Pokaż wyniki od 1 do 10 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Różnica na tych tarczkach jest dość druzgocąca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Różnica na tych tarczkach jest dość druzgocąca.
    A co powiecie o tym: http://www.imaging-resource.com/PROD...SLI0100acr.HTM
    Czy to jest ten sam, który obrabiałeś, Kubaman?

PS
    Co do D3 i 1D MkIII... - w tym drugim instrukcja obsługi jednak "wraca na tarczy"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

na tarczkach Kubamana dokładnie widac to o czym pisałem. Zdjęcia z canona sa podostrzone - popatrzcie na liternictwo i na krawędzie. Na nikonowskich samplach - zupełnie tego brak.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    na tarczkach Kubamana dokładnie widac to o czym pisałem. Zdjęcia z canona sa podostrzone - popatrzcie na liternictwo i na krawędzie. Na nikonowskich samplach - zupełnie tego brak.
    JAcku_Z.... nie czytałem nigdzie, by DIGITAL CAMERAS faworyzowało którąś z firm - ale może to kwestia standardowych ustawień? Nie sądzę, by DC mieszało coś z ostrością w post-procesie. Zresztą chyba nie nastawiony "hura! canonowo" Rockwell dochodzi do podobnych wniosków w kwestii SHARPNESS z D3...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    JAcku_Z.... nie czytałem nigdzie, by DIGITAL CAMERAS faworyzowało którąś z firm - ale może to kwestia standardowych ustawień?
    sądzę, że to kwestia standartowych ustawień. A co to daje to widac przy analizie pliku. Zdjęcie z 1D jest podostrzone, a D3 jest też minimalnie jaśniejsze co wpływa na czarno-białą krawędź negatywnie.
    Na szczęście w poniedziałek lub srodę porównam D3 i 5D (on chyba daje także ostre pliki?)
    co do standartowych ustawień widać tez to na każdym teście dpreview - zdjęcia z canonów są zawsze ostrzejsze. Po prostu suwaki wyastrzania muszą być inaczej ustawione w obu "systemach" C i N.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów