Strona 167 z 182 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 661 do 1 670 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    . W 40d poskąpiono klientom kawałka software'u realizującego AF na zasadzie detekcji kontrastu i bez zbędnego klapania lustrem.
    może "poprawią" to w kolejnym firmware? czas pokaże. Cierpliwości.

Dopiero zaczyna Awatar TonyMontana
    Miasto
    Zielona Gora

Domyślnie

Cala noc zarwalem, a tu ****. Masakra normalnie, doczekalem sie kolejnej plastikowej wydmuszki ktorej rownie dobrze mogloby nie byc, bo niczego istotnego nie wnosi.

Doczytaliscie gdzies jakies wzmianki odnosnie innych terminow ewent. premier?
    40D + 17-55 IS USM , 430 Ex II www.kravmaga.zgora.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Ja mam teraz dobrą rade dla osób które myslaly w podobny sposób, żeby szybko kupować 5D gdyz może się okazać że aktualna cena poleci do gory gdy tylko sprzedawcy otrząsną sie ze strachu wywołanego wizją zalegajacych na półkach starych 5D i klientów pytających się wyłacznie o nową wersje . No chyba że ktoś chce dalej czekac do gwiazdki
    Obawiam się że możesz mieć rację.

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Tylko wtedy ma sie straty moralne i finansowe :/ Fakt jest pod pełnym warzeniem Nikon d3 i myślę ze jego możliwość mogą być powodem do zmiany dla osób które by były wstanie wykorzystać jego możliwości(mam głownie na uwadze dobra jakość zdjęć dla wysokich czułości) i będzie je na niego stać. Jeśli natomiast ktoś ma 5d/40d to raczej wątpię aby mu sie chciało zmieniać na aparat nikon d300
    Ja myślę, że tylko ktoś kto na prawdę bardzo potrzebuje mieć Nikona (bez podtekstów) lub ma specyficzne potrzeby to będzie zmieniać. Natomiast jak ktoś pracuje na szkłach Canonowych od dawna i ma zdroworosądkowe podejście do tematu na pewno nie będzie nic zmieniał.

Ale... zawsze nadzieja pozostaje tak jak to napisał Kubaman .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TonyMontana Zobacz posta
    Cala noc zarwalem, a tu ****. Masakra normalnie, doczekalem sie kolejnej plastikowej wydmuszki ktorej rownie dobrze mogloby nie byc, bo niczego istotnego nie wnosi.

Doczytaliscie gdzies jakies wzmianki odnosnie innych terminow ewent. premier?
    Widze że niektórym wciąż jeszcze mało Ludzie nie czekajcie na cuda bierzcie aparaty i róbcie zdjęcia - i życze żeby się wam udało wyciągnąć 80% z ich możliwości .

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macgyver9 Zobacz posta
    może "poprawią" to w kolejnym firmware? czas pokaże. Cierpliwości.
    To będzie wydarzenie niespotykane w historii firmy Canon. Jak do tej pory nigdy nie dali upgrade który dodawał jakąś nową funkcjonalność.

Wzrostu ceny 5D nie spodziewałbym się. W trochę bogatszych krajach niż Polska ci co mieli kupić 5D to już kupili i teraz tylko ceną Canon zachęci nowych klientów. Tylko dla nas cena zaczęła sie powoli zbliżać do poziomu akceptowalnego dla zwykłego zjadacza chleba i stąd to ogólne podniecenie i przesiadka na 5D.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 24-01-2008 o 12:53

Coś już napisał

Domyślnie

Ludzie nie czekajcie na cuda bierzcie aparaty i róbcie zdjęcia - i życze żeby się wam udało wyciągnąć 80% z ich możliwości .
    Popieram w 100%.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Widze że niektórym wciąż jeszcze mało Ludzie nie czekajcie na cuda bierzcie aparaty i róbcie zdjęcia - i życze żeby się wam udało wyciągnąć 80% z ich możliwości .
    Albo zmieniajcie sysytem . Na prawdę są tacy, którzy na to czekają - poważnie. To biadolenie jest już po prostu chorobliwe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Naprawdę ... Kolekcjoner - pełna zgoda - co nie zmienia faktu, że rozczarowanie dzisiejszą "hiper-premierą" jest całkowicie zrozumiałe.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Swoją drogą przy okazji 450d kolejny raz Canon pokazał gest Kozakiewicza posiadaczom puszek "półprofesjonalnych". Mniejsza o większą matrycę. W 40d poskąpiono klientom kawałka software'u realizującego AF na zasadzie detekcji kontrastu i bez zbędnego klapania lustrem. Cóż, widać "półprofesjonalistom" nie przystoi ostrzenie jak w kompaktach

Tyle że ja bym tego AF z 40D na 450D nie zamienił - owszem jest w LV jest lepsze rozwiązanie ale w 40 mamy wszystkie 9 punktów typu cross a w 450 tylko 1 ( centralny -fakt że przy 2,8 dzilający ze zwiększona precyzją ale to samo jest w 40D ).

Generalnie 450D wydaje się być fajna puszka jak na entry level wręcz wypasioną - martwi mnie tylko te 12mpix bo znając zycie będzie szumiało lepiej niż "junost" przy złej pogodzie

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin K Zobacz posta
    Jeśli mogę się wtrącić to dla mnie też jakiś niesmaczny był ten Twój post...
    z nas się smieją to i my możemy...:grin: nie wiedziałem, że smakujesz w postach...:wink:

Strona 167 z 182 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów