Strona 76 z 147 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No fakt może się to przydać choć dla mnie to nie jest jakiś specjalnie istotny brak 40-tki. Ten zakres 100-800 powinien być po prostu rozszerzany za pomocą CF i nie byłoby problemu. Mnie bardziej przeszkadza że nie dali iso 6400 po samplach widać, że mogli dać spokojnie. Niby można samemu niedoświetlić ale jednak możliwość nie myślenia o tym byłaby w niektórych sytuacjach bardzo przydatna. Jeśli już mowa o brakach to ten AF w trybie Live View też by mógł być choć czytałem, że w tych nowych Nikonach ktoś to testował i działał strasznie wolno. Także być może w praktyce ma to zastosowanie tylko na statywie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No fakt może się to przydać choć dla mnie to nie jest jakiś specjalnie istotny brak 40-tki. Ten zakres 100-800 powinien być po prostu rozszerzany za pomocą CF i nie byłoby problemu.
    Jest problem bo w trybie 'M' AutoISO w 40D wogóle nie działa tylko jest na stałe ustawione na 400.

Greyadder
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jest problem bo w trybie 'M' AutoISO w 40D wogóle nie działa tylko jest na stałe ustawione na 400.

Teoretycznie jest tam tez tryb auto. Ale jak sie dokladnie zachowuje to nie sprawdzalem. Jak bede mial chwile wieczorem to to zweryfikuje.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To na czym polega jego "automatyczność"??
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To na czym polega jego "automatyczność"??
    No właśnie na niczym, w trybie 'M' nie działa.

Zresztą ja tylko cytuję instrukcję
    "Fixed at ISO400"

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widać ludzie z Canona wprowadzają wszystko z wizją, już widzę odpowiednia rozmowę:

Canon1:Wprowadzamy AutoISO w 40D! Hm... W Manualu też...?
    Canon2:Nie! Manual, to manual. Jak ustawiają sobie wszystko sami, to ISO też niech sobie sami ustawią!
    Canon1:Genialnie

Greyadder
    Guest

Domyślnie

No właśnie na niczym, w trybie 'M' nie działa.

Zresztą ja tylko cytuję instrukcję
    "Fixed at ISO400"
    Sprawdzilem empirycznie. Moj Canon mimo, ze na M pokazuje auto to i tak trzyma ciagle 400. Na Av i Tv chodzi normalnie.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To jak to niby ma działać??
    Czyli że jak np. masz AV i auto ISO to ustawisz sobie przysłonę np. 2.8 czy 4 to jak dobiera czas i ISO ? Losowo?? Jak masz 40D to jak możesz to opisz to co wynika z doświadczeń..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To jak to niby ma działać??
    Czyli że jak np. masz AV i auto ISO to ustawisz sobie przysłonę np. 2.8 czy 4 to jak dobiera czas i ISO ? Losowo??
    Wg instrukcji to ustawia ISO na 400 a dopiero potem drugi parametr (czas albo przysłona) w zalezności od trybu. Jak nie starcza np. czasu bo wychodzi poza 1/8000s albo 30s to zmienia ISO. Krótko mówiąc lipa straszna, w D80 to jest dużo lepiej zrobione.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Trzeba sie z tym zgodzic niestety. Bez organiczenia czasu w Av to cale to Auto ISO mozna sobie w buty wsadzic. Canon znow pokazal klasyka w postaci funkcji mocno skrojonej marketingiem.
    ...

Strona 76 z 147 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów