Strona 11 z 147 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamtg Zobacz posta
    Wszyscy rozprawiamy na temat 40D, a jeszcze pojawił się zapowiadany przez Kolekcjonera w pierwszy poście następca G7, czyli dość ciekawie wyglądający PowerShot G9.
    raczej nastepca G6-ki, bo G7 to bylo chyba wynikiem niedogadania sie technikow, projektantow i marketingowcow.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

A jak pisalem ze gdy moj szef byl w USA i rozmawial z przedstawicielem Canona i ten mu powiedzial ze bedzie nowa pucha XXD oraz 1Ds to wszyscy tu powatpiewali, szczegolnie w 1Dsa... Powiadam Wam, ze Canon jeszcze jakas dluga stalke testowal, ale nie jestem pewien czy wyjdzie w tym roku.

Zdrowko

Alexander
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

A jak pisalem ze gdy moj szef byl w USA i rozmawial z przedstawicielem Canona i ten mu powiedzial ze bedzie nowa pucha XXD oraz 1Ds to wszyscy tu powatpiewali, szczegolnie w 1Dsa... Powiadam Wam, ze Canon jeszcze jakas dluga stalke testowal, ale nie jestem pewien czy wyjdzie w tym roku.

Zdrowko
    Nie masz bliższych informacji o tej długiej stałce? Czy nie będzie to następca wycofanego z produkcji EF 400 f5.6 L?

Fajnie by było gdyby C miał w swojej ofercie obiektyw o tej ogniskowej i podobnej do wspomnienej wyżej 400 cenie.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alexander Zobacz posta
    Czy nie będzie to następca wycofanego z produkcji EF 400 f5.6 L?
    Skoro Canon to szkło wycofuje, to czymś je musi zastąpić, a EF 400 f5.6 L sprzedawało się rewelacyjnie.

Alexander
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Skoro Canon to szkło wycofuje, to czymś je musi zastąpić, a EF 400 f5.6 L sprzedawało się rewelacyjnie.
    A daj Boże
    Bo trochę się boję, że firma do reszty wypięła sie na amatorów i w ofercie zostaną tylko super drogie teleobiektywy w rodzaju EF 400 F2.8 L IS

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

wszystko fajnie o tym canonie 40D ale co mi sie osobiscie w nim juz na starcie nie podoba to ten 3 calowy monitorek, przyciski upchane gdzies na spodzie tak na maxa. 2.5 cala uwazam za optymalny monitorek dla lustrzanki. live view - tylko do macro chyba, osobiscie nie robie wiec dla mnie to tez odpada. cala reszta wyglada dosc smacznie w tym aparaciku
    Ostatnio dokupilem 20D a 40D kusi jak fix, chociaz narazie cena wysoka wiec nie ma sie co napalac
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    wszystko fajnie o tym canonie 40D ale co mi sie osobiscie w nim juz na starcie nie podoba to ten 3 calowy monitorek, przyciski upchane gdzies na spodzie tak na maxa. 2.5 cala uwazam za optymalny monitorek dla lustrzanki. live view - tylko do macro chyba,...
    live view + duży monitorek np w reporterce przyda się i to bardzo, gdzie nie raz trzeba zdjęcia z wyciągniętej ręki nad głowami na czuja robić, inna sytuacja koncert - nie zawsze dostaniesz miejsce w pierwszym rzędzie.
    Zresztą im większy monitor tym łatwiej ocenić na pierwszy rzut oka czy zdjęcie nam odpowiada.
    Edit: Do tego dochodzi tryb cichy bez trzaskania migawką - to może zainteresować kilka osób focących w filharmonii czy teatrze. Nie wspominając o możliwości transmitowania obrazu w live view przez wi-fi.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 20-08-2007 o 09:36
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Tutaj jest dokładnie napisane o EOS 40D
    http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos40d/index.html
    (chyba jeszcze nie bylo)

No to teraz sie zacznie... Kupic 30D czy dozbierac do 40D? Ciekawe jaka bedzie u nas cena tego nowego cuda?
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

"New Ef-series interchangeable focusing screens are optionally available."

Jakiś czas temu gdybałem co też ten 40d może wnieść nowego, ale wymienności matówek nie przewidywałem. To mi się wydawało zbyt optymistyczne. No i proszę - chyba Canon czyta fora dyskusyjne i marudzenie użytkowników Oby tak dalej!! Co tu dużo gadać - dla mnie ta specyfikacja to mega wypas, a i cena w porównaniu z tym ile dałem za jeden z pierwszych w Poznaniu 10d jest więcej niż optymistyczna Warto było cierpliwie czekać. Ciekawe jaka będzie początkowa cena i dostępność w Polsce.

Domyślnie

hm. to ja jeszcze poczekam na d300 i zdecyduje sie czy zostac przy nikonie czy zmienic system na canonowski
    "jedynymi ludzmi ktorych poznasz,sa ci ktorych sfotografujesz" - Annie Leibovitz

Strona 11 z 147 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów