Poezję przeniosłem do dedykowanego wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=6548
Poezję przeniosłem do dedykowanego wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=6548
Ostatnio edytowane przez trampek ; 10-01-2008 o 23:56
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Nie czepiaj sie.
W kazdym razie o dobre piwo moge sie zalozyc ze jednak bedzie lcd z 40d, nie beda sie rozdrabniac w zamawianie 5 roznych modeli wyswietlacza(bo pewnie sony albo inny samsung im to robi)![]()
Tak na marginesie jeśli przewidywania się sprawdzą to w ogóle na następcę 5D nie warto czekać. Co mądrzejsi (np. Niedźwiedź) już dawno na to wpadli i pozbyli się 5D kiedy jeszcze cena tak strasznie nie spadła .
Nawet jeśli dadzą AF taki jak w 40D to przy matrycy rozmiaru małego obrazka punkty będą i tak beznadziejnie skupione w środku (tak samo jak w Nikonie D3 - D300). W praktyce więc to sobie można darować ich używanie, szczególnie gdy ma się jasne szkła bo wtedy środkowy lepszy (a kto kupuje ciemne do 5D?).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
szczerze mowiac, to * mnie obchodza punkty AF, bo uzywam praktycznie tylko centralnego. natomiast niedroga i zaje* dobra matryca FF (z proporcjonalnej wielkosci celownikiem) jak najbardziej mnie obchodzi. odswiezona o nowe mozliwosci w linii Canona.
kto i gdzie powiedzial, ze 5D i jego nastepcy to ma byc sprzet z szybkim AF? skad przypuszczenie, ze sprzet, ktory schodzi jak cieple buleczki wsrod fotografow studyjnych i landszafciarzy do ktorych jest adresowany, mialby byc przeksztalcony w szybkopstryka, ktorych Canon ma juz 2 zupelnie rozsadne linie (tansze - 40D, drozsze 1D)?
zrobienie przez Canona czegos takiego jest bez sensu. zagraza sprzedazy korpusow do fotografii akcji (40D/1D) a jednoczesnie zazyna znoszaca zlote jaja kure dla ww. landszafciarzy/studyjnych.
kompletna bzdura
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj