Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
......Dziwi mnie natomiast zacietrzewienie kolegi w chęci pokazania jaką to strasznie złą firmę wybrałem i jak tym sprzętem prawie nie da się zdjęć robić - bez przesadyzmu ..
To chyba lekka nadinterpretacja moich słów z Twojej strony. Szczerze powiedziawszy to g... mnie interesuje jaką firmę wybrałeś i co da się nią zrobic. Ja odpowiadałem na pytanie czego brakuje wg mnie w 5d - i jest to powiązanie spota z af-em. Nie potrzebujesz tego, nie wiesz w jakich sytuacjach jest przydatne - rozumiem to. Znam też ludzi, dla których podgląd głębi ostrości jest zbyteczny, ale to nie oznacza, że puszka za 2500$ ma byc tego pozbawiona.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
.... Ja tego w ogóle nie używam - ergo być może nie jest to tak istotne. Mało tego ja nawet nie odczułem zupełnego braku tej funkcji w 20-tce.
Syndrom "Dosi" - Jak nie widac róznicy, to po co przepłacac? Duży punkt dla marketingu Canona. "Jeśli czegoś nie wkładamy do naszych puszek, to tylko dlatego nasi fani tego nie potrzebują"

Nie dziwi mnie Twoje podejście - 5d jest dla większości marzeniem. Po przesiadce z 20d następuje szok. Ja przesiadłem się z 1ds mkI, i to jest też szok...