Strona 15 z 79 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    http://actionphotosbymarianne.com/im...3_Mk3comp1.jpg
    znalazłem to..
    po czym entuzjazm dla nikona opadł i stwierdziłem, że nie sprzedaję MkIII
    Wiesz, ja widzialem analogiczny "test", w ktorym dla odmiany do Canona podpieto szklo, ktore dawalo bardziej miekkie obrazy, wzglednie ustawiono mniejszy stopien wyostrzania, i tam dla odmiany Nikon wlasnie wypadl jakby lepiej.
    Wszystko zalezy od tego kto to w lapkach trzyma

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Wiesz, ja widzialem analogiczny "test", w ktorym dla odmiany do Canona podpieto szklo, ktore dawalo bardziej miekkie obrazy, wzglednie ustawiono mniejszy stopien wyostrzania, i tam dla odmiany Nikon wlasnie wypadl jakby lepiej.
    Wszystko zalezy od tego kto to w lapkach trzyma

Marcin
    Dlatego najlepiej porównać samemu. W każdym razie nie ma chyba jakiejś totalnej przewagi. Bardziej mimo wszystko zastanawia mnie 1DsMkIII, chociaż to już cena dwóch 1DMkIII i nie wiem, czy warto.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Bardziej mimo wszystko zastanawia mnie 1DsMkIII, chociaż to już cena dwóch 1DMkIII i nie wiem, czy warto.
    A brakuje Ci rozdzielczosci?? Bo to chyba jedyna znaczaca roznica miedzy 1D i 1Ds na korzysc Ds-a.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Dlatego najlepiej porównać samemu. W każdym razie nie ma chyba jakiejś totalnej przewagi. Bardziej mimo wszystko zastanawia mnie 1DsMkIII, chociaż to już cena dwóch 1DMkIII i nie wiem, czy warto.
    No właśnie - z tego co widze to teatr i śluby robisz. IMO nie ma sensu.
    Przy zdjęciach grupowych wyciągam 30d 16mpixeli. Po prostu robie 2 zdjęcia części osób i łącze oszczędzając wartość samochodu :P
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAZ Zobacz posta
    Krakers - po co ci wiecej niz 5 klatek do ślubów?
    To asystę na koniach w galopie będziesz robił?
    A może uciekającą pannę młodą? :-)
    wiecej nie 5 zupelnie wystarczy , ale 3 to za malo , tylko musze byc 100% pewny z czego obrazowanie przy iso 3200 bedzie lepsze z D3 czy z 1ds nawet minimalna roznica na strone canona to bedzie canon i odwrotnie, kiedy sie dowiem nastąpi zakup
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    wiecej nie 5 zupelnie wystarczy , ale 3 to za malo , tylko musze byc 100% pewny z czego obrazowanie przy iso 3200 bedzie lepsze z D3 czy z 1ds nawet minimalna roznica na strone canona to bedzie canon i odwrotnie, kiedy sie dowiem nastąpi zakup
    Wątpię czy tego się dowiesz w trakcie forumowych dywagacji. Jak puszki się pojawią w sprzedaży to trzeba znaleźć sklep gdzie oba body będą dostępne i porównać - nic trudnego przejechać się do sąsiadów i zobaczyć. Do tego jeszcze musisz dodać kilka szkieł, bo przecież szkoda kupować taką puchę i podpinać do niej słoiki. Zresztą te ostatnie tak na mój gust mogą mieć dużo większy wpływ na końcowy efekt niż różnice w ilości ziarna na wysokich iso.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wątpię czy tego się dowiesz w trakcie forumowych dywagacji. Jak puszki się pojawią w sprzedaży to trzeba znaleźć sklep gdzie oba body będą dostępne i porównać - nic trudnego przejechać się do sąsiadów i zobaczyć. Do tego jeszcze musisz dodać kilka szkieł, bo przecież szkoda kupować taką puchę i podpinać do niej słoiki. Zresztą te ostatnie tak na mój gust mogą mieć dużo większy wpływ na końcowy efekt niż różnice w ilości ziarna na wysokich iso.
    jak juz pisalem gdy bym mial dobre szkla juz niemial bym rzadnego wyboru a tak mam ten komfort ze wiele nie strace, w canonie brakuje mi szkla 24-70 IS 2,8L

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

jak juz pisalem gdy bym mial dobre szkla juz niemial bym rzadnego wyboru a tak mam ten komfort ze wiele nie strace, w canonie brakuje mi szkla 24-70 IS 2,8L
    W nikonie też go nie ma. Po za tym ja piszę o tym, że warto wziąć pod uwagę jakimi szkłami możesz rozporządzać w danym systemie, bo IMO to znacznie ważniejsze w pracy od różnic w "planktonie" na matrycy. A tu różnice w obu systemach są dość znaczne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W nikonie też go nie ma. Po za tym ja piszę o tym, że warto wziąć pod uwagę jakimi szkłami możesz rozporządzać w danym systemie, bo IMO to znacznie ważniejsze w pracy od różnic w "planktonie" na matrycy. A tu różnice w obu systemach są dość znaczne.
    Niestety jest i to nowo opracowany z powłokami nano coś tam
    ja potrzebuje szkielek 24-70 i 70-200

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Niestety jest i to nowo opracowany z powłokami nano coś tam
    ja potrzebuje szkielek 24-70 i 70-200
    Nie ma. Jest 24-70 bez VR tak samo jak u Canona.
    Kapitan Wagner

Strona 15 z 79 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów