I Vitez tam był
Miód i wino pił..
(co widać na załączonym obrazku)
http://www.optyczne.pl/upload2/2428_konf3.jpg
![]()
I Vitez tam był
Miód i wino pił..
(co widać na załączonym obrazku)
http://www.optyczne.pl/upload2/2428_konf3.jpg
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
No niezle
Nie masz moze jakiegos mniej ekstremalnego pliku z 1Ds MkIII,
powiedzmy f8 lub f11, ISO mniej niz 400 ze zdecydowanie dobrym szklem?
Ten plik z 14 f2.8L, szkoda, ze f2.8 bo to z pewnoscia najgorsza
opcja dla tego szkla, ale nie jest tragicznie. Egzotyczne szklo,
ale fajnie zobaczyc.
To drugie z ta pania na ISO 1000 powala moim zdaniem.
W sumie temat ISO jest raczej zakonczony....
Mozna smialo robic pewnie do ISO 800 i nie zobaczy sie roznicy
miedzy 100 a 800.
Oba przypadki dosc ekstremalne jednak, dlatego trudno ocenic
sama matryce... Ale dzieki i tak :-)
Mam nieodparte wrażenie, że moja 30-tka od dzisiaj zaczęła robić jakby gorsze zdjęcia. Nie wiem co to jest
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja jestem tylko ciekawy ile potencjalnych nieświadomych klientów będzie myliło canona 40d do nikona d40 i zastanawiało się skąd taka cena za podobny aparat ??
5d + L plecak
hehe...teoretycznie tak. w praktyce, jak biegasz bladym jesiennym switem we mgle, to mozesz smarkac co pol minuty a telewizor i tak bedzie usyfiony
a przeciez nie mozna tylko stac i czyscic (nosa/telewizora) :wink:
tak serio: dla mnie to akurat jest spory problem, bo w warunkach jakich czesto foce ekran jest brudny a nie ma czasu na jego czyszczenie co minute. wydaje mi sie, ze dobra powloka by mogla cos pomoc
chyba raczej wycieraczka a nie powłoka ..![]()
Arek,
szkoda, że zdjęcia takie słabe. Wiem, że to na szybko, ale to jak omawianie obrazu z gazetowej reprodukcji. Trudno, trzeba poczekać. na lepsze sample.
A jak wypada AF w 40-tce w porownaniu do 20d? Bo nawypisywali cudow i ciekaw jestem czy ten "calkowicie nowy sensor AF" cos zmienia.
Aha no i ekranik w porownaniu z tym z 20-ki bo to mnie strasznie wnerwia, malutkie toto i pod delikatnym katem nic juz nie widac, dodatkowo ta szybka, mimo ze dosc wytrzymala to wiecej swiatla odbija niz przepuszczaNie wiem czy masz porownanie ale czy ten ekran z 40d jest zblizony do tego z d200 gdzie nawet w sloncu i pod katem prawie normlanie widac?
Ostatnio edytowane przez konradl ; 21-08-2007 o 08:29