Strona 104 z 182 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Pierwsze plotki o 50D ;-)

" -Currently- it's key features are:
    12mp sensor still at 1.6 crop
    DIGIC IV
    6400 ISO
    HDMI output

In the 'most wanted' category (from a marketing POV) are:
    Extra AF points (half way to the 1 series)
    High resolution screen
    Full AF in live view

Still on the 'maybe' list are:
    16 bit A/D on RAW (possible with DIGIC IV)
    Built in WiFi
    Hard Drive Grip (80-100GB drive in a dedicated 'grip' - possibly solid state memory)"

... i teraz ludzie zaczną się zastanawiać, czy nie poczekać na 50D? :-P

I jeszcze ciekawa plotka o dodatkowych funkcjach w 40D w nowym firmwarze:

"The full AF in live view and ISO 6400 as an H2 option could currently be done in firmware for the 40D, but doing this as a firmware upgrade would reduce the feature list of the 50D, although now there is real competition in the market this could change."

źródło - Northlight-Images.co.uk
    ....ale sie ten temat 40d spier.....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przez takich idiotow
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 18-09-2007 o 17:44 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Domyślnie

sorry za moja reakcje,ale sa ludzie,ktorzy na 300d zbieraja kase,a czytajac takie "zapodania" kolegi Arek Piekarz 19 lat to ich na pewno krew zalewa....
    CANON

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jest cala lista rzeczy, ktore moglyby sie przydac bez "a moze" i bez "kiedys". a w zamian uzytkownikom serwowany jest syf typu DirectPrint czy wyjscie HDMI...

co niestety po raz kolejny dowodzi, ze 90% konsumentow nie ma mozgu. albo go nie uzywa
    No tak ale co ma zrobić taki mądry (świadomy) użytkownik - jak Ty (bez sarkazmu). Wziąć 40D bez direct print? Trochę taka demagogiczna argumentacja. Już nie mówiąc o tym, że dla mnie aparat może mieć nawet fontannę. Póki robi zdjęcia mi to nie przeszkadza.

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    sorry za moja reakcje,ale sa ludzie,ktorzy na 300d zbieraja kase,a czytajac takie "zapodania" kolegi Arek Piekarz 19 lat to ich na pewno krew zalewa....
    A mógłbyś jaśniej. Kolega zacytował tylko jeden z kolejnych "rumor-sów". W czym to przeszkadza tym co "zbierają na 300D" ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No tak ale co ma zrobić taki mądry (świadomy) użytkownik - jak Ty (bez sarkazmu). Wziąć 40D bez direct print? Trochę taka demagogiczna argumentacja. Już nie mówiąc o tym, że dla mnie aparat może mieć nawet fontannę. Póki robi zdjęcia mi to nie przeszkadza.
    wiesz... chodzilo mi generalnie o to, ze producenci skupiaja sie w zbyt duzym stopniu na wypuszczaniu aparatow, ktore maja sie sprzedac na polce sklepowej, a niekoniecznie na tym, zeby one sie sprawdzaly w praktyce. a przynajmniej ta proporcja jest niepokojaco zbyt duza w strone "polki".

czemu winni sa poniekad uzytkownicy, ktorzy daja sobie wciskac bzdury. w rezultacie producenci wrzucaja do sprzetu kompletnie nieprzydatne ficzery a nie daja tego co wazne. prawda, ze marketing Canona czy Nikona tez swoje tu doklada robiac przecietnemu Kowalskiemu wode z mozgu (a to ze DX jest przyszloscia, a to ze 40 punktow AF i czerwony pasek na obiektywie same zrobia zdjecia za Kowalskiego).

co poniekad nie dotyczy tylko rynku cyfrowek. ekstremalnym przykladem sa telefony komorkowe, gdzie wrzucane sa 176-sciezkowe melodyjki, smazalnia do frytek, lusterko, kompas, robienie lodow i bog jeden wie co jeszcze. szkopul, ze jak potrzebujesz zadzwonic to za diabla nie mozesz znalezc jak, a po 5 minutach rozmowy skatowany zuzyciem energii akumulator pada

a z tym, ze "co my mozemu" to sie zgadzam. ale na pewno zamiast tej "fontanny" wolalbym piep... guzik MLU czy inna bzdure, ktora w folderze nie wyglada pieknie, ale mnie przy fotografowaniu jest bardzo pomocne
    www albo tez flickr

Domyślnie

A mógłbyś jaśniej. Kolega zacytował tylko jeden z kolejnych "rumor-sów". W czym to przeszkadza tym co "zbierają na 300D" ?
    to znaczy,ze o 40d nawet nie snia-a koles na nia odrazu smarka,a jak sie czuje ten,kto wydal kope kase na 40d-czytajac go?50d-a jakby tak juz 90d???totalny obled

pozdrowienia
    CANON

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

to znaczy,ze o 40d nawet nie snia-a koles na nia odrazu smarka,a jak sie czuje ten,kto wydal kope kase na 40d-czytajac go?50d-a jakby tak juz 90d???totalny obled
    no to z cyklu forumowego komando walki z jezykiem antypolskim, pozwole sobie poprosic o napisanie tego zdania powyzej po polsku.

albo chociaz tak, zeby mozliwe bylo zrozumienie "co poeta mial na mysli". bo tak to nie idzie zrozumiec, chocby skaly sraly
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

50d-a jakby tak juz 90d???totalny obled
    No pewnie ze obled. Ale to forum dla zbieraczy sprzetu a nie dla tych co zdjecia robia wiec co sie dziwisz?

Z czasem sie jednak z tego wyrasta w wtedy pojawia sie problem - gratow jest za duzo i tylko przeszkadzaja. Dopiero wtedy sie wraca do tego co najfajniejsze - pstrykania. A do pstrykania najnowsze 50D nie jest potrzebne.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)

co poniekad nie dotyczy tylko rynku cyfrowek. ekstremalnym przykladem sa telefony komorkowe, gdzie wrzucane sa 176-sciezkowe melodyjki, smazalnia do frytek, lusterko, kompas, robienie lodow i bog jeden wie co jeszcze. szkopul, ze jak potrzebujesz zadzwonic to za diabla nie mozesz znalezc jak, a po 5 minutach rozmowy skatowany zuzyciem energii akumulator pada

(...)
    To prawda. W telefonach nastąpiła już rzeczywista patologia. Ostatnio szukałem telefonu, który by wyłącznie służył do dzwonienia i nawet Pani w POK nie była w stanie za bardzo zrozumieć po co mi coś takiego . W sumie wziąłem coś czego telefonem bym nie nazwał, bo swoją zasadniczą funkcję spełnia dość marnie. Za to jaki ma ładny wyświetlacz .
    Miejmy tylko nadzieję że do dslr-ów przynajmniej tych droższych ta zaraza nie dotrze. Przy tym co jest w telefonach przycisk direct print to pikuś .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-09-2007 o 20:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To prawda. W telefonach nastąpiła już rzeczywista patologia. Ostatnio szukałem telefonu, który by wyłącznie służył do dzwonienia i nawet Pani w POK nie była w stanie za bardzo zrozumieć po co mi coś takiego . W sumie wziąłem coś czego telefonem bym nie nazwał, bo swoją zasadniczą funkcję spełnia dość marnie. Za to jaki ma ładny wyświetlacz .
    Miejmy tylko nadzieję że do dslr-ów przynajmniej tych droższych ta zaraza nie dotrze. Przy tym co jest w telefonach przycisk direct print to pikuś .
    e tam gadasz a ja lubię w podróży oglądnąć sobie jakiś divx na komórce
    I am FX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Tez tak myslalem dopoki nie zaczalem uzywac iPhone'a...
    Moze byc z bajerami i dobrze, uwierz mi...

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    No pewnie ze obled. Ale to forum dla zbieraczy sprzetu a nie dla tych co zdjecia robia wiec co sie dziwisz?
    Tak to napisales, jakby nie mozna i zbierac i robic zdjecia....
    Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 18-09-2007 o 20:22 Powód: Automerged Doublepost

Strona 104 z 182 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów