Cytat Zamieszczone przez Borek Zobacz posta
No i bardzo dobrze. Tyle, że to Ci podnosi koszty o cenę lamp - a tanie to one na pewno nie będą.
Bez swiatla ani rusz, nie ma lekko ;-) Tanie nie sa jakies 500-700 $ za sztuke, plus stelaz, 200-400$, mniej wiecej, nie wiem co z kablami, jak znam ameryke, pewnie ekstra :grin:

Hm, pokazuje mi się 'domain for sale'.
Wybacz, zle "podlinkowalem"

http://www.seafriends.org.nz/phgraph/index.htm

Gdybym miał się za to teraz brać, nie szukałbym obudowy do tego co mam (czyli 400D), tylko kupiłbym dedykowany aparat pod wodę, zrobiony w oparciu o jakiegoś głuptaka (oczywiście z możliwością podłączenia błysku na wysięgniku). Czyli raczej Reefmaster za 200 GBP, niż obudowa Ikelite czy Sea&Sea za 1000 GBP (albo i lepiej). Nie mówię o obudowach miękkich typu EvaMarine bo ich nie znam, chociaż sam kiedyś podobne robiłem z dętek do piłek :-) Tylko że wkładałem do nich znacznie tańsze aparaty.
I tu trafiles w sedno, dokupic obudowe do 5D, osprzet czy kupic gluptaka przeznaczonego do fotografii podwodnej, nie chce, zeby sprzet mnie ograniczal

np

Sea_Sea SS_06582P_DX_1G 2000$

lub

Sealife_SL169_ReefMaster_DC600 1300$

z drugiej strony, obudowa, stelaz na lampy, lampy, lens port to okolo, jezli wybiore firme sea&sea, 6000$

I to mnie zastanawia