Strona 50 z 182 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Prawdę rzekłszy jak się czyta ten tekst na fotoit to człowiek nie wierzy, że takie ignoranctwo jest nawet możliwe. Tyle że ja ostatnio mam dość sporo do czynienia ze sklepami internetowymi i podejście tam jest identyczne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

A ja się zastanawiam jak ten aparat będzie współpracował z obiektywami nie canonowskimi - czy znów będzie niemiła niespodzianka i "Error99" I wspomaganie AF - czy znów flashem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Entuzjazm do 40D chyba mocno opadnie po zapoznaniu się ze specyfikacją Nikona D300. Trzeba przyznać, że mieli doskonałe rozeznanie co do planów Canona i nowy korpus Nikona bije 40D w każdym punkcie specyfikacji. Czy rzeczywiście będzie lepszym aparatem, okaże się w praktyce.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Entuzjazm do 40D chyba mocno opadnie po zapoznaniu się ze specyfikacją Nikona D300. Trzeba przyznać, że mieli doskonałe rozeznanie co do planów Canona i nowy korpus Nikona bije 40D w każdym punkcie specyfikacji
    zajebiscie madry wniosek.

ale cene D300 widziales, i porownywales ja z 5D albo z cena 40D?

nie rzucilo Ci sie w oczy, ze niewiele dokladajac do D300 masz pelna klatke do ktorej, chocby skaly sraly, D300 jakoscia obrazowania nie dorowna.

a ze ma nasr.. ficzerow. to fajnie. tylko, ze koniec koncow aparat semi-pro kupuje sie nie tylko dla ladnego korpusu (co akurat zawsze Nikonowi wychodzilo, nie ma watpliwosci)

40D to nie jest konkurencja dla D300. tak jak 400D nie jest konkurencja dla 30D/40D.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-08-2007 o 08:42
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Entuzjazm do 40D chyba mocno opadnie po zapoznaniu się ze specyfikacją Nikona D300. Trzeba przyznać, że mieli doskonałe rozeznanie co do planów Canona i nowy korpus Nikona bije 40D w każdym punkcie specyfikacji. Czy rzeczywiście będzie lepszym aparatem, okaże się w praktyce.
    W cenie też go sporo pobije ot tak 40D + 17-40/4 vs gołe D300, daje do pomyślunku komuś kto wchodzi w system, obie puszki N wydają się na prawdę super, zobaczymy jak obrazują, stylem jak zwykle bardziej do mnie trafiają aniżeli puszki od C.

akustyk - ubiegłeś mnie :wink: :smile:
    Pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zajebiscie madry wniosek.

ale cene D300 widziales, i porownywales ja z 5D albo z cena 40D?

nie rzucilo Ci sie w oczy, ze niewiele dokladajac do D300 masz pelna klatke do ktorej, chocby skaly sraly, D300 nie dorowna.

a ze ma nasr.. ficzerow. to fajnie. tylko, ze koniec koncow aparat semi-pro kupuje sie nie tylko dla ladnego korpusu (co akurat zawsze Nikonowi wychodzilo, nie ma watpliwosci)

40D to nie jest konkurencja dla D300. tak jak 400D nie jest konkurencja dla 30D/40D.

5d reporterki nie zrobisz takiej samej reporterki jak d200 czy d300.
    3fps i brak innych funkcji w 5d nie zdaje sie w kazdej sytuacji
    Jak mowisz ze mozna doplacic i miec FF w formie canona 5D to rownie mozna dokupic szklo do d300. i juz.
    "jedynymi ludzmi ktorych poznasz,sa ci ktorych sfotografujesz" - Annie Leibovitz

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Przy obecnych nowościach, 5D wydaje się bardzo prymitywnym sprzętem, coś czuję że wreszcie opadnie monopol i ceny zaczną lecieć.

Pzdr.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyo Zobacz posta
    5d reporterki nie zrobisz takiej samej reporterki jak d200 czy d300.
    3fps i brak innych funkcji w 5d nie zdaje sie w kazdej sytuacji
    Jak mowisz ze mozna doplacic i miec FF w formie canona 5D to rownie mozna dokupic szklo do d300. i juz.
    swieta prawda. to samo mozna powiedziec o 40D i dokupieniu 2 sloikow

czyli wychodzi mi, ze kazdy aparat nadaje sie do czegos innego. i szukanie tu na sile porzadku innego niz czesciowy jest bez sensu. dla jednego D300 bedzie lepsze, dla innego 5D, a komus bedzie pasowac najlepiej 40D. kazda z tych zabawek trafia w nieco inny rynek.

cel oryginalnej wypowiedzi to bylo zakwestionowanie deprecjonowania 40D bo nagle Nikon wypuscil swoje D300. ta opinie podtrzymuje

EDIT: poprawilem oryginal, zeby nie bylo ze ja sam szafuje znakami nierownosci
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-08-2007 o 08:47
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

1) podstawowa wada to inny system co przy zakupie wiąże się ze zmianą szkieł
    2) odwrotny gwint...
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Przeczytałem cała papkę marketingową jaką N podaję i w mojej ocenie D300 jest bardzo blisko 1DMKIII i 40D nie jest dla niego żadnym konkurentem.

Pzdr.

Strona 50 z 182 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów