Strona 82 z 182 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Wyjdę na ignoranta ale po kilkunastu godzinach pracy, jak dla mnie prawie nie widać różnicy na tych zdjęciach między Rebelem a 40D ... 99% oglądających normalne zdjęcie nie rozróżni które było robione czym (30D odstaje ?!).
    wiesz co... no nie napisze Ci wprost, ze pewnie nie masz racji, bo nie mam bezposredniego porownania miedzy 40D a 30D. nie zmienia to faktu, ze te zdjecia z 40D robia bardzo dobre wrazenie. co moze tez swiadczyc o tym, ze 30D nie jest wcale urwane z choinki

sek w tym, ze jako posiadacz 30D nie jestem w stanie tego ocenic, bez zrobienia zdjec szumotestowych, a jest to poziom do ktorego generalnie sie nie znizam

a drugi koniec kija jest taki, ze cytowane testy sa, z mojego punktu widzenia, lekko bez sensu. bo jak juz mi sie zdarza odkrecac czulosc do wyzszych wartosci to wynika to stricte z braku swiatla, a wtedy tak obfite jak na prezentowanych zdjeciach naswietlenie mi sie zwyczajnie nie zdarza tak ze z mojego punktu widzenia kluczowe sa tu szumy wysokich ISO w polcieniach i cieniach

ale nie zaprzeczam, ze 30D tez potrafi swoje. kurcze, chyba musze mu dac szanse i samemu sprawdzic
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja mam takie pytanie z innej beczki, jak to sie stalo ze nikon upchal na swoim D300 przyciski po lewej stronie LCD a canonowi sie to juz nie udalo? To przez wielkosc kolka pod kciukiem?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    To przez wielkosc kolka pod kciukiem?
    zależnie od strony z której się patrzy ewentualnie przez jego brak
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zdjęcia z 40D wyglądają niezwykle obiecująco ale z wszechogarniającym chwaleniem tego korpusu bym się mocno wstrzymał (zwłaszcza mówienia w ilu punktach jest lepszy od innych) do momentu kiedy na prawdę bedzie go można potestować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zdjęcia z 40D wyglądają niezwykle obiecująco ale z wszechogarniającym chwaleniem tego korpusu bym się mocno wstrzymał (zwłaszcza mówienia w ilu punktach jest lepszy od innych) do momentu kiedy na prawdę bedzie go można potestować.
    I o ile faktycznie Canon zmniejszyl czulosc matrycy... :/

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pod jakim względem wyglądają obiecująco? Obejrzałem te na flickr z 20 i 40 i jedno dla mnie jest zupełnie jasne - 40d ma niewątpliwie większą rozdzielczość od 20 a reszta to kwestia interpretacji. Szumy mi się średnio podobają, tj. byłem nastawiony na większy postęp w porównaniu do poprzedników. Ale pewno i tak kupię te 40 jak się pojawi
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 30-08-2007 o 13:53

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Na POTN już testują ostro chłopaki
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiem - było, nie było? Taki link: http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...8/30/6929.html
    Od kija i trochę zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

przecież przed chwilą komentowałeś nasze opinie na tematy tych zdjęć
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Pod jakim względem wyglądają obiecująco? Obejrzałem te na flickr z 20 i 40 i jedno dla mnie jest zupełnie jasne - 40d ma niewątpliwie większą rozdzielczość od 20 a reszta to kwestia interpretacji. Szumy mi się średnio podobają, tj. byłem nastawiony na większy postęp w porównaniu do poprzedników. Ale pewno i tak kupię te 40 jak się pojawi
    Mówię o tych co dał Aske'y. Bardzo podobają mi się kolory i tonalność. Czy szumy w ogóle mogą się podobać? Hmmm... trzeba by się nad tym zastanowić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 82 z 182 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów