Strona 13 z 182 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamtg Zobacz posta
    Wszyscy rozprawiamy na temat 40D, a jeszcze pojawił się zapowiadany przez Kolekcjonera w pierwszy poście następca G7, czyli dość ciekawie wyglądający PowerShot G9.
    ciekawy, nieciekawy... lensa z czerwonym paskiem do tego nie wetkniesz. a jak sie nie da, to czym cyne robic i podbudowywac sobie ego?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Wszyscy rozprawiamy na temat 40D, a jeszcze pojawił się zapowiadany przez Kolekcjonera w pierwszy poście następca G7, czyli dość ciekawie wyglądający PowerShot G9.
    Ciekawie??

LCD przyrośnięty do d..py, lens eqv. od 35mm... (brak szerokiego kąta), kicha....
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ciekawy, nieciekawy... lensa z czerwonym paskiem do tego nie wetkniesz. a jak sie nie da, to czym cyne robic i podbudowywac sobie ego?
    Wiesz ja sobie tam nie podbudowywuje ego za pomocą lensa z czerwonym paskiem, mimo że jednego mam. Wspominam o G9, ponieważ często wielu użytkowników dSlr, posiadających kilogramy sprzętu, szuka czegoś małego i dość uniwersalnego, do kieszeń. A do G9 dodali kilka ciekawych, rzeczy których brakował w ostatnich GX.

Ciekawie??

LCD przyrośnięty do d..py, lens eqv. od 35mm... (brak szerokiego kąta), kicha....
    Fakt, brak szerokiego kąta do duży minus.
    Dobrze, niech będzie, ja się nie znam co dobre. Myślałem że przynajmniej wart wzmianki .
    EOT
    Ostatnio edytowane przez adamtg ; 20-08-2007 o 09:04

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

wszystko fajnie o tym canonie 40D ale co mi sie osobiscie w nim juz na starcie nie podoba to ten 3 calowy monitorek, przyciski upchane gdzies na spodzie tak na maxa. 2.5 cala uwazam za optymalny monitorek dla lustrzanki. live view - tylko do macro chyba, osobiscie nie robie wiec dla mnie to tez odpada. cala reszta wyglada dosc smacznie w tym aparaciku
    Ostatnio dokupilem 20D a 40D kusi jak fix, chociaz narazie cena wysoka wiec nie ma sie co napalac
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

raczej nastepca G6-ki, bo G7 to bylo chyba wynikiem niedogadania sie technikow, projektantow i marketingowcow.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie Nowości Canona!

Moje odczucia nt. owych nowości:

EF 14/ 2.8L II,
    OK, może trzeba, ale...
    chyba jednak bardziej przydałoby się odświeżyc 20/2.8 USM i 24/1.4L, a do tego stworzyć jakieś 24/2 USM + 35/1.8 USM...

EF-S 18-55 IS i 55-250 IS
    EF-S mnie nie interesuje, poza tym nie ulegam "magii" stabilizacji :-)
    ale siła konkurecji jest jednak ogromna, KIT ze stabilizacją... kto by pomyślał ???

1Ds3
    poza zasięgiem :-)

40D
    fajne do sportu i dzikiej zwierzyny :-) przyjemny aparacik będzie... taki 1DmkIII light :-)
    ja jednak więcej focę lanszaftów, wnętrz, architektury, etc - szybkostrzelność mi nie potrzebna i jednak wolę swoje stare 5D :-)

G9
    niech jest jaki jest - jesli G11-12 będzie miał do tego szeroki kąt (eqv.28mm) i obracany LCD to moze się zainteresuję...

kompakty
    przerażają mnie te 12Mpix-elowe kompakty.
    Owszem, jest fajna jakość po zresizowaniu do 3Mpix, ale jak mnie ktoś ze znajomych uraczy mailem z fotkami z prywatki w rozdzielczości 4000x3000 to mi się słabo robi....
    do takich kompaktów potrzeba edukacji w społeczeństwie :-)

zbyt sceptycznie?
    no cóż, człowiek z wiekiem wybredny się robi ... ;-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 20-08-2007 o 09:51
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Tutaj jest dokładnie napisane o EOS 40D
    http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos40d/index.html
    (chyba jeszcze nie bylo)

No to teraz sie zacznie... Kupic 30D czy dozbierac do 40D? Ciekawe jaka bedzie u nas cena tego nowego cuda?
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    wszystko fajnie o tym canonie 40D ale co mi sie osobiscie w nim juz na starcie nie podoba to ten 3 calowy monitorek, przyciski upchane gdzies na spodzie tak na maxa. 2.5 cala uwazam za optymalny monitorek dla lustrzanki. live view - tylko do macro chyba,...
    live view + duży monitorek np w reporterce przyda się i to bardzo, gdzie nie raz trzeba zdjęcia z wyciągniętej ręki nad głowami na czuja robić, inna sytuacja koncert - nie zawsze dostaniesz miejsce w pierwszym rzędzie.
    Zresztą im większy monitor tym łatwiej ocenić na pierwszy rzut oka czy zdjęcie nam odpowiada.
    Edit: Do tego dochodzi tryb cichy bez trzaskania migawką - to może zainteresować kilka osób focących w filharmonii czy teatrze. Nie wspominając o możliwości transmitowania obrazu w live view przez wi-fi.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 20-08-2007 o 09:36
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

skwara
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Cóż, na 5D to już prawie uzbierałem, na obiektywy klasą odpowiadające tej matrycy nie. Chyba będzie więc 40D :-)
    To chyba obiektywy do 40D muszą być lepsze (mieć większą rozdzielczość) bo pixle są mniejsze (na tej samej powierzchni 40D ma większą rozdzielczość niż 5D).
    Ostatnio edytowane przez skwara ; 22-08-2007 o 12:56

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

"New Ef-series interchangeable focusing screens are optionally available."

Jakiś czas temu gdybałem co też ten 40d może wnieść nowego, ale wymienności matówek nie przewidywałem. To mi się wydawało zbyt optymistyczne. No i proszę - chyba Canon czyta fora dyskusyjne i marudzenie użytkowników Oby tak dalej!! Co tu dużo gadać - dla mnie ta specyfikacja to mega wypas, a i cena w porównaniu z tym ile dałem za jeden z pierwszych w Poznaniu 10d jest więcej niż optymistyczna Warto było cierpliwie czekać. Ciekawe jaka będzie początkowa cena i dostępność w Polsce.

Strona 13 z 182 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów