Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: [meschiash] Lotnicza galeria Meschiash-a

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

mam takie pytanko ; Czemu sa tak ciasne te kadry ? nie mozna tak troche przestrzeni im dac ?

meschiash
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    szkoda ze wszystkie takie statyczne przez co malo ciekawe. Pierwsze, ewentualnie drugie mozna popatrzec ale reszta juz robi sie nudna.
    te samoloty przez swoje malowanie mają to do siebie, że są podobne a wręcz identyczne. Wylatują w określonej ilości i prawie że w tym samym momencie wracają co powoduje, że nawet światło się nie zmienia. Ale oczywiście szanuję Twoją odpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Jak zwykle rewelka, ze szczególnym uwzględnieniem czwartej fotki. Dogadałeś się wcześniej z pilotami? :-D

Mały, ździebko wazeliniarski OT. Meschiash jest w pewnym stopniu sprawcą moich kłopotów finansowych, tzn. m.in. za sprawą poniższych fotek, wykonanych przez wspomnianego, wszedłem w system Canona:

http://meschiash.pl/data/media/115/43_MG_9159.jpg
    http://meschiash.pl/data/media/115/5_MG_9081.jpg

Niestety, do Miszcza jeszcze mi daleko. :-D
    Mistrzem to raczej nie jestem i nie zamierzam nim być Nazywam to fartem i tyle. A co do Canona to sam wiesz, że to jedyny słuszny sprzęt

Piloci są dogadani
    Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    mam takie pytanko ; Czemu sa tak ciasne te kadry ? nie mozna tak troche przestrzeni im dac ?
    są to wymogi dla zdjęć lotniczych. Serwisy JetPhotos czy Airliners nie przyjmą takiej fotki. Nie przejdzie przez screening jako too many space.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meschiash Zobacz posta
    te samoloty przez swoje malowanie mają to do siebie, że są podobne a wręcz identyczne. Wylatują w określonej ilości i prawie że w tym samym momencie wracają co powoduje, że nawet światło się nie zmienia. Ale oczywiście szanuję Twoją odpowiedź.
    Ale starty/lądowania są ciekawsze. A tak to tylko model na tle nieba... nudy .

są to wymogi dla zdjęć lotniczych. Serwisy JetPhotos czy Airliners nie przyjmą takiej fotki. Nie przejdzie przez screening jako too many space.
    Można zrobić dwie wersje - na jetphotos i szersze ujęcie.

meschiash
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale starty/lądowania są ciekawsze. A tak to tylko model na tle nieba... nudy .

Można zrobić dwie wersje - na jetphotos i szersze ujęcie.
    To były lądowania W sprawie dwóch wersji to przy tylu zdjęciach dziennie czas już na to nie pozwala .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meschiash Zobacz posta
    W sprawie dwóch wersji to przy tylu zdjęciach dziennie czas już na to nie pozwala .
    No to już Twój wybór gdzie i jakie komentarze będziesz otrzymywał .
    Jetphotos wolą ciaśniutko a użytkownicy forum Canon-Board wolą szerzej .

meschiash
    Guest

Domyślnie

Kolejna seria, tym razem parę z 29/04

patrz na pilota

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Ja tam nie wiem, ale 1 i 4 bardzo podobne (tak jak i 2 z poprzedniej strony). Nie lepiej umieścić jedno? (Tak, wiem, że to różne samoloty). I pracować nad innymi kadrami? Może ciekawszymi?

meschiash
    Guest

Domyślnie

Przy takich samych malowaniach maszyny faktycznie wyglądają to często podobnie. Wszelkie zamieszczane zdjęcia są z galerii JetPhotos a tam innych może nawet bardziej ciekawych kadrów się nie przyjmuje ponieważ są tam określone reguły dotyczące zdjęć. Ostatnio wywalili mi takie (poniżej) zdjęcie tylko dlatego, że nie mają zgody faceta, którego nie da się na zdjęciu rozpoznać. Ale taka już jest specyfika tych serwisów...

meschiash
    Guest

Domyślnie

f-16 4041 na prostej do podejścia na Krzesinach 1600px
    http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6601568

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów