Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Odnośnie wcześniejszej dyskusji na temat stabilizacji. Z tego co pamiętam, to ISy stosowane w puszkach (np. w soniaczu) przemieszczają matrycę w oparciu o dokładnie taki sam mechanizm jak ten w 18-55 IS: cewki, magnesy i łożyska "kulkowe". Z tego co pamiętam w Konolcie umożliwia to ruch matrycy o ponad centymetr na boki.

Druga sprawa: nie wiem czy nie da się kwestii czujnika zrobić trochę tak jak w teleskopach - śledząc obraz z body i wysyłając komendy korygujące do magnesów w obiektywie.

Moje zdanie na temat 40D:
    byłem już w zasadzie zdecydowany na kupno 1DMk3 w przyszłym roku. Nie kupię go jednak na 100%, jeśli wszystko co pokazano będzie działać
    Ma dokładnie to, czego mi dzisiaj brakuje: zasadniczo poprawiony AF, uszczelnienia, jasny wizjer, telewizor, cichszą i szybszą migawkę o bardzo dużej trwałości. To w zasadzie aparat, który będzie służył kilkanaście lat według mnie. Dslr na dobre weszło w fazę dojrzałą, i w tym segmencie kolejne zmiany będą (poza matrycą) już raczej kosmetyczne. Dla mnie to jest to.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    byłem już w zasadzie zdecydowany na kupno 1DMk3 w przyszłym roku. Nie kupię go jednak na 100%, jeśli wszystko co pokazano będzie działać
    Co (i ktore elementy) rozumiesz przez 'ma dzialac' ? Za 10 min wybywam na konferencje - moze bedzie do pomacania to sprawdze co sie da sprawdzic w ciagu krotkiego macania.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Co (i ktore elementy) rozumiesz przez 'ma dzialac' ? Za 10 min wybywam na konferencje - moze bedzie do pomacania to sprawdze co sie da sprawdzic w ciagu krotkiego macania.
    Mam nadzieję, że telepatycznie dotrze moja prośba - proszę sprawdzić grip z wi-fi (czy jest, czy działa, kiedy i za ile).
    Wyszło mi też - podobnie jak kolegom, że 40D + grip z wi-fi ~ 1D MkIII (jak dla mnie).
    EOS - conditio sine Kwanon...

dazz
    Guest

Domyślnie

Ma dokładnie to, czego mi dzisiaj brakuje: zasadniczo poprawiony AF, uszczelnienia, jasny wizjer, telewizor, cichszą i szybszą migawkę o bardzo dużej trwałości. To w zasadzie aparat, który będzie służył kilkanaście lat według mnie. Dslr na dobre weszło w fazę dojrzałą, i w tym segmencie kolejne zmiany będą (poza matrycą) już raczej kosmetyczne. Dla mnie to jest to.
    Moje zdanie jest takie same. Również z ulgą rezygnuję z 1D i za miesiąc kupuję 40tke

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    No i na koniec sprawa szkieł. Canon znowu dał ciała... Żadnych propozycji w zakresie sensownych, tj. dobrych jakościowo i niedrogich szerokich stałek, np. nowa wersja 35/2,0 (z USM) czy 28/2,8.
    Ja bym jeszcze chciał odświeżone 135/2.8, ale to jak już kupię mały obrazek

Ja też tak powiem ale mnie do szczęścia brakuje jeszcze małego obrazka i chociaż ze 2EV więcej w światłach. Nowy 5D będzie przecież conajmniej taki jak 40D a i fps też trochę dadzą, może będzie ze 4. To będzie prawie TO!
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 20-08-2007 o 15:30

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

[ciach]

To w zasadzie aparat, który będzie służył kilkanaście lat według mnie. Dslr na dobre weszło w fazę dojrzałą, i w tym segmencie kolejne zmiany będą (poza matrycą) już raczej kosmetyczne. Dla mnie to jest to.
    He, he. Biedny Canon umarł by wtedy z głodu. Za 1,5 roku nikt tu już nie będzie pamietać o 40d, a wszyscy będą rozpływać się nad 50D. Kosmetyczne zmiany powiadasz? Myślę, że lustrzanka tej klasy za 1,5 roku będzie mieć już pełną klatkę...

Uprawnienia umieszczania postów