Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Miasto
    obecnie Hatyai, Tajlandia

Domyślnie porównanie

Halo, chciałbym spytać, bo nie widziałem, żeby ktokolwiek wspomniał choć słowem, jak ma się nowa 40 do 5D? Wszyscy porównują do 30D, co jest oczywiste. Dużo też odniesień do jedynek. Ale jak w tym momencie, gdy już 40D pokaże się na rynku, będzie wyglądała jego sytuacja na tle piątki? Pytam oczywiście ogólnie, bo ogólnie tutaj wszyscy rozmawiają. Wiadomo, że są szczegóły za i przeciw jednemu czy drugiemu. Wiadomo, że piątka jest z półki wyżej. Ale dzisiaj obchodzi dwa latka... Cenowo też wciąż się będzie różnić. Acha. Jeszcze jedna sprawa. Abstrahujemy od kwestii, że bardzo niedługo może się pokazać jej następca. Tak więc mówimy o chwili obecnej (biorąc pod uwagę istnienie na półkach 40D).

dzięki za opinie

Wojtek
    Panie Boże, pozwól mi być takim fotografem, za jakiego uważa mnie mój pies... (to taka modyfikacja z "człowiekiem")

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kydrys Zobacz posta
    Halo, chciałbym spytać, bo nie widziałem, żeby ktokolwiek wspomniał choć słowem, jak ma się nowa 40 do 5D? Wszyscy porównują do 30D, co jest oczywiste. Dużo też odniesień do jedynek. Ale jak w tym momencie, gdy już 40D pokaże się na rynku, będzie wyglądała jego sytuacja na tle piątki?
    IMHO nic się nie zmieni.
    20D/30D/40D vs 5D to cały czas to samo.

te 20D/30D/40D to mniejsi bracia 1D (II,N,III) - szybkostrzelne aparaty do szybkich i oddalonych tematów (reportaż, sport, dzika przyroda ożywiona :-))

z kolei 5D to jakby mniejszy brat 1 Ds (II,III) - sprzęt wolniejszy, często ukierunkowany na studio/portret/śluby tam gdzie jakość ma wieksze znaczenie niż szybkość.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów