej popularne) tytułów gazet to ja bym sobie naprawdę darował
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A generalnie, jeśli chodzi o czytanie z zegarków - zeiss jest szkłem używanym na satelitach (trochę większe szkiełka) i jest to na tyle wysoka jakość, że są w stanie wyczytać godzinę z zegarka. I nie jest to science-fiction w stylu Dicka.
    Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Zeissy to bardzo dobre obiektywy, ale akurat działka "lotniczo-szpiegowska" jest mi dość bliska i powielanie bzdetów o czytaniu z kosmosu godziny na zegarku czy (bardziej popularne) tytułów gazet to ja bym sobie naprawdę darował
    Panowie, ponieważ kategoryczność Waszych wypowiedzi jest jednakowa a problem ciekawy (nawet w wątku o najdroższym EOS-ie), to proszę uprzejmie o ustalenie zeznań i podanie werdyktu.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przy rozdzielczości rzędu centymetrów ciężko będzie kategorycznie stwierdzić, że ta plamka na zdjęciu to zegarek o pokazywanej przez niego godzinie łaskawie pisał już nie będę
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mam małe pytanie do osób które już złożyły zamówienia na nowego DS-a, jakie macie terminy dostaw i gdzie zamawialiście ?? ja dostałem dzisiaj wiadomość z DE że dostanę pakę na początku grudnia.....jak to wygląda głownie u kolegów mieszkających za wielką wodą??

Pzdr.

Strona 4 z 79 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów