www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
W!
A jak pisalem ze gdy moj szef byl w USA i rozmawial z przedstawicielem Canona i ten mu powiedzial ze bedzie nowa pucha XXD oraz 1Ds to wszyscy tu powatpiewali, szczegolnie w 1Dsa... Powiadam Wam, ze Canon jeszcze jakas dluga stalke testowal, ale nie jestem pewien czy wyjdzie w tym roku.
Zdrowko
wszystko fajnie o tym canonie 40D ale co mi sie osobiscie w nim juz na starcie nie podoba to ten 3 calowy monitorek, przyciski upchane gdzies na spodzie tak na maxa. 2.5 cala uwazam za optymalny monitorek dla lustrzanki. live view - tylko do macro chyba, osobiscie nie robie wiec dla mnie to tez odpada. cala reszta wyglada dosc smacznie w tym aparaciku![]()
Ostatnio dokupilem 20D a 40D kusi jak fix, chociaz narazie cena wysoka wiec nie ma sie co napalac![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
live view + duży monitorek np w reporterce przyda się i to bardzo, gdzie nie raz trzeba zdjęcia z wyciągniętej ręki nad głowami na czuja robić, inna sytuacja koncert - nie zawsze dostaniesz miejsce w pierwszym rzędzie.
Zresztą im większy monitor tym łatwiej ocenić na pierwszy rzut oka czy zdjęcie nam odpowiada.
Edit: Do tego dochodzi tryb cichy bez trzaskania migawką - to może zainteresować kilka osób focących w filharmonii czy teatrze. Nie wspominając o możliwości transmitowania obrazu w live view przez wi-fi.
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 20-08-2007 o 09:36
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Tutaj jest dokładnie napisane o EOS 40D
http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos40d/index.html
(chyba jeszcze nie bylo)
No to teraz sie zacznie... Kupic 30D czy dozbierac do 40D?Ciekawe jaka bedzie u nas cena tego nowego cuda?
EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX
"New Ef-series interchangeable focusing screens are optionally available."
Jakiś czas temu gdybałem co też ten 40d może wnieść nowego, ale wymienności matówek nie przewidywałem. To mi się wydawało zbyt optymistyczne. No i proszę - chyba Canon czyta fora dyskusyjne i marudzenie użytkownikówOby tak dalej!! Co tu dużo gadać - dla mnie ta specyfikacja to mega wypas, a i cena w porównaniu z tym ile dałem za jeden z pierwszych w Poznaniu 10d jest więcej niż optymistyczna
Warto było cierpliwie czekać. Ciekawe jaka będzie początkowa cena i dostępność w Polsce.
hm. to ja jeszcze poczekam na d300 i zdecyduje sie czy zostac przy nikonie czy zmienic system na canonowski![]()
"jedynymi ludzmi ktorych poznasz,sa ci ktorych sfotografujesz" - Annie Leibovitz