Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiadomo że prędzej czy później Nikon będzie miał matryce konkurujące z Canonem, być może to co jest w D3 już prezentuje poziom wyżej niż te dotychczasowe CCD od Sony ale to się dopiero okaże. Canon jest sam sobie winien niewyobrażalnej pazerności jaką się wykazał przy wypuszczaniu modeli 30D i 5D dając w nich poza matryca tak niewiele, bo to był właśnie moment w którym można było poważnie przyłożyć konkurencji w segmencie amatorskim i półprofesjonalnym.
    Ale to w sumie dobrze bo teraz musi opuścić ceny.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Canon jest sam sobie winien niewyobrażalnej pazerności jaką się wykazał przy wypuszczaniu modeli 30D i 5D dając w nich poza matryca tak niewiele, bo to był właśnie moment w którym można było poważnie przyłożyć konkurencji w segmencie amatorskim i półprofesjonalnym.
    Ale to w sumie dobrze bo teraz musi opuścić ceny.
    ja jestem mlody i dobrze nie pamietam, ale kiedy ostatnio Canon przejmowal sie segmentem amatorskim po modelu AE-1?

jesli dobrze kojarze, to Canon zawsze ciagnal pakowaniem w najwyzsza polke i liczeniem na przyciagniecie do tej aury amatorow, ktorym wciskal syfiaste pokurczowate puszki w stylu 500/300 czy ostatnio 350D. polke wyzej bylo lepiej, ale nie kojarze jakis nadmiernych wysilkow w napakowanie i dolozenie konkurencji.

jesli sie myle, to niech mnie ktos poprawi. ale niespecjalnie widze wyjatki, ani perspektywy, zeby to sie mialo zmienic
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja jestem mlody i dobrze nie pamietam, ale kiedy
    jesli dobrze kojarze, to Canon zawsze ciagnal pakowaniem w najwyzsza polke i liczeniem na przyciagniecie do tej aury amatorow, ktorym wciskal syfiaste pokurczowate puszki w stylu 500/300 czy ostatnio 350D. polke wyzej bylo lepiej, ale nie kojarze jakis nadmiernych wysilkow w napakowanie i dolozenie konkurencji.
    W tym byla najlepsza Minolta.. Panie swiec na jej dusza

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    a historia ma to do siebie, że lubi się powtarzać....
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Akustyk - aparat, aparatem, ale spójrz jak wygląda rynek obiektywów z EF-s dla amatorów. Dokładnie taka sama polityka...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    Akustyk - aparat, aparatem, ale spójrz jak wygląda rynek obiektywów z EF-s dla amatorów. Dokładnie taka sama polityka...
    to wlasnie mowie.
    a najgorsze w tym wszystkim jest, ze Canon wlasnie na tym zbil kase :sad:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Canon ma jedna duza przewage nad sp. Minolta. zajedobry marketing. Minolta pod tym wzgledem byla przykladem ekstremalnej nieskutecznosci i modelowym wzorem jak pograzac swietne projekty
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-08-2007 o 12:23 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    Odnoszę wrażenie, że niestety Canon nie specjalnie dba o nieprofesjonalistów EF-Sy to delikatnie mówiąc "dzieci gorszego Boga" - ani cena przystępna, ani jakość za specjalna - albo się człowieku wbijasz w eLki, i przeliczasz sobie ogniskową razy coś tam, albo masz szkła, które poza IS (i to nie wszystkie) są niezaspecjalne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Odnoszę wrażenie, że niestety Canon nie specjalnie dba o nieprofesjonalistów EF-Sy to delikatnie mówiąc "dzieci gorszego Boga" - ani cena przystępna, ani jakość za specjalna - albo się człowieku wbijasz w eLki, i przeliczasz sobie ogniskową razy coś tam, albo masz szkła, które poza IS (i to nie wszystkie) są niezaspecjalne
    Właśnie - brakuje mi bardzo szerokiego kąta a nie mam 2500 zł na zakup L-ki. Rozwiązaniem byłoby coś nie canonowskiego, ale kto wie jak w przyszłości takie obiektywy będą się zachowywać z nowymi body? Z tego właśnie powodu krajobrazy dalej robię analogiem

Dopiero zaczyna Awatar perfektcom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Fakt że EF-S jest malo rozwojowy nie zezwala na mówienie że 17-55 czy 10-22 To obiektywy "niezaspecjalne".

Pozdrowienia

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perfektcom Zobacz posta
    Fakt że EF-S jest malo rozwojowy nie zezwala na mówienie że 17-55 czy 10-22 To obiektywy "niezaspecjalne".

Pozdrowienia
    I tu sie mylisz dla mnie 30d to niesamowicie dobry aparat jesli poprawili focusa polepszyli ISO i dodali uszczelnienia to ja kupuje szkło EF-S.
    Nie potrzeba mi marka, a moja 30d była juz nie raz cała mokra i żyje za te 10tys wole kupic dobre szkła. Nawet jesli to bedą EF-Sy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów