Strona 45 z 147 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Przy obecnych nowościach, 5D wydaje się bardzo prymitywnym sprzętem, coś czuję że wreszcie opadnie monopol i ceny zaczną lecieć.

Pzdr.
    Dokładnie to samo mi przyszło do głowy.
    Canon musi _mocno_ obciąć cenę (także 40D), inaczej ludzie zaczną zmieniać system albo chociażby myśleć o tym, a to znaczy że przestaną chwilowo inwestować w system.
    Do tego nowe stałki tele Nikona z VR...
    Przyznam, że po raz pierwszy mam realne wrażenie, że Canon przespał ostatnie 2 lata i 40D jest dobrą puszką na teraz, ale nie na najbliższe 1-2 lata.
    Muszę przyznać, że głównie D300 mnie zaskoczył i czekam z niecierpliwością na testy (jeśli Nikon przy kolejnej generacji puszek zbliżył się jakością obrazu do Canona [a głównie poziomem szumów], to będzie trudny orzech do zgryzienia)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Jeśli będą zmieniać system to raczej ci, którzy wcześniej mieli nikona
    Bo ponieważ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Wg mnie 40D ma górować nad D80 i ewentualnym następcą...
    Górować?
    Ale czym?
    Na chwilę obecną pewnie będzie, ale życie puszki to trochę więcej niż następne pół roku.
    Ostatnio edytowane przez sal ; 23-08-2007 o 09:11 Powód: Automerged Doublepost
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przy obecnych nowościach, 5D wydaje się bardzo prymitywnym sprzętem, coś czuję że wreszcie opadnie monopol i ceny zaczną lecieć.

Pzdr.
    dlatego myślę, że upgrade 5D to w tej chwili priorytet dla C. Zbyt długo nic się nie dzieje... W kontekście działań N zmiany w korpusie (a może i matrycy) piątki na pewno nie będą kosmetyczne tak, jak w przypadku 20/30D. Może Canon przeskoczy samego siebie po takim kubełku zimnej wody ze strony konkurencji.
    Z tymi cenami 5D to już tylko kwestia czasu - krótkiego czasu.
    Zaczyna się walka na gołe pięści ku naszej radości.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carver Zobacz posta
    dlatego myślę, że upgrade 5D to w tej chwili priorytet dla C. Zbyt długo nic się nie dzieje... W kontekście działań N zmiany w korpusie (a może i matrycy) piątki na pewno nie będą kosmetyczne tak, jak w przypadku 20/30D. Może Canon przeskoczy samego siebie po takim kubełku zimnej wody ze strony konkurencji.
    Z tymi cenami 5D to już tylko kwestia czasu - krótkiego czasu.
    Zaczyna się walka na gołe pięści ku naszej radości.
    Marzyciele
    Canon ma to (obiniżkę cen) delikatnie rzecz biorąc w "nosie". ??:

Zawsze jest tak samo - wychodzi nowy model , cena "starego" jakoś nie leci na pysk i analogicznie jest, gdy wypuszczany jest nowy model przez konkurencję (nikon, sony, etc)
    Niestety - Canon ma to gdzieś i kieruje się własną (od lat niezmienną) polityką, która mówi, że lepiej jest straciś 5% rynku niż obniżyć ceny np. o 10 - 15%:rolleyes:
    Tak więc szanowni Państwo na te błyskawiczne i oszałamiajace obniżki cen sprzętu to ja bym nie liczył. :sad: :sad: :sad:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Marzyciele
    Canon ma to (obiniżkę cen) delikatnie rzecz biorąc w "nosie". ??:
    Zawsze jest tak samo - wychodzi nowy model , cena "starego" jakoś nie leci na pysk
    Tak więc szanowni Państwo na te błyskawiczne i oszałamiajace obniżki cen sprzętu to ja bym nie liczył. :sad: :sad: :sad:
    No tak, ale nowy korpus jest praktycznie w cenie starego, który zastępuje (to tak jak z kompami - coraz większa wydajność, szybsze, pojemniejsze za tę samą cenę). Jeden z pierwszych korpusów Canona (d30) kosztował 2800 USD, tj. prawie 3 x tyle, co obecna cena 30D. Nie wspominam o przepaści technologicznej, która dzieli te modele.
    Tak więc, w dłuższym okresie czasu ceny jednak spadają, a najlepiej robi im zdrowa konkurencja, której Canon (w segmencie FF) do tej pory praktycznie nie miał.

A ceny "starego" sprzętu oczywiście spadają. Wystarczy popatrzeć na aktualne ceny 30D.
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 23-08-2007 o 11:42

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Przeczytałem cała papkę marketingową jaką N podaję i w mojej ocenie D300 jest bardzo blisko 1DMKIII i 40D nie jest dla niego żadnym konkurentem.

Pzdr.

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Przeczytałem cała papkę marketingową jaką N podaję i w mojej ocenie D300 jest bardzo blisko 1DMKIII i 40D nie jest dla niego żadnym konkurentem.

Pzdr.
    Wg mnie 40D ma górować nad D80 i ewentualnym następcą...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Jeśli będą zmieniać system to raczej ci, którzy wcześniej mieli nikona

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Bo ponieważ większość osób dla których fotografia to hobby nie będą widziały sensu zmiany systemu i straty kasy. Dla profi którzy z tego żyją to co innego.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

I tu się zgodzę - zwykle ceny jakoś dramatycznie nie maleją, zważywszy na to, że nowe korpusy są zwykle wprowadzane na rynek po dość wysokich cenach. Niekoniecznie zawsze wyższych od wypieranych modeli w momencie ich premiery, lecz na pewno nie na tyle niskich jak by sobie tego życzyli kupujący.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 23-08-2007 o 11:43

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    I tu się zgodzę - zwykle ceny jakoś dramatycznie nie maleją, zważywszy na to, że nowe korpusy są zwykle wprowadzane na rynek po dość wysokich cenach. Niekoniecznie zawsze wyższych od wypieranych modeli w momencie ich premiery, lecz na pewno nie na tyle niskie jak by sobie tego życzyli kupujący.
    Zwłaszcza, że działania konkurencji (w tym wypadku N ikona) jakoś nie robią na Canonie wielkiego wrażenia

Strona 45 z 147 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów