Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Domyślnie

Jak dla mnie to nadmierne szumy zaczynają się powyżej ISO800, ale jak widać to kwestia gustu
    no własnie...wiec po co Ci auto iso 800-3200?

i ilości rozróżnianych przejść tonalnych
    ...jak naraie wszystkie testy min. na dpreview i fotopolis dowodza ,ze miedzy 20d i 5d nie ma pod tym względem widocznych różnic

po za tym 40d to zupełnie w inne kręgi kierowany aparat
    ja bym predzej napisał tak - 5d to zupełnie w inne kręgi kierwany aparat...brzmi lepiej W końu 40d sprawdzi sie w wielu zastosowaniach a 5d tylko w niektórych.

Absolutnie nie troluje tylko stwierdzam fakty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    ...jak naraie wszystkie testy min. na dpreview i fotopolis dowodza ,ze miedzy 20d i 5d nie ma pod tym względem widocznych różnic
    ja mam oba i nawet jesli dpreview i fotopolis i optyczne i inne takie dowodziłyby (a nie dowodzą - patrz cytat z fotopolis), że nie ma różnic, to ja wiem swoje, bo widzę je na codzień
    20d robi za backup, a piatka jest glownym narzedziem

Wracając jednak do jakości obrazu, musimy docenić znakomitą wprost rozdzielczość, rozumianą jako zdolność do rejestracji najdrobniejszych, subtelnych detali. Taka jakość jest nieosiągalna dla dostępnych obecnie aparatów z matrycą APS-C. W przypadku Canona pochwały jak zwykle należą się za wyjątkowo niski poziom generowanych szumów, który umożliwia korzystanie z pełnego, dostępnego zakresu oferowanych czułości bez przesadnej obawy o końcową jakość zdjęcia. Ponadto pochwały należą się także wysokiej dynamice obrazu. Musimy jednak przyznać, iż właśnie w dwóch ostatnich elementach spodziewaliśmy się nieco większej różnicy w stosunku do rodzimego EOS-a 20D, będącego przedstawicielem popularnego standardu APS-C, co tylko pozwala nam zaryzykować tezę, iż poza właściwościami matrycy sekret Canona tkwi w niezwykle rozbudowanej stronie softwarowej, która niebagatelnie przyczynia się do sukcesów producenta w tej dziedzinie.
    i wg mnie jakość obrazu jaką daje 5d jest warta swojej ceny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    ja mam oba i nawet jesli dpreview i fotopolis i optyczne i inne takie dowodziłyby (a nie dowodzą - patrz cytat z fotopolis), że nie ma różnic, to ja wiem swoje, bo widzę je na codzień
    Podpisuję się pod tym obiema rękami. Na co dzień mam mozliwość porównywania efektów z 5D i 30D i jesli ktoś twierdzi, że nie ma różnicy, to ja twierdzę, że ten ktoś nie wie o czym pisze, albo jest pijany.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Podpisuję się pod tym obiema rękami. Na co dzień mam mozliwość porównywania efektów z 5D i 30D i jesli ktoś twierdzi, że nie ma różnicy, to ja twierdzę, że ten ktoś nie wie o czym pisze, albo jest pijany.
    Pracuje na labie fuji frontier 350 i mam 5D a moja szefowa ma 30D jesli chodzi o róznice to na papierze do formatu 15x21 i dobrym swietle ich nie zobaczysz , schody zaczynaja sie w kosciele przy swietle zastanym lub wnetrzach bez lampy kiedy musisz oddac klimat wtedy to 5D pokazuje swoje mozliwosci
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    Pracuje na labie fuji frontier 350 i mam 5D a moja szefowa ma 30D jesli chodzi o róznice to na papierze do formatu 15x21 i dobrym swietle ich nie zobaczysz , schody zaczynaja sie w kosciele przy swietle zastanym lub wnetrzach bez lampy kiedy musisz oddac klimat wtedy to 5D pokazuje swoje mozliwosci
    Widocznie mamy różne kryteria oceny. Ja widzę różnicę nawet przy dobrym świetla. Przy gorszych warunkach nie ma jak dla mnie czego porównywać. Każdy ma swoje wymagania - dla mnie próba postawienia znaku równości pomiędzy tymi aparatami graniczy z ośmieszeniem się - tak się złożyło, że moje możliwości porównywania obu aparatów są praktycznie nieograniczone, więc wiem co piszę.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta

Sam bym mógł to napisać...
    FOTOINKWIZYTOR

Uprawnienia umieszczania postów