Zastanawia mnie jedna rzecz...skoro podobno 40d był prawie gotowy w marcu to dlaczego konstruktorzy nie pokusili się przez ostatnie pół roku o odchylany ekran lcd?Czyzby zostawili to na 50d?
Każdy kto choć raz miał w rękach aparat z odchylanym lcd ten wie jaki to komfort użytkowania...
Ja tam uważam że obracany lcd w lustrzance jest nie potrzebny
jak już jest live view to i obracany lcd ma sens ....
...też tak myslałem dopóki nie trzymałem hybrydy z obracanym lcd w rękach...Ja tam uważam że obracany lcd w lustrzance jest nie potrzebnyNiby gadzet...a jaki funkcjonalny....i zwieksza o połowe radoche z focenia
![]()
Ostatnio edytowane przez fatman ; 22-08-2007 o 20:20
a gdzie niby mialoby byc miejsce na ten odchylany LSD?
jak patrza na 30D od gory to od znacznika polozenia matrycy do konca tylnej scianki jest okolo 1,5cm. w tym musi sie zmiescic "****" matrycy i cala zabudowa telewizora, zapewne wliczywszy tez te 1,5~2mm na plytke drukowana. z czego wychodzi mi, ze odchylany LSD musialby albo bardziej wystawac w tyl (i utrudniac wcisniecie oka w muszle celownika), albo miec solidnosc konstrukcyjna na poziomie trabantow.
jakby nie kombinowal, byloby to do d*y. nie przecze przydatnosci obracanego ekraniku, ale nie widze rozsadnego rozwiazania tego
jest wiecej ******* ktore by byly bardziej uzyteczne, niz obracany lcd
Wiem bo mam G5. Ale lustro to co innego. Gdybym miał lustro z obracanym lcd to i tak by był cały czas w takim położeniu w jakim jest w dzisiejszych lustrach.fatman napisał: ...też tak myslałem dopóki nie trzymałem hybrydy z obracanym lcd w rękach... Niby gadzet...a jaki funkcjonalny....i zwieksza o połowe radoche z focenia
Pewnie, może jeszcze nagrywanie filmów. Paranoja
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...